Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszésnél az epiduráli...

Császármetszésnél az epidurális érzéstelenítés során lehet vmi baj, bénulás stb? Ugye nem? Kinek milyen élménye volt másnap? Fájdalom?

Figyelt kérdés

Ha vkit császároznak lehet érzéstelenítő miatt vmi baj?

Pl. bénulás?

Kinek milyen élménye volt másnap?

2010. aug. 13. 10:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nekem 2 császárom már volt és semmi bajom sincs.Minden az orvoson mulik,mennyire ügyeskezű és nem szabad megugrani miközben beadják az epidurát.Ez fontos.Fájdalom?Hát az volt,kb 1-2 honapig fájt a derekam.De az elmulik.Szoval nekem semmi gondom nem volt.Biztos van ellenpélda is de nekem nincs rossz tapasztalatom az epidurával.Viszont a császár helye az megint más tészta.Ezt majd a következő részben. :) Egyébként 4 honap mulva ujra epidurám lesz megint szülni készülök.Sajna nekem másképp nem megy csak császárral,ez van!
2010. aug. 13. 10:09
 2/14 anonim ***** válasza:
A gerinc mellé adják és tévhit, hogy bénulást okozhat. Amikor beadják az sem fáj, mert előtte érzéstelenítik. Én EDA-val szültem és semmi szövődménye nem lett. Sem a fejem nem fájt másnap, sem a hátam, derekam azóta :-) De valóban lehetnek ilyen mellékhatások is...
2010. aug. 13. 10:13
 3/14 anonim ***** válasza:

Mindig lehet valami baj, DE NEM LESZ!

Nekem semmi bajom nem volt másnap. Este 17:30-kor császároztak, de az epit már kaptam délelőtt óta. Amikor megvolt a műtét és felvittek a kórterembe, kezdett már kimenni az érzéstelenítő, akkor kezdtem nagyon rosszul lenni, mert nagyon fájt...picit korábbn szóltam volna a nővérnek, akkor nem lett volna gond. Kaptam új adag fájdalomcsillapítót és elaludtam.

Ja, bocs...a másnap reggel kemény volt. Reggel jöttek ébreszteni, hogy irány a fürdő...háta az első felkelés az brutál volt, de aztán elég jól belejöttem a mozgásba.

Ez sajnos mindenkinél más, hogy hogy bírja császár után. Nekem nm volt semmi bajom, bár az ágyban a felülés és utána felállás több másodperces mutatvány volt, de aztán már járni rendesen tudtam.

De volt olyan császáros szobatársam, aki gyakorlatilag a 3-4 napot végigfeküdte, mert nem bírt felkelni.

De neked minden jó lesz, hisz még ott lesz a pici is veled!!!!

2010. aug. 13. 10:14
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem mellé!Hanem két csigolya közé!
2010. aug. 13. 10:16
 5/14 anonim ***** válasza:
A testünket érő vagy abban keletkező fájdalomingereket érzőidegek szállítják a gerincvelőbe, ahonnan azok idegpályákon az agyba továbbítódnak. Itt történik a fájdalominger helyének, minőségének (pl. szúró, tompa, nyomó), nagyságának meghatározása. A gerincvelő a csigolyák által alkotott csontos gerinccsatornában helyezkedik el egy gerinchártyák által határolt zsákban, melyet átlátszó gerincfolyadék tölt ki. A legkülső határoló hártya a kemény gerinchártya. Az ezt körülvevő tér, melyben zsírszövet és vénák találhatóak, az epidurális tér. Ezt a teret keressük fel egy speciális tűvel az érzéstelenítés során a gerinc ágyéki szakaszának alsó részén, és abba egy puha, műanyag csövet vezetünk, amin keresztül fájdalomcsillapító gyógyszereket adagolunk, ami a gerincvelőbe belépő érzőidegekbe jutva gátolja a fájdalominger továbbítását.
2010. aug. 13. 10:18
 6/14 anonim ***** válasza:
Én spinális érzéstelenítést kaptam,programozott császárom volt.Nekem nagyon pozitív élmény volt.Én fogadtam anesztes-dokit,aki kellőképpen tájékoztatott,elmagyarázta(nem orvosi nyelven és nem a protokoll szöveget)a lényegét,és hidd el nagyon nagyon minimális a kockázata,és nagyon is kíméletesebb a szervezet számára mint az altatás.Ma magyarországon már nem gyerekcipőben jár ez a módszer,és nagyon jó anesztesek vannak.A fejemelgetési tilalmat fekvést pedig be kell tartani.Nekem a hegemen kívül,más fájdalmam utána sem volt.Ehet is optimistán kell hozzáállni,és a para gondolatokat száműzni!Novemberben újrázó 26h.kismama
2010. aug. 13. 10:46
 7/14 anonim ***** válasza:
Ehet=ehez Ja és a spinális az egy szuri "csak".
2010. aug. 13. 10:48
 8/14 anonim ***** válasza:
nekem 2 után volt a császárom,6 óra múlva jöttek,hogy fel kell kelni.az brutális volt,azt hittem,soha nem sikerül.de másnap már nem volt semmi gond.
2010. aug. 13. 11:46
 9/14 anonim ***** válasza:
Érdekes de nekem nem is fájt ahogy beadta az anesztes, pedig a párom inkább kiment a tű látványa után. Hogyha nem híztál sokat a hátadra/rám 20 kg jött, de a hátam csontos volt/ akkor nagyon könnyen pontot talál és könnyebb a dolga. Másnap meg a császáros seb mindent elnyomott, nem emlékszem hátfájásra.
2010. aug. 13. 13:01
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem senki nem mondta, hogy érzéstelenítés után nem szabad emelgetni a fejet, és én rendesen mocorogtam is, amennyire tudtam. Mégsem volt semmi bajom sem akkor, sem azóta. Nem fájt a fejem, nem fájt a hátam, nem fájt a derekam.

2010. aug. 13. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!