Hogy vélekedtek a szülésetekről utólag? Én nagyon jó érzéssel gondolok vissza és remélem még lesz benne egyszer részem.
Első babám programozott császárral született, nem vajúdtam semmit. Utána már újra vártam hogy nekiálljunk a kistesónak, a császár jó élmény maradt, nem bántam hogy az lett (farfekvés miatt). A második babánk viszont befordult és másfél évvel a császár után engedte a dokim hogy természetesen szüljem és minden komplikáció nélkül megszültem, pedig nem volt pici főleg hozzám képest. A vajúdás nagyon fájt, főleg a vége felé az utolsó 3-4 óra. Viszonylag gyorsan tágultam, a fájásaim majdnem 2 percig fájtak, akkor mondtam a férjemnek hogy több gyereket nem vállalok, azt hittem ottmaradok, majd a kitolás már könnyebb volt. A dokim megdicsért,a varratszedésen és még a 6 hetes kontrollon is mondta hogy milyen ügyes voltam és szép szülés volt.
Utólag nagyon szép emlék a fájdalommal együtt és olyan jó visszagondolni rá. Még élénken él ahogy a dokim is mondja hogy "nyomjon, ne hagyja abba, most egy nagyot nyomjon...." meg ahogy a férjem is áll mellettem és biztat, és mikor rátették a hasamra, hát csodás élmény.
Tervezünk harmadik gyereket, de csak pár év múlva, remélem minden körülmény úgy alakul hogy tudjuk vállalni az újabb babát.
Köszönöm a válaszaitokat. Császárról is és sima szülésről is van tapasztalatom, a császár könnyebb volt, maga a felépülés mint a vajúdás a másodikkal, de valahogy ha választhatok -így utólag, mert szülés közben nagyon elgondolkodtam- még egyszer szülnék simán, pedig akkor nem így gondoltam.
Egyik barátnőm májusban szül, kicsit irigylem hogy még előtte áll,mert úgy átélném még egyszer. :) Pedig nem vagyok mazoista :):)
Nekem két egyszerű, gyors, komplikácómentes és nagyon nagyon gyönyörű szülésem volt! Az a pillanat, ahogy először a hasamra tették Őket, és találkoztunk, egymás szemébe néztünk- hát- érdemes volt!
Szerencsés vagyok- és remélem még egyszer minimum lesz ilyen szerencsém!!:-)
:)
Na igen, a személyzet. Fogadott dokim volt, ugyan az aki az elsőnél is volt, így nem féltem attól hogy baj lehet (hegszétválás...) mert Ő kísérte figyelemmel mind két terhességemet végig. Szülésznőt nem fogadtam, de végig azt mondtam, ha nem császár lesz, rendes szülésznőt fogok kifogni. Így is lett, hajnalban mikor lekerültem a szülőszobára, az ügyeletesek nagyon kedvesek voltak, majd reggel mikor jött a dokim is, jött egy kedves fiatal szülésznő, mondta hogy ő lesz velem végig. Segítőkész, figyelmes volt, szülőszobát foglalt nekünk ahol szülés után is együtt lehetünk még. A dokim meg egy tündér volt, végig ott volt Ő is, nem csak a kitolásra jött...
Szóval ez is befolyásolja a szülés hangulatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!