Ma kiborultam nst után! Most akkor mi van?
Ma voltam az első nst-n.A doki aki megnézte az eredményemet megkérdezte,hogy eddig hova jártam erre a vizsgálatra,mert ezt a 36.héttől szokták nézni.Mondom hogy nekem ez volt az első,mert a dokim szerint most vagyok 36 hetes.Erre közölte,hogy én már legalább a 38-39. hétnél járok!!!Holnapra rendelt el egy ultrahangot,és el küldött laborba is.
Most akkor mi van?Kinek higgyek?Azért nekem 3 hét az 3 hét!Eléggé megijedtem!
Nem értem a problémádat, tök mindegy 36 vagy 39 hetes vagy, megszülhetsz akár egy óra múlva is és hetek múlva is.
Ha meg nem készültél még fel a baba fogadására, akkor ideje észbe kapni, mert ettől pillanattól még csak koraszülöttnek sem számít a babád és tényleg megszülhetsz bármelyik pillanatban.
Nem születik minden baba pont 40. hétre.
Nem is azzal van a baj, hogy mikor születik a baba, hanem azzal, hogy eddig senki nem vette észre, hogy 3 héttel nagyobb a baba? Nekem is furcsa, és értem miért akadtál ki.
De egy nst-ből tényleg nem tudom, hogy állapította meg a doki...
Az ultrahangos vizsgálaton csak tudnak majd pontosabbat mondani, addig pedig ne idegeskedj, minden rendben lesz!
De Te nem tudod kiszámolni, hogy hány hetes vagy?
Amúgy ez az idegen doki az nst-ből hogy olvasta ki, hogy hány hetes vagy??? Ez nekem sántít..én a saját orvosomnak hinnék.
Nekem ahány orvos, annyifélét mondott a korra. Van aki a betöltött hetet számolja, van aki a megkezdettet. Uh-n meg az én babám 4 héttel idősebbnek tűnt a koránál. Mégsem jött előbb. Ez csak annyit jelentett, hogy nagyobb, mint az átlagos babák. De hogy nst-ből hogyan látta? Vagy a terheskönyvet nézte meg? Az utolsó mensiből ki lehet számolni, a neten is vannak jó kalkulátorok.
Egyébként nem baj, legfeljebb előbb szülsz. Ha már 38. hetes, akkor már megszülethet.
Komolyan, fura fejek vannak a dokik között.
Ha a méret miatt mondta, akkor gratula neki. Nekem pl 38 hetesen 103- as feje volt, bőven túl volt a szokásos születési méreten. Persze ettől még nem lett más a terhessségi kor.
Huszonvalahány hetesen is 3 héttel vol nagyobb a koránál, egy okos UH-s doki meg is akart győzni hogy nem is volt az utolsó igazi mensi, és egy hónappal "öregebb" vagyok.
Csak azt nem tudom, ilyenkor miért nem veszik elő az eslő UH-kat, ami még ugye pár nap pontossággal belövi a kort?
Én nem foglalkoztam a dokikkal, mert tudtam mikor fogant, az első UH volt csak precíz, már a 12 hetes is eltért 1 héttel, kiírt napon szültem.
NST alapján meg pláne vicces okoskodni... Én már majdnem szültem, mondta a szülésznő, erre a fiatal kis doki megjegyezte az NST alapján hogy érdekes, nem is olyan erősen a fájások. A szülésznő meg csak nézett rá, én meg úgy átastam volna neki egy kis fájást a nem erősből. Na hosszú lettem a lényeg hogy szeretnek okoskodni.
Sziasztok!
Jelentem egy napra rá,csütörtökön este megszületett a kislányom!!! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!