Igaz, hogy az aki a terhessége alatt sokat izeg mozog-én igy vagyok annak ellenére, h nagyon fáj a lábam a 15kg súlyfelesleg miatt-az könnyebben megszül, vagy inkább többet kéne lazsálnom, hogy erőt gyüjtsek a szüléshez? 34hkm
Figyelt kérdés
2011. ápr. 7. 15:13
1/6 anonim válasza:
Annyit izeg-mozogjál, ami jól esik.Ha fáj a lábad, pócold fel.Valamennyi mozgás a vérkeringésnek sem árt, de ha túlzásba viszed, baj is lehet.
2/6 anonim válasza:
A szüléshez erő is izom kell. láttam olyan szülőnőt, akivel már üvöltött az orvos, hog nyomjon, de csak hátravetette magát és hisztizett, hogy ő elfáradt. Akkor én 20 órája vajudtam, ő meg talán 5 órával azelőtt jött be. tehát a mozgás csak jó. a torna még jobb
3/6 anonim válasza:
te érzed, hogy mi jó neked. Mozogj nyugodtan, csináld a dolgod, de ne fáraszd túl magad! pihenj, ha érzed, hogy elég! Én mind a 4 terhességem alatt az utolsó napig tevékeny voltam. vittem a háztartást, dolgoztam a kertben, stb.. ha úgy éreztem, hogy elfáradtam, kicsit visszavettem a tempóból, pihiztem kicsit. én ennek is tulajdonítom azt, hogy mind a 4 szülésem viszonylag könnyen ment. Persze, ez alkati kérdés is, de ha valaki arra kényszerül, hogy sokat feküdjön a terhessége alatt, annak a szervezete is leépül a mozgáshiány miatt.
4/6 anonim válasza:
Hát én nagyon sokat mozogtam,sokat sétáltam emellett minden mást is csináltam.Pl a kilencedik hónapban még fát pakoltam,ennek ellenére nagyon nehéz szülésem volt. 53órát vajúdtam és a végén császározni kellett!
5/6 anonim válasza:
szia
én kb. 20kg-t szedtem fel(185cm magas vagyok és 59kg volt a startsúlyom), és még nem értem a végére.. április 27-re vagyunk kiírva, és megvallom, hogy iszonyúan fáj a térdizületem, pedig szívesen sétálgatnék még...meg hát kisebb távot be is vállalok, de félve, mert ahogy sétálgatni szoktam, tőlem még egy csiga is gyorsabb :)
ha tehetem sokat pihenek, amiket tudok megcsinálok: mosok, főzők-nem álldogálok feleslegesen a konyhában, portörlök, porszívózok,de a párom nem hagy mindent rám.
Nem eszem sokat, inkább keveset de sűrűn egy nap, és legalább 4liter víz lefolyik a torkomon :)
37 hetes kismami
6/6 anonim válasza:
Én rengeteget mozogtam, és könnyű szülésem volt, de szerintem sem ezen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!