Szülhetek a Szent Jánosba annak ellenére, hogy területileg az Imréhez tartozom?
Lassan 3 éve már, hogy a Jánosban szültem, én pedig a Bajcsy-hoz tartozom területileg.
A szülőszobák jók, nekem tetszettek. Az osztályos szobák, hát..... mint minden kórházban. :S Ha megengedhetitek magatoknak, akkor ajánlom az egyágyas, esetleg 2 ágyas szobákat (úgy tudom azért fizetni kell, de passz, hogy mennyit). 5 ágyasban feküdtem (későn szóltunk, hogy szeretnénk kisebb szobát), semmi extra, viszont az kellemetlen volt, hogy ha már 1 anyuka nem vitte ki éjszakára a babáját, akkor lőttek az alvásnak (én spec. egész éjszaka fájásokkal és alvás nélkül feküdtem a szülőszobán, így jól esett volna egy éjszaka pihenés). De ez már csak részletkérdés. A fürdő 3 évvel ezelőtt kritikán aluli volt, de nagyon nem vártam mást. Összességében, szerintem kevés kórház van ennél jobb állapotban, és a kórházak többségénél ez az átlag mint a Jánosnál.
Ez a kérdés inkább fordítva szokott elhangzani...
Természetesen, szabad máshol szülnöd, mint ahová tartozol, de ha választott orvosod van/lesz, akkor olyat válassz, aki abban a kórházban dolgozik, mert az orvosodat nem viheted magaddal.
Én a Szent Imrében szültem két gyerkőcömet is, és nagyon meg vagyok vele elégedve, állami kórháztól szerintem jobbat nem lehet várni.
Pozitívumok:
- a teljes szülészetet pár éve újították fel
- két ágyas szobák
- rokonok nem jöhetnek be a szobákba (nem kell elviselned mondjuk pont szoptatás közepén a szobatárs rokonait)
- kedvesek az ott dolgozók, ha kérdezel tőlük, szépen elmondják-magyarázzák a dolgokat
- tisztaság van
- wc-fürdőszoba van minden szoba közelében (ajtó mellett közvetlenül vagy a folyosó másik oldalán), napjában többször takarítják
- teljesen megszokott dolog az, hogy a baba egész nap és éjjel is veled van (a szülés után az újszülött osztályra kerül, hogy tudj pihenni, de bármikor mehetsz érte és onnantól csak akkor viszed vissza oda, ha te akarod)
Negatívum:
- minden ott dolgozó túl van hajtva, így neked kell kérdezned, ha valamit nem tudsz vagy nem megy
- kórházi kaja...
Engem a terhességem elején vittek be a Jánosba, mert elájultam, és oda tartozunk területileg. Na, olyan rossz tapasztalatokat szereztem, hogy ha valaki azt kérdezi, hogy Milyen a János?, csak azt tudom mondani fuss!, menekülj!
Ritka bunkó módon bánt velem az ügyeletes orvos, a kórház maga pedig olyan lepukkant volt, hogy tegye össze a két kezét, aki onnan egészségesen kikerül!
Ha jó helyen, jó kezek között szeretnél szülni, akkor az ÁEK-ot (volt MÁV kórház) tudom ajánlani. Én ott szültem, de teszem hozzá ott is úgy, hogy az egész terhesgondozást a G1 Intézetben végezte a dokim, csak szülni mentünk be. A szülőszoba magas színvonalú, a szülésznők nagyon rendesek. A szobák 3 ágyasak, viszont saját fürdővel, ami nagyon szép, tiszta, modern. Jó lett volna, ha van 1 ágyas, de szerencsére aranyos szobatársaim voltak.
Én a Jánosban még csak a járóbeteg rendelésen voltam, de borzalmas élmény mind! Higiénia, figyelem hiánya, lekezelés, figyelmetlenség, bunkóság!
Én ezt tapasztaltam.
A barátnőm szült ott, és neki jó élményei vannak.
ja: ajánlat, főleg ha első babás vagy, fogadj föl egy csecsemős nővért.
készülj valamilyen hashajtóval (amit szoptatás alatt is szedhet), mert én gátsebbel napokig nem tudtam nagy wc-ni és akkor is egy kemény tömböt. szinte felért a szüléssel :) bocs, hogy így részletezem, de ezt nekem nem mondta senki.
bimbóvédő (pl avent) is ajánlatos, mert a baba nagyon kikezdi a melled, amíg nem lövellt be a tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!