Hogy dolgozzam fel a szülést?
Már 12 hete,de még mindig jönnek elő az emlékek.Nagyon nem jó,és kezdem megint átélni.Akkor nem tűnt olyan rossznak,csak így visszagondolva.Mondhatni problémamentes,sima szülés volt,csak gátmetszés+belső varrat.
De maga a varrás,szülés utáni "helyretétel" 1 óráig tartott,az volt a legrosszabb része.A vajúdás 12 órán át tartott,nagyon hosszú volt,viszont a kitolás csak 10perc.
Nem tudom mért,de a doki nyomta a hasam nyomás közbe így alig kaptam levegőt és még nyomjak is!
Próbáltam felkészülni ugyan a szülésre,olvasgattam,videókat néztem,de azért így is voltak olyan részletek amire nem számítottam,és amire számítottam az se úgy történt.
Veletek nem volt így?Hogy tettétek túl magatokat rajta?Nem akarok én rá gondolni,de egyszerűen bevillan, és mindig új részletek!:(
Előző vagyok, azt nem írtam, hogy viszont ahogy nézem a gyönyörű kislányunkat, arra gondolok, hogy érte bizony bármikor újra végigcsinálnám!:) (de ettől még borzasztó volt) És nekem is bevillannak arról az éjszakáról részletek, de egyre távolibb az egész.
8 hetes anyuka
Bizonyos esetben az orvosnak nyomnia kell a hasat. Viszont ahogy hallom a te orvosod sietett egy kicsit. És kitolás siettetése valószínűleg nyomot hagyott, ezért kellett sokáig varrni. Idős orvosod volt?
Próbálj meg tényleg ne gondolni az egészre. A második babánál (mert egy rossz élmény miatt ne add fel a testvér lehetőségét, ha eddig tervezted volna) inkább keress más orvost, akiről a fórumokon jót mondanak. De még jobb, ha a szüléshez szülésznőt választatsz. A szülésznő végigkíséri a terhességed, a vajúdás kezdetétől veled van és ő fog szólnai az orvosnak, ha ott az idő, és bizony le is fogja állítani az orvost, ha az siettetni akarja a dolgot indok nélkül.
Ahelyett, h rágondolnál gondolj arra, h a következő élvezetesebb lesz, mert nem hagyod, h ez megtörténjen. Remélem rendbe jössz. Csak gyönyörködj a végeredményben most :)
Én is így voltam ezzel. Ha tudsz beszélj erről valakinek, lehetőség szerint minnél gyakrabban, minél részletesebben. Nekem nem nagyon volt kinek-vagyis lett volna, de én szégyeltem, hogy ahelyett, hogy örülök a babámnak a saját "problémám" foglalkoztat. Most már tudom rosszul tettem, mivel így a babámhoz sem úgy viszonyultam az elején, ahogy kellett volna. Az első 1, 1,5 hónapjára szinte nem is emlékszem, és ez nagyon bánt. Állandóan a szülésen járt az eszem, pedig nekem is probléma mentes volt. Voltak persze apróbb problémák (zöld magzatvíz, néha leeső szívhang), de egyik sem volt végülis komoly. Én miután rájöttem, hogy ennek így nem lesz jó vége, amikor volt lehetőségem tudatosan idéztem fel a történteket. Mindent amire csak emlékeztem az első fájástól egészen addig amíg megszületett a baba, illetve még a kórházi napokat is.
Nekem ez segített. Most már 5 hónappal a szülés után úgy érzem, hogy minden rendben van.
Remélem Nálad is minél hamarabb rendeződnek a dolgok.
Szia!
A szülés után az ágyon fekve könnyek közt mondtam a férjemnek, aki a babánkat tartotta: ne haragudj, de nem lesz több babánk!
Aztán mire kijöttünk a kórházból 4 nap múlva már ÉLETEM LEGCSODÁSABB emléke volt!!!
Pedig 20 órát vajúdtam, a kitolás gyors volt, vágtak és az sokáig fájt. Kellemetlen volt a varrás és a varrat szedés is, de megcsináltam: kihordtam egy gyermeket, aki egészséges, megszültem minden segítség nélkül (EDA....).
Nem volt fogadott orvosom csak szülésznőm. Kemény nő volt, mert nem "gatyázott", megmondta a tutit, pl, nyomjak, még akkor is, ha már nincs levegőm, és nyomtam és egyszer csak egy gyerek volt a lábam között :)
Én is sokáig, hónapokig a szülés lázában égtem utána. De én azért, mert olyan boldog voltam, hogy megélhettem. (Pedig akkor nagyon fájt és sokáig tartott.)
De próbáld onnan nézni, hogy fájt, de elmúlt. Minden szülés más, ha lesz másik babád, lehet hogy mire beértek a kórházba, már a mentőben kibújik (egyik ismerős így járt).
És nem utolsó sorban ott az eredmény! Akivel ugyancsak vannak dolgok, akivel van, hogy nehéz, mert fáradt már az ember, de emellett imádni való és ezt a kis csodát TE HOZTAD VILÁGRA!!!! Ez hatalmas dolog! A fájdalom emléke el fog halványulni (oxitocin elhalványítja) és megmarad a csoda és Te :)
Boldog babázást :)
Köszönöm a jó tanácsokat lányok!Jó olyanokkal megosztani ezt akik átestek rajta.
Sajnos énse nagyon mondhatom senkinek,max anyukámnak,neki mondtam is az elején,de szerintem már hülyének nézne ha még 12héttel utána is mondogatnám neki.Neki is hasonlóan rossz élmény volt,bár ezt csak a szülés után mondta el:)(ezért hálás is vagyok neki)
Nem volt semmi fájdalom csillapító,ráadásul mikor már majdnem kitágultam mondták,hogy még fent van nagyon a baba feje,sétálgassak stb.Perszeee,hogy lehet fájások közepette sétálni?Nekem nem ment,így lassabb volt a folyamat.Meg az a hülye nst,kb óránként rákötöttek 15percre,pedig nem volt semmi aggódás,de nagyon rossz volt azon látni,hogy jön a fájás:S Na mindegy.
Egyébként nem volt semmilyen fogadott orvosom,a doki olyan 30as volt,nem is értem,mért siettette a kitolást,de ez így nagyon rossz volt!:( a szülésznő velem egyidős volt(24),ő rendes,de kicsit szótlan.
Hát,ennyi jutott most eszembe.
Azért még annyit leírnék, hogy én féltem a sima szüléstől,kicsit "örültem" volna ha császár lesz,de végül jó hogy nem az lett.Azt lelkileg szerintem sokkal nehezebb feldolgozni,nagyon sok ismerősöm átesett rajta.
Hát igen,itt a kicsi lányom,ez nagy öröm,de azért a kistesón eléggé elgondolkodnék!!
Ugyanigy szultem en is,azzal a kulombseggel hogy rolam le se vettek a ctg gepet,plusz infuzion voltam.3oran keresztul nem mozdulhattam,kozben meg brutal fajasok.Szoval eleg rossz volt.
6 honappal szules utan tudtam ugy beszelni a szulesemrol mint egy kellemes elmeny,az erzesek fokozatossan megvaltoztak bennem.mar nem el olyan erossen az erzes,de szinte minden reszletet tudok.
Anyukamnak rengetegszer elmeseltem,atbeszeltuk,jo volt kibeszelni magambol,nem szamit ha hulyenek nez,az a fontos hogy kiadd magadbol.
egy 15hos anyukaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!