Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ma kiborultam nst után! Most...

Ma kiborultam nst után! Most akkor mi van?

Figyelt kérdés

Ma voltam az első nst-n.A doki aki megnézte az eredményemet megkérdezte,hogy eddig hova jártam erre a vizsgálatra,mert ezt a 36.héttől szokták nézni.Mondom hogy nekem ez volt az első,mert a dokim szerint most vagyok 36 hetes.Erre közölte,hogy én már legalább a 38-39. hétnél járok!!!Holnapra rendelt el egy ultrahangot,és el küldött laborba is.

Most akkor mi van?Kinek higgyek?Azért nekem 3 hét az 3 hét!Eléggé megijedtem!

2011. márc. 23. 17:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
55%
Menj el a vizsgálatokra, és akkor okosabb leszel. Addig pedig ne idegeskedj! Szerintem egy nst-ből nem tudják megmondani, hogy hány hetes vagy, nem tudom mi alapján gondolhatja, hogy 3héttel később jársz már. Ha pedig az összehúzodásokból gondolja, azok 36hetesen is lehetnek erősek, de ettől korán sem biztos, hogy hamarabb szülsz.
2011. márc. 23. 17:46
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem értem a problémádat, tök mindegy 36 vagy 39 hetes vagy, megszülhetsz akár egy óra múlva is és hetek múlva is.

Ha meg nem készültél még fel a baba fogadására, akkor ideje észbe kapni, mert ettől pillanattól még csak koraszülöttnek sem számít a babád és tényleg megszülhetsz bármelyik pillanatban.

Nem születik minden baba pont 40. hétre.

2011. márc. 23. 17:56
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem is azzal van a baj, hogy mikor születik a baba, hanem azzal, hogy eddig senki nem vette észre, hogy 3 héttel nagyobb a baba? Nekem is furcsa, és értem miért akadtál ki.

De egy nst-ből tényleg nem tudom, hogy állapította meg a doki...

Az ultrahangos vizsgálaton csak tudnak majd pontosabbat mondani, addig pedig ne idegeskedj, minden rendben lesz!

2011. márc. 23. 19:13
 4/13 anonim ***** válasza:
Ahány doki,annyifélét mond,készülj h ez a uh.-n is így lesz.Szeretnek időnként ráijeszteni a kismamákra,ezt szinte mindenkivel megteszik.Én igazán még a méretek alapján történő megállapítást sem értem,hiszen vkinek már a 36. héten is 3 kiló fölött van a babája,vki meg a 40.-en szül 2.70-es babát..Mindenesetre inkább a "rosszabbra" készülj,vagyis hangolódj rá a szülésre lelkileg,és álljon minden készen a baba fogadására ill. a te csomagod is.Legfeljebb kiderül,hogy várni kell még egypár hetet.
2011. márc. 23. 19:36
 5/13 anonim ***** válasza:

De Te nem tudod kiszámolni, hogy hány hetes vagy?

Amúgy ez az idegen doki az nst-ből hogy olvasta ki, hogy hány hetes vagy??? Ez nekem sántít..én a saját orvosomnak hinnék.

2011. márc. 23. 21:24
 6/13 anonim ***** válasza:

Nekem ahány orvos, annyifélét mondott a korra. Van aki a betöltött hetet számolja, van aki a megkezdettet. Uh-n meg az én babám 4 héttel idősebbnek tűnt a koránál. Mégsem jött előbb. Ez csak annyit jelentett, hogy nagyobb, mint az átlagos babák. De hogy nst-ből hogyan látta? Vagy a terheskönyvet nézte meg? Az utolsó mensiből ki lehet számolni, a neten is vannak jó kalkulátorok.

Egyébként nem baj, legfeljebb előbb szülsz. Ha már 38. hetes, akkor már megszülethet.

2011. márc. 23. 23:38
 7/13 anonim ***** válasza:

Komolyan, fura fejek vannak a dokik között.

Ha a méret miatt mondta, akkor gratula neki. Nekem pl 38 hetesen 103- as feje volt, bőven túl volt a szokásos születési méreten. Persze ettől még nem lett más a terhessségi kor.

Huszonvalahány hetesen is 3 héttel vol nagyobb a koránál, egy okos UH-s doki meg is akart győzni hogy nem is volt az utolsó igazi mensi, és egy hónappal "öregebb" vagyok.

Csak azt nem tudom, ilyenkor miért nem veszik elő az eslő UH-kat, ami még ugye pár nap pontossággal belövi a kort?

Én nem foglalkoztam a dokikkal, mert tudtam mikor fogant, az első UH volt csak precíz, már a 12 hetes is eltért 1 héttel, kiírt napon szültem.

NST alapján meg pláne vicces okoskodni... Én már majdnem szültem, mondta a szülésznő, erre a fiatal kis doki megjegyezte az NST alapján hogy érdekes, nem is olyan erősen a fájások. A szülésznő meg csak nézett rá, én meg úgy átastam volna neki egy kis fájást a nem erősből. Na hosszú lettem a lényeg hogy szeretnek okoskodni.

2011. márc. 24. 18:26
 8/13 anonim ***** válasza:
Mi lett az uh eredménye?
2011. márc. 24. 19:25
 9/13 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Jelentem egy napra rá,csütörtökön este megszületett a kislányom!!! :))

2011. márc. 28. 19:24
 10/13 anonim ***** válasza:
Gratulálok! Végül hány hetet írtak a zárójelentésedre?
2011. márc. 29. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!