Hogy vélekedtek erről? "A családban a házastárs mindig fontosabb, mint a gyerek. "
Nem értek egyet. De azzal sem,hogyha megszületik a gyerek szarni kell a másik fejére,aztán szájtátva csodálkozni meg óbégatni,hogy tönkrement a házasság.
Mert sok nőnek minden más megszünik létezni a gyerek születésével,mintha csak addig kellett volna a párja amig felcsinálta. Magukkal szemben is igénytelenk lesznek,a gyereket úgy kezelik otthon mintha a jóisten lenne.
Szerintem ez sem jó senkinek a családból.Az első hozzászolóval értek egyet,mindenki fontos kell legyen különben széthullik a család.
Így van , ahogy az 1 és a 2. hsz írja!
Itt nincs rangsor, a férjemet is szeretem, a gyerekemet is, és ha néha a gyerek kerül is előrébb, akkor próbálom a mérleget a párom felé is billenteni.Sok nő ott rontja el, hogy csüng az imádott újszülöttjén, a párja meg "csináljon , amit akar".Terhesség előtt fontos megbeszélni a dolgokat, hogy milyen változások lehetnek, és fejben tudni kell, hogy bármennyire is fontos a gyerek, ha éjjel 5ször is kell felkelni hozzá, attól a férjünk/párunk még ott van, ugyanolyan érzelmi közelségre vágyik.
Aki pedig ezt a mondatot írta , nyilvánvaló hogy elméleti síkon értekezik.
Szerintem arra gondolhatnak ezzel, hogy a szülőknek nem lenne szabad eltávolodni egymástól a gyerek születése után, hanem a szülőség mellett továbbra is megmaradjanak Nőnek és Férfinak, Feleségnek és Férjnek. Hisz a gyerekek 20-25 év múlva kirepülnek és a hátralévő életüket jó esetben együtt szeretné a házaspár leélni. Tehát én nem úgy fogalmaznék, h fontosabb a házastárs, hanem hogy ugyanolyan fontos minden fél a családban.
Nálunk is egyelőre a gyerek "diktál" - ha ő is éhes és mi is azok vagyunk, ő kap először pl és hasonló példák. Mindketten imádjuk, az életünket adnánk érte, de egymásért is. 2 éves, de már az elejétől odafigyeltünk arra, h a másikat ne hanyagoljuk el azért, mert született egy Csodánk - leginkább nekem kellett figyelnem ugye, mert főleg az elején 24 órás meló az anyaság. Viszont apukája mindenben segített/segít - felkelt visszaaltatni, pelenkázta, fürdeti, játszik vele munka után mindig, enni ad neki, és mellette még a házimunkába is besegít, ha úgy adódik. Szóval, lehet h szerencsés vagyok (biztos is), mert ilyen férj mellett nem nehéz odafigyelni arra, h ő is van nekem...
Én először is azt gondolom, hogy ahol még nincs gyerek, csak férj és feleség, Ők még nem család.
Másodszor, a gyerekem, a férjem és én egyenlőek vagyunk családon belül, de ha választani kéne bármilyen okból a gyerek vagy a férj között, gondolkodás nélkül a gyermekemet választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!