Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg jobb gátmetszéssel...

Tényleg jobb gátmetszéssel szülni?

Figyelt kérdés
2010. szept. 9. 09:12
1 2
 1/17 Biggus Dickus ***** válasza:
100%
Nem.
2010. szept. 9. 09:15
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem!

Ha szükség van rá, akkor persze, de alapból nem értek azzal egyet, hogy meg sem próbálják a gátvédelmet, mert jobb a gátmetszés. Még akkor is így gondolom, ha első szülésről van szó. Ha úgy látják, hogy nem megy a gátvédelem, és repedne, akkor csinálják. Azért van ott az orvos, meg a szülésznő, hogy időben eldöntség, hogy mire van szükség. (csak nekik egyszerűbb rögtön nyisszantani.)

Volt mindkettőben részem, van tapasztalatom.

2010. szept. 9. 09:19
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a legjobb gátvédelemmmel szüni.
2010. szept. 9. 09:23
 4/17 anonim ***** válasza:
10%
Igen, tényleg.
2010. szept. 9. 09:29
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Jobb a gatvedelem. A getmetszes egy szuksegmegoldas, amit sajnos eloszeretettel alkalmaznak a dokik es szulesznok, hiszen nekik igy kenyelmesebb. Hogy is lehetne jobb, amikor utana hetekig erzed a gatsebet, es esetleg meg ulni sem tudsz normalisan.
2010. szept. 9. 09:42
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Jobb a gátvédelem! Írom ezt úgy, hogy nekem 3x volt gátmetszéses és 1x gátvédelmes szülésem! Gátmetszés után napokig alig tudtam ülni, a varratok szúrtak, húztak... Gátvédelemnél picit repedtem, de csak 3 varratom volt. 2 óra múlva törökülésben szoptattam...
2010. szept. 9. 09:51
 7/17 anonim ***** válasza:

én mindkétszer gátvédelemmel szültem, így a metszésről nincs személyes tapasztalatom, de az összes ismerősöm és rokonom akik metszéssel szültek, hosszú kellemetlenségekről számoltak be, nehen gyógyuló, húzódó/feszülő varratokról, arról, hogy nem tudtak rendesen ülni és a nagyadolgukat is nehezen végezték egy ideig.

szerencsére nem is repedtem és nem is vágtak egyik alkalommal sem. az első szülés után 3 órával, a második után 1,5 órával már törökülésben szoptattam, intimtornával kb másél hát alatt egészen helyrejött a hüvelyem. semmiféle kellemetlenséget nem tapasztaltam.

harmadszor is gátvédelemmel szeretnék szülni és ha lehet, elkerülném a metszést...

2010. szept. 9. 11:17
 8/17 anonim ***** válasza:
Én a másik oldalról tudok csak írni, mert gátmetszésem volt, de egy percig sem fájt utána a gátam. Már másnap törökülésben ültem, vagy bárhogy ahogy akartam. A szex jobb, mint előtte bármikor, úgyhogy lehet a gátmetszést és a varrást jól és rosszul is csinálni.
2010. szept. 9. 12:02
 9/17 anonim ***** válasza:
Nem! Volt mindkettőben részem és óriási a különbség! A gátmetszésnél majd meg örültem úgy fájt,pedig kaptam érzéstelenítőt, és még utána is napokig fájt! Kissebbik fiam gátvédelemmel szültem hát mondanom se kell utána simán ültem jártam és nem fájt egyáltalán.
2010. szept. 9. 12:26
 10/17 anonim ***** válasza:
54%
Biztos jobb a gátvédelem, de azt azért megírnám, hogy a gátmetszés után simán ültem a kórházi ágyon, szülés után 1-2 órával már szambáztam a folyosón, a varratok maguktól kiestek, persze nem mondom, hetekig éreztem, de nem fájt. A varrás sem és később sem. És ráadásképp igen nászéjszakásra varrtak, aminek külön örültem :DDD
2010. szept. 9. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!