Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van rajtam kívül más is aki...

Van rajtam kívül más is aki utólag vissza gondolva nem tudod különbséget tenni a fájás és a toló fájás között?

Figyelt kérdés
Indított szülésem volt,oxitocint kaptam rögtön nagyon erős fájásaim lettek és én úgy éreztem,hogy ez az erősség az elejétől a végéig ugyanolyan erős és fájdalmas volt.Lehetséges ez?
2010. júl. 31. 23:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem is indított szülésem volt, de nekem ballonnal indították, de nekem is az elejétől a végéig egyforma fájásaim voltak.
2010. aug. 1. 02:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
indított szülésnél rendesen belekavarnak a természetes folyamatokba. Tehát valószínűleg igy kimaradt a klasszikus vajúdás. Egyébként a nagy különbség, hogy a toló fájásoknál úgy érzed muszáj tolnod. Az ezt megelőző tágulási fájásoknál még gondolni sem mersz arra hogy tolj.
2010. aug. 1. 07:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem normál szülésem volt,nem indították.De arra tisztán emlékszek hogy a toló fájás nekem már nem fájt,csak azt éreztem,hogy muszáj tolnom,mert attól megkönnyebbülök.
2010. aug. 1. 10:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
én is úgy vagyok, mint a 10:43-as válaszoló. jöttek a fájások, aztán egyszer csak nyomni kellett. de ugyanolyanok voltak a fájások is, csak nyomnom is kellett pluszban. én lepődtem meg a legjobban, mikor mondták, hogy már látszik a feje:)
2010. aug. 1. 10:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Indított szülésnél bizony lehet hogy úgy van. Nekem is annak idején megnézték, jó: mostmár nyomhatok. Aztán nem tudtam.. jöttek hasamat nyomták, lábamat tartották, és meglett. Akkor én sem tudtam mi a tolófájás, mindig szóltak, hogy most nyomjak.

Másodszor: magától beindult, és három óra alatt meg is volt, de a tolófájásnál bizony ivben be voltam görbülve, mert annyira nyomnom kellett, a szülésznő úgy kiabált a doki után, hogy azonnal jöjjön, mert már ott tartunk. 3. nyomásra meg is volt a fiam. Nomeg a rendes fájás is egész más, valahogyan intenzívebb volt, fura volt, hogy még az egész combomban is húzódnak az inak, amit előtte egyáltalán nem rémlik, hogy éreztem.

2010. aug. 1. 15:51
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,akkor vannak még "sorstársaim" úgy látom... :)
2010. aug. 1. 21:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Most szültem egy hete:D Tóló fájás totál olyan volt, mint a normál fájás, csak épp visszatarthatatlanul azonnal nyomnom kellett, és azzal, hogy elkezdtem nyomni, levezettem a fájdalmat, és nem fájt. Szóval csak addig fájt, amíg nem nyomtam.
2010. aug. 3. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!