Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon bánt hogy így gondolom....

Nagyon bánt hogy így gondolom. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
A baba farfekvéses, és nem biztos hogy megforudl a szülésig. Viszont ha császárral kellene világra hozni, akkor bűntudatom lenne. Úgy gondolom, (pedig tudom, hogy nem így van) hogy ha császárral születne meg, akkor nem én szülném meg, hanem igazából az orvosok hoznák világra. Miért gondolom ezt? :(
2011. ápr. 14. 16:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nagyobb bűntudatod lenne, ha nem engednéd a császárt és emiatt történne valami a babáddal.
2011. ápr. 14. 16:17
 2/11 anonim ***** válasza:
58%
Te hordtad ki, a vágás a Te hasadon lesz, aminek a hege egy életen át elkísér, és ugyan úgy fel kell belőle épűlni mint a hüvelyi szülésből.Szóval ne legyen bűntudatod, inkább örülj, hogy időben kiderül ha ez a helyzet, és segítenek világra hozni a helyett, hogy valami baj történne.
2011. ápr. 14. 16:30
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát, figyelj: én császárral szültem és abszolút nincs semmilyen lelkiismeret furdalásom. Egyáltalán nem érzem, hogy bármi is kimaradt volna az életemből, mert nem hüvelyi úton szültem meg a kisfiamat.

Szerintem butaság lenne, ha emiatt bánkódnál.

2011. ápr. 14. 16:31
 4/11 anonim ***** válasza:
70%
Az én babám is faros volt és császároztak...szerintem a felépülés ideje alatt másként fogod ezt látni...itt is meg kell majd szenvedni azért rendesen....
2011. ápr. 14. 16:33
 5/11 anonim ***** válasza:

Tökéletesen igaza van az előző válaszolónak. Viszont én megértelek. Én is így éreztem,de szerencsére aztán természetes szülésem volt,ikrekkel. Pedig ugye ikrekkel nagy esélyem lett volna a császárra. Úgy voltam vele,csak akkor ha ngyon kell.Én is valamiért úgy gondoltam,ahogy te. Ennek ellenére hangsúlyozom,nem "nézem le" a császárosokat.Azokat sem akik azért szültek császárral,mert ők így akartak. Akiknek meg a baba miatt kellett,eleve hülye dolog lenne lenézni vagy nem érteni...

Hány hetes vagy? Nekem az ikreim még a vége felé is forogtak,sőt a második bbaám az utolsó héten lett fejvégű.(ennek ellenére lábtartással született,de ez most ebből a szempontból nem lényeges) Szóval sztem beszélgetni kell vele,ha pedig elfogadod a homeós dolgokat,eldöntheted,hogy kipróbálsz-e vmit. Van aki ellenzi van aki nem,de elvileg van erre is szerük.Ha jól emlékszem Pulsatilla Ch30-at kell szedni 5 napig (napi 5 golyó-egy adag),ha nem fordul meg,pulsatilla ch200-at egyetlen alkalommal.

De azt is számba kell venni,hogy a farfekvés néha nem véletlen.Szóval nem mindig szabd erőltetni,hogy megforduljon. Ezt neked kell eldönteni ill. mérlegelni.

2011. ápr. 14. 16:46
 6/11 anonim ***** válasza:
teljesen megértelek.nekem természetes szülés lett volna,de nem tágultam,így császár lett.hetekig rágtam magam,hiányzott a befejezés.egyszer a férjem mellém ült és megkérdezte:jobb lett volna,ha megszülöd természetesen és lesz egy hülye gyerekünk?nem az a lényeg,hogy itt van és egészséges?de igen,az a fontos.ha császárral születik meg,akkor is te szülöd meg,csak másképp.és azért érzed így,mert azt sulykolják az emberbe,hogy aki császárral szül,az nem is szül.de igen,ugyanúgy fájdalmas a felépülés.
2011. ápr. 14. 17:25
 7/11 anonim ***** válasza:

Azért gondolod ezt, mert sokan ezt sugallják (megjegyzem, felháborító!). Én is hallottam hasonló megjegyzéseket, egyik fülemen be, a másikon ki. :)

Nem a szüléstől lesz valaki "anya". És ha ragaszkodnál a természetes szüléshez, és elhúzódna, oxigénhiány lépne fel? Akkor te szülnéd meg, de milyen áron? Hidd el, a szülés módja részletkérdés, a lényeg a szülés után kezdődik...

2011. ápr. 14. 18:01
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, sikerült megnyugtatni :) Igen, most jutott eszembe, hogy hallottam már, hogy nem attól lesz valaki anya, hogy megszüli a gyereket, hanem attól hogy felneveli. Jó babázást, sok egészséget ;)

36 hetes vagyok :)

2011. ápr. 14. 18:13
 9/11 anonim ***** válasza:
Akkor nemsoká kint lesz valahogy :)))
2011. ápr. 14. 18:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Minden jót neked, kitartást arra a pár hétre, és ne gondold, hogy ettől kevesebb lennél. Én sem akartam a császárt, de muszáj volt. Ha császárnak kell lennie a te és a gyermeked érdekében, akkor legyen az. Nem húzom el a mézesmadzagot, nem lesz könnyű utána, elég hosszú a felépülés ideje, de a gyermekedért megéri! :)
2011. ápr. 14. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!