Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Leírnátok a véleményetek az...

Leírnátok a véleményetek az EDA-ról? Nem tudom eldönteni fogadjak-e aneszteziológust.

Figyelt kérdés
2011. febr. 26. 20:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én kaptam a vajúdás idejére, az egy dolog, hogy nem fáj a vajúdás, de sokkal könnyebben tágultam. Mire a tolófájások jöttek, kiment az EDA is, tehát ott nem volt enyhités. A végén sajnos császár lett nálam, igy jól jött, hogy már be volt kötve az EDA-hoz a kanül, gyorsan ment minden. Utána nagyon remegtem, de nem volt semmi gond vagy fájdalom, 6 óra altt kiment kb a hatása. Én ajánlom.
2011. febr. 26. 20:33
 2/15 anonim ***** válasza:

Én is kaptam EDA-t. A fájásoknál életmentő volt, nem tudom, hogy bírtam volna nélküle, és mivel már vajúdtam 1 órája, így legalább 2 órát tudtam pihenni és összeszedni az erőmet a kitolási szakaszra. Hát kellett is. A tágulásom nekem is gyorsabban ment, de... Nem tudom,hogy az EDA miatt-e, vagy amúgy is, de amint eléggé tág voltam, megszűntek a tolófájásaim. Császározni már nem lehetett, viszont így mindenféle fájás nélkül kellett kitolnom a lányomat, majdnem 1 órán keresztül, a fájások adta segítség nélkül. De nem tudom, hogy ez akkor is így lett volna, ha nem kapok EDA-t. Érdemes lenne erre rákérdezned a dokidnál előtte. Amint megkaptam, 5,5 órával később született meg a lányom, s még egy óra múlva a méhlepény (hiába kaptam arra is 3 oxitocint, akkor sem volt tolófájásom, úgy nyomták ki belőlem). Vagyis összesen 6,5 óra. Azt mondják viszont, hogy EDA nélkül még gyorsabban ment volna...

Nekem már csak a pihenés miatt is megérte. Anélkül tuti nem sikerült volna szülnöm természetes úton.

2011. febr. 26. 20:41
 3/15 anonim ***** válasza:
0%
Én nem kaptam, és egyáltalán nem bánom. Mondták, hogy ha kell szóljak. Aztán mire oda jutottam, hogy most már jó lenne, már nem volt értelme, 10 percen belül megszületett a fiam. Szerintem simán bírható anélkül is.
2011. febr. 26. 21:18
 4/15 anonim ***** válasza:
nekem muszály volt, h lejöjjön a fiam ,mert tágultam ,de fönt volt a pocakban... és ezzel jött le. jó volt, tolófájásokat éreztem rendesen, nagyon jó volt!!!!
2011. febr. 26. 21:24
 5/15 anonim ***** válasza:

Nekem a szülésznő azt mondta, hogy ha szépen megvannak a méhösszehúzódásaim és rendesen tágulok is, akkor nem kell eda, hanem van másfajta pl. injekció fájdalomcsillapító is, ami ugyan nem a leghatásosabb, de puhítja a méhszájat, és könnyít a szülésen.

Az edát akkor ajánlja, ha szükséges az oxytocin.

2011. febr. 26. 21:29
 6/15 anonim ***** válasza:
Én kaptam oxyt, edát viszont nem....lehet ezért fájt olyan kegyetlenül....
2011. febr. 26. 21:43
 7/15 anonim ***** válasza:
Aha , az oxytocin fájástámogató, vagyis erősíti a fájást.
2011. febr. 26. 21:44
 8/15 anonim ***** válasza:
3. vagyok, én is kaptam oxit:)
2011. febr. 26. 21:53
 9/15 anonim ***** válasza:
Életem legjobb döntése, hogy kértem!!!!
2011. febr. 26. 23:00
 10/15 anonim ***** válasza:

2x kaptam, Isten volt, aki kitalálta.-))))

Az első szülésnél kérdezték, hogy kérek-e, elmondtak róla mindent, végül kértem, a másodiknál már előre szóltam, hogy kérek.

nem bántam meg

De nem kellett felfogadni anesztest(hogy mik vannak), hétköznap volt, egyértelmű, hogy van egy kórházban

A másodikat vasárnapi nap szültem, a saját nőgyógyáaszom rakte be kanült, hozzáteszem, jobban, mint évekel előtte az anesztes.

2011. febr. 27. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!