Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki szült már EDA-val és...

Aki szült már EDA-val és anélkül is tudja "énekelni a különbséget"?!

Figyelt kérdés
2011. máj. 4. 12:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Elsőt edával szültem, a másodikat anélkül.

Őszintén szólva annyira különböző volt a két szülés, hogy össze sem lehet hasonlítani.

Elsőnél tizenhét órát vajúdtam, 5 perces fájásokkal indult, és a végén 4-5 órán keresztül egy percesek voltak... Nagyon jól jött az eda, bár csak egy adagot kaptam ami 1,5 órán át tartott, de tudtam kicsit pihenni tőle a kitolásig.

Második szülésem gyors volt, alig 3 óra, eszembe se jutott, hogy bármit kéne kérni.

na sokat nem segítettem... :D

Szerintem ne döntsd el előre, de ne szégyellj kérni, ha elhúzódik a vajúdás!

2011. máj. 4. 13:11
 2/8 A kérdező kommentje:

De, nagyon is sokat segítettél.

Én most úgy képzelem, hogy elkezdem nélküle, de jelzem a kórházban előre, hogy szeretnék majd kérni, ha szükségét érzem.

Egyébként fájt, amikor beszúrták a csigolyák közé azt a jó kis tűt? :S

2011. máj. 4. 13:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Elsőt én is eda-val, a 2-at nélküle csináltam.

Az elsővel 22 órát vajúdtam, mert nagyon lassan tágultam, ezért nagyon jól jött az a 2 óra pihi, azalatt teljesen ellazultam. Viszont sajnos nem tudtam, hogy pontosan mit is kell csinálni a tolófájásoknál, szerintem elég béna voltam, ez valszleg az eda miatt volt :)

A 2-nál az első fájástól számítva 8 óra volt az egész, amiből csak az utolsó 2 volt durva, így arra felesleges lett volna. A végénél így legalább teljesen képben voltam :)

Valószínűleg az is hozzájárult, hogy az elsőnél délután kezdődtek a fájások, így éjszaka nem tudtam aludni, sem enni és másnap délre már teljesen kikészültem, ezért nagyon sokat segített az eda.

A 2-nál viszont kipihent voltam és ettem előtte rendesen, tehát nem volt rá szükség.

2011. máj. 4. 13:41
 4/8 anonim ***** válasza:

A tű az fáj persze, de a fájásokhoz képest semmiség :)

Inkább az a tudat rossz, hogy benned van egy hatalmas tű és ki tudja, hogy nem lesz-e gáz...

Ja és a mai napig érzem néha a helyét, persze csak a nyilallást, de az mindig emlékeztet :)

2011. máj. 4. 13:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

Én meg egyáltalán nem éreztem a szúrást. Semmit! Az volt rossz, hogy nem szabadott mozdulni, és nagyon féltem, hogy pont jön egy fájás majd...

és ha jól adagolják, akkor a tolókra kimegy a hatása ám, mert 1-1,5 órás adagokat tolnak be.

2011. máj. 4. 15:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem megindították a szülést. Már az elején szóltam, hogy tegyék be a csövet, mert sosem lehet tudni, hogy kell-e és nem akartam, hogy nagy fájások közepette szúrjanak meg. Egyébként nekem nem fájt amikor beszúrták. Az anesztes doki mindig mondta, hogy mit fogok érezni és úgy is volt. Először pici szúrást éreztem - beadta a lidocain-t. Utána enyhe, hűvös, villámlás-szerű érzés volt. Nem tudom jobban megfogalmazni. Eda nélkül kezdődtek a fájások. Amikor már pisszenni sem bírtam, kértem, hogy adják az Edát. Amikor beadták, pár percen belül teljesen elmúltak a fájások. Áldottam az eszem, hogy az elején betetettem a csövet, mert sürgősségi császár lett a vége. Gyorsan b eadták a császárhoz szükséges érzéstelenítőt és már vittek is. Nem veszítettünk értékes perceket.

Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy a csövet tetesse be akkor is, ha nem kér Edát.

2011. máj. 4. 15:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Nem a fájások múltak el, hanem a fájdalom. :)
2011. máj. 4. 16:13
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem kérd az edát, én az elsőnél gondoltam, hogy mekkora f.aszagyerek vagyok és kibírom, aztán már sírva könyörögtem az edáért, de már késő volt.. A másodiknál a kórházba érkezés pillanatában kértem, hamar meg is kaptam, tök szuper volt úgy szülni, hogy nem döglöm bele, és nem vesztettem el a "szülésélményt":D (nem is vágytam rá mondjuk)
2011. máj. 5. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!