Gátmetszéssel, vagy gátvédelemmel jobb szülni?
Nekem gátmetszésem volt és azt választom a második babámnál is mert az a biztos!Nem a szülés utáni pár nap kényelmére hanem az egész hátralévő életminőségemre gondolok!(ne repedjek még véletlen se)
Egyébként én gátsebbel is ültem másnap simán,bár kicsit érzékeny volt de abszolút kibírható és egy hét után teljesen elmúlt!Nekem megérte!
Egyébként én azt nem szoktam érteni,hogy miért gondolják az anyukák,hogy a gátvédelem a "természetesebb" amikor ahhoz olajas masszírozgatás kell és külön be kell gyakorolni a megfelelő légzést,hogy vissza tudd tartani a nyomást adott esetben a tolófájások alatt.Ergo ez nem olyan dolog amire a szervezetünk ki lett találva(ami jön ösztönből) mert a tolófájások alap esetben olyanok,hogy pár erős nyomásra kint legyen a baba.Nem arra vagyunk "kitalálva",hogy jól elnyújtsuk a kitolást,valszeg azért is mert az eleve probléma forrása ha a baba túl sokáig tartózkodik a szülőcsatornában.Ott már se oxigén se tér,de néhányan mégis ezt akarják meghosszabbítani mesterségesen,csak azért,hogy az ő "micsodájukat" ne vágják mert az juj!
Hát,én az ilyen anyát nem értem!És most le lehet pontozni!
Első szülésnél metszés volt, sokáig nem tudtam ülni.
Most gátvédelem, de mégis repedtem(!), amit összevarrtak. Nyugodtan ülök rajta szinte másnaptól.
13:11-es
Nem azért kértem a második szülésemnél gátvédelmet,hogy ne vágjanak ott engem, hanem mert az első szülésemnél nagyon rosszul vághattak, mert mai napig pl. az időjárásra érzékeny és nekem sokáig fájt is.Találtam egy olyan dokit aki sok-sok gátvédelmes szülést levezetett már és bár nem ígért semmit, de sikerült és milliószor jobb volt mint a gátmetszés.Egy ici-pici repedésem sem volt, míg a mellettem fekvő lányt metszették és még 2 helyen repedt is.
Amúgy kérdezd csak meg nagyanyáinkat hogy szültek!Az enyém 4 gyereket szült otthon bábánál és egy darab gátmetszése sem volt, repedni sem repedt, pedig nagy babákat szült, pont az én anyukámat pedig magzatburokkal együtt szülte meg, mégsem vágták.Nem a gátmetszés a természetes!!!
1. szülés pici gátmetszés,de már másnap tudtam ülni(belső sérülésem nem volt)
2. szülés gátvédelemmel,2 órával a szülés után olyan voltam,mintha mi sem történt volna(szintén nem volt belső sérülésem,és nem is repedtem)
Remélem a 3. babát is gátvédelemmel szülöm majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!