Érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalata van a szülés közbeni érzéstelenítés bármely formájáról? Gondolok főleg az epidurális érzéstelenítésre ill. a "gáz"-ra akár.
SZUPER!!
2x szültem EDA-val, két nagy babát, simán.
Semmi utólagos kellemetlen mellékhatása nem volt.
Mindenképpen ajánlom az EDA-t!
Természetes szülésnek indult, egyből 4 percesekkel kezdődött. OTT, itt a világ vége! Nem tágultam. Kértem EDA-t, de mivel nem tágultam ki még 2 ujjnyira, így nem adtak. Majd mikor már szünet nélküli fájásaim volta 3 órája, akkor a dokim ajánlotta, hogy adnak, hátha el tudok teljesen lazulni. Megkaptam... 1-2 perc, és semmit sem éreztem. magamnál voltam, nem úgy mint előtte. Majd mikor kitágultam, leesett a szívhang, azonnal műtő. Ott adtak még 3 adagot, majd teljesen lebénultam. Semmit sem éreztem. Se húzás, se vonás, hányingerem sem volt. (spinálisnál van állítólag)
Ezt azért írtam le, mert ha Ég NE ADJA, de császár, akkor jobb, mint a spinális. Semmi utózöngése nincs, se fejfájás, se semmi. Nem kell 12-24 órát feküdnöd.
Ami még nagyon fontos: amikor beadják utána kb. 10-15 percig ne mozdítsd el semerre a fejed, csak középen legyen ahogy fekszel. Ez azért nagyon fontos, mert ha elfordítod, akkor azon az oldalon nem hat. Nekem felhívták erre a figyelmem. Sajna be is jött, éjjel 2x kaptam még 1-1 adagot fájdalom csillapítás miatt, majd reggel mielőtt kivették akkor is egyet. Akkor már 30 órája ébren voltam, elfelejtettem,h ne forduljak el. Elfordítottam a fejem. Nem hatott azon az oldalon.
Ne haragudj, h hosszú voltam, de úgy érzem fontos infókkal szolgáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!