Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Meddig tart a kitolási szakasz?

Meddig tart a kitolási szakasz?

Figyelt kérdés

Sokan itt írják, hogy 1 óra is a kitolási szakasz. De ez mettől meddig tart? Nem hosszú ez egy kicsit?

Mert amikor én szültem, akkor mondta a doki, hogy eltünt a méhszáj és nyomhatok, 3 nyomásra meg is lett a babám. Igaz és oxitocint kaptam.

2011. febr. 17. 16:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

1. baba - jónagy feje volt 40perc volt a kitolás - az utolsó két nyomásnál rásegített a doki.

2.baba - 16perc 4nyomás

Az első szülést sem éreztem hosszúnak, összefolyik minden. De őt sokkal nehezebb volt megszülni a nagy feje miatt. MIkor kintvolt a feje, a teste szint utánarepült. Olyan érzés volt, mint mikor a pezsgősüvegből kirobban a dugó:-) Ahogy a feje kiért szinte kizuhant belőlem a gyerek. gátmetszés volt- azt a feszítést nem éreztem.

2.nál nem volt gátmetszés és nagyon feszített a gyerek... Meglett volna már két nyomásra is, csak a feszítő érzéssel nem tudtam mit kezdeni, és megálltam nyomás közben- azt hittem valamit nemjól csinálok. Utána meg már szóltak hogy ne is nyomjak, csak nagylevegőőőő.... és meg is lett. Micsoda megkönnyebbülés volt!!!

2011. febr. 18. 17:00
 12/12 anonim válasza:
A kitolási szakasz akkor kezdődik, amikor teljesen eltűnik a méhszáj. Első babánál álltalában akár fél-egy óráig is eltarthat, többedszeri szülésnél akár fele annyi ideig is.
2015. ápr. 14. 05:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!