Kedves Anyukák! Milyen változásokat hagy a női testen, testben a gyermek szülés?
Őszinte válaszokat várok, arra, hogy akik szültek már milyen változásokat tapasztaltak a testükön?
Fel akarok készülni mindenféle testi változásra, ezért szeretném tudni, hogy mi változik a nő testen és mi marad meg olyannak mint a szülés előtt?
30 éves korban szültem a kisfiamat. Mindig vékony, csíkosodásra hajlamos voltam (kamaszkoromban a növekedéstől megrepedt a fenekemen a bőr, pedig sosem ingázott a súlyom). A terhesség alatt 15,5 kg-t híztam, a mellem 2 kosármérettel lett nagyobb a szülésig (75Aból 85C lett), de nem lett egy striám sem (12 hetes kortól kentem magam babaolajjal). Szüléssel 7,5 kg ment le, 2 hét múlva ünneplő csiniben ültem a karácsonyi családi ebéden, abban a méretben, amit terhesség előtt hordtam. A hasam kb 2 hónap alatt ment vissza teljesen, a hátam, csípőm viszont szélesebb maradt. A szoptatást kb 1 hónapja hagytam abba, nem különösebben látszik változás a mellemen a terhesség előtti állapothoz képest. Igazából nálam ez genetika. Semmit nem tettem a súlyomért, alakomért, még csak az étkezésemre sem figyeltem emiatt, mert elég válogatós vagyok.
De most lehet hogy majd ugrik a majom a vízbe, mert 14 hetes vagyok a második babánkkal:) Egy év mulva lehet, hogy nem ilyeneket írnék majd ugyanerre a kérdésre:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!