Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki csak megfogja a pasit a...

Aki csak megfogja a pasit a gyerekkel, az hogy törődik a picivel?

Figyelt kérdés
Sajnos egyre többet hallok olyanról, hogy a nő teherbe esett mert nem akart dolgozni, stb. Hogy lehet így szülni, meg a piciről "gondoskodni"?
2011. márc. 20. 22:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Én nem nagyon látok összefüggést a két dolog között, mármint hogy valaki mondjuk már nem érzi jól magát a munkahelyén, vagy akár egyáltalán nincs munkahelye, és úgy dönt hogy jöhet a baba, és a babáról való gondoskodás képessége között. Attól mert valaki nem akar mondjuk dolgozni, még lehet jó anya nem? vagy ez a két dolog kizárja egymást szerinted? Én pl ismerek egy csajt, középiskolai végzettséggel csak tengett lengett, dolgozott itt ott, aztán elkezdett szülni, és 4 gyerekig meg sem álltak. Hát én emelem kalapom előtte, nagyon jó anyukának tartom, nagyon ért a gyerekekhez, ő erre termett, nem a melóra.
2011. márc. 20. 22:16
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem megfogtam, de egy ismerősöm így tett. Egy éves volt neki a pici, és láttam a városban, ahogy karban vitte, de szinte lelógott róla, miközben a gyerek üvöltött, anyuka meg ordított vele, hogy -fogd be pofád!- na, ekkor nagyon elkenődtem, hogy csak erre kellett neki?
2011. márc. 20. 22:18
 3/12 anonim ***** válasza:
72%
Biztos lehet róla gondoskodni ,de azért én sajnálom azokat a nőket akik egy idő után otthon ülnek a gyerekkel és gyesből élnek hónapról-hónapra és mire az első gyerek betölti a három évet,már szüli a következőt,hogy ne kelljen dolgoznia. Valahol szánalomra méltó ilyen életet élni. Sosem szülnék azért gyereket,hogy ne kelljen dolgoznom és ha majd pár év múlva szülök is nem a gyesre fogom verni magam,hanem a munkám gyümölcsére:D
2011. márc. 20. 22:27
 4/12 anonim ***** válasza:

Láttam hasonló esetet én is és undorító! Az ilyen nőket meg akik üvöltenek a babájukkal, halál büntetéssel büntetném!

Szerintem aki csak munka alól akarja kihúzni magát meg a pasit megfogni, az nem anya és el kellene venni tőle gyereket. Az ilyen biztosan nem tudja eltitkolni, hogy nem szereti a gyermekét.

2011. márc. 21. 07:39
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha arra gondolsz, aki "véletlenül" teherbe esik, aztán többet nem, sajnos én láttam erre rossz példát. Amikor a pasi le akart lépni tőle, akkor lett terhes. A kislány borzasztó elhanyagolt, érzelmileg is, anyagiakban is. Az anyjának egy kolonc, csak az apja foglalkozna vele, ha tudna a nyomorult 3 munkahely mellett, mert anyukát is el kell tartania.
2011. márc. 21. 08:10
 6/12 anonim ***** válasza:
52%

Honnan veszed, hogy mindenki megfogja, aki nem akar dolgozni? És honnan gondolod, hogy aki nem akar dolgozni az nem lehet jó anya? Aki meg ténylegesen így tesz (megfogás céljából), az gusztustalan.

Hogy mondjak valamit, én sem voltam jó "adófizetö" állampolgár, bejelentve eddig keményen 3 hónapot dolgoztam. Mivel grafikus vagyok, ez a munka elég rapszódikus, hol van megbízás, hol nincs. Ha úgy vesszük én is egy "eltartott" vagyok, voltam az állam szempontjából. És nem is akarok bejelentett munkát. Párommal közös döntés volt a baba, megfogtam én elötte a kinézetemmel, személyiségemmel, nem kellett ehhez harmadik személy. És nem elfogultságból, de szerintem (mások szerint is) jó anya vagyok (egyelöre).

Semmi összefüggés nincs szerintem ezek között a dolgok között. Söt, 3 év múlva jön a testvér is, micsoda kiakadás lesz, már várom :D

2011. márc. 21. 08:45
 7/12 anonim ***** válasza:
Sehogy! Volt sógornőm is azért szült, hogy megtartsa a pénzes pasiját. A gyereket beadta bölcsibe és visszament dolgozni. Anyagilag nem volt rászorulva, ráadásul óvónő aki inkább más gyerekével volt mint a sajátjával. Azokat is folyton fikázta, hogy milyen sötétek. A gyerekkel nem szoktam látni. Suliba az apja hordja ő is megy érte.
2011. márc. 21. 08:53
 8/12 anonim ***** válasza:
46%
Lehet, hogy naiv vagyok, de hiszek abban, hogy bármi is volt az "indok", ha megvan a baba, egy anya szerei a gyermekét... az, hogy ezt hogyan teszi, már nagyon különböző lehet, hiszen az emberek sem egyformák... én nem szeretek mások fölött pálcát törni, hiszen nem tudhatom, egy-egy szitu mögött valójában mi van... ítélkezni túl könnyű...
2011. márc. 21. 09:50
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem olyanokra gondoltam akik épp most nem dolgoznak, de a gyerek/gyerekek körül mindent megtesznek. Hanem olyan személyekre akik talán sosem dolgoztak, rámásznak egy pénzes pasira, de szó nem esik munkahelyről vagy babáról. Amikor a férfi dobni akarja, akkor gyorsan teherbe esik. Aztán titkolja hogy terhes (akár szakítás címszó alatt el is tünik pár hónapra), majd amikor már abortuszról sem lehet szó akkor megjelenik. Majd büszkén meséli mindenhol, hogy milyen jól megalapozta a jövőjét. Akinek ennyire beteges az elméje, arra rá lehet bízni egy apró gyereket? Honnan fogja tudni, hogy mi a jó és helyes ha már a pasijának is ártott azzal, hogy hazudott, titkolózott. Vagy tönkre tette 2 ember életét, hogy neki kényelmes legyen? Egy emberi élet nem egy darab zsemle amit minden boltban lehet kapni.
2011. márc. 21. 10:40
 10/12 anonim ***** válasza:
Az én véleményem az, hogy egy pasit, nem lehet gyerekkel megfogni. Esetleg csak ideig óráig. Mert ha a hapsinak tényleg nem kell a nő előbb utóbb lépni fog. Kényszeríteni márpedig senkit sem lehet a maradásra. Ha mégis marad, akkor vagy nem olyan rossz neki a nővel, vagy teljesen hülye. Már nem a századelőn élünk, hogy a teherbe ejtett nőt feleségül kelljen venni.
2011. márc. 21. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!