Van olyan, aki epidurális érzéstelenítés nélkül szült?
Jelen:)
Kétszer minden fájdalomcsillapítás nélkül.
Jót mosolyogtam a kérdéseden. Mert szerintem a nők nagy része úgy szül. Nálunk tuti, mert a székesfehérvári kórház nem ad semmit. Vegyél nagy levegőt, aztán kész.
Én 2 gyereket szültem nélküle. 1.-t oxitoconnal, hát az nagyon fájt! A másodiknál pár héttel a szülés előtt már halálfélelmem volt, hogy ezt megint hogy fogom kibírni. Oxitocin nélkül szültem, semmi nem volt az elsőhöz képest, pedig semmi fájdalomcsillapítót nem kaptam.
2 szülésem volt
Az első olyan gyors volt, hogy ha akartam sem lett volna időm rá, mégis 4550 grammal és 56 centivel született. Utána kb 1 órán keresztül varrtak odalent, mert szanaszét repedtem a vágás ellenére is. De szerencsére a dokim és a szülésznő tudta a dolgát. A gyereket azonnal a mellemre tették, egyáltalán nem is volt időm arra koncentrálni, ami az alfelemen történik. Később varratszedésnél derült ki, hogy közel 50 öltésem volt kívül belül összesen. A doki szerint, ha ott a baba, nincs szükség a varráshoz sem fájdalomcsillapításra. Igaza volt.
A másodikat megszenvedtem. Indításos szülés volt, 7 óra oxitocin után született meg a lányom, szintén fájdalomcsillapítás nélkül. A férjem fogta a kezem, az elég volt. A második 4850 grammal és 61 centivel született, itt viszont nagyjából sikerült a gátvédelem is, hiszen "csak" 2 öltéssel megúsztam.
Szerintem abban a transzállapotban nem is érzi az ember annyira a fájdalmat. DE a varratszedés egy gyötrelem volt. Már közel álltam a síráshoz az első után, mikor a doki adott fájdalomcsillapítót a gáttájékra.
A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 12:42
Epidurális, és spinális érzéstelenítésnél semmi nem megy át a babába. Nem értem mért kell félre vezetni az embereket. Most hallgattunk szülésfelkészítőn 1 órás előadást erről. Nem lehet tőle lebénulni, és nem megy át a babába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!