Gátmetszéssel, vagy gátvédelemmel jobb szülni?
1. szülés gátmetszéssel, 2. gátvédelemmel
Egyértelműen a gátvédelmes után volt jobb!!!
A gátmetszés összehasonlíthatatlanul biztonságosabb.
Viszont tény, hogy ha csak a szülés utánt nézzük akkor jobb ha nincs odalent vágás. Mind egészség mind kényelmi szempontból.
Két gyereket szültem, mindkettőt gátmetszéssel, mindkettővel kettő öltést kaptam, egyikkel se volt gondom. Se akkor, se később.
Abban egyetértek az első válaszolóval, hogy csak és kizárólag olyan orvossal/szülésznővel vállalnám be a gátvédelmet, aki nem mindenáron akarja véghezvinni. A velem együtt szült csajnál tudták, hogy nem kicsi a baba, ő kifogta a "kizárólag gátvédelem" típusú szülésznőt, kb. 2 órán keresztül stoppolták, mert szanaszét repedt, a közös 3 napunk alatt le sem tudott szállni a jégakuról. Szóval én ilyet, köszönöm szépen nem kérek.
Nekem a gátmetszéssel semmi bajom nem volt, két öltés, éjjel szültem, másnap már ültem a gátsebemen.
Gátvédelemről saját tapasztalat nincs, de a mellettem fekvő lány úgy szült, és ő azt mondta, a gátmetszéses szülése sokkal jobb volt, de sajna nem részletezte.
A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:28
Ismerős helyzet. Én gyakorlaton voltam szülészeten és volt egy anyuka aki egyébként engedte volna a gátmetszést, de ott a doki volt olyan, hogy "áh, még belefér". Következmény: anyuka a végbele irányába repedt mert nem volt megadva az irány. Több centi mélyen berepedt a végbele és most igen jó eséllyel pályázik rá, hogy élete végéig széklet inkontinenciája legyen...
Jó dolog a gátvédelem, de hatalmas kockázattal jár. Mindenki jól válassza meg a dokiját vagy szülésznőjét ha így szeretne szülni.
1. gátmetszés
2. gátvédelem
Gátvédelem ezerszer jobb!!!! Én nem szakadtam, szülés után jártam a saját lábamon, nem görnyedve, varratokkal tele. Ügyes volt a dokim és a szülésznőm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!