Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha gátvédelemmel szülsz,...

Ha gátvédelemmel szülsz, nehezebb kinyomni a babát? Átlag szülésnél mennyivel lesz hosszabb a kitolási szakasz? Jobban fáj?

Figyelt kérdés
2010. júl. 26. 10:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Gátvédelemmel szültem, bár tapasztalatom nincs a gátmetszésről. A kitolási szakasz nagyon gyors volt, persze fájt, de elviselhető volt az egész.
2010. júl. 26. 10:17
 2/8 anonim ***** válasza:
A kitolasi szakasz fugg toled es a babatol, nem pedig a gattol. Gatat azert szoktak metszeni, hogy ne repedjen esetlegesen. Nem hinnem, hogy nehezebb kinyomni a babat, de az tuti, hogy amikor mar ott jar a baba, akkor lassabban kell nyomni, hogy ne repedjen. Jobban faj-e? Amikor mar bujt kifele a babam, az mar gyorsan lezajlik, inkabb azt a fajdalmat valasztom, mint a gatmetszest, amit utana varrnak, es meg hetekig fajhat. 4kilosan szuletett meg a fiam, gatmetszes nelkul. Nem valasztanam a gatmetszest, csak hogy gyorsabban kibujjon.
2010. júl. 26. 10:19
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Gátvédelemmel nem nehezebb kinyomni a babát, csak nagyobb koncentrációt igényel. Amikor már a kitolási szakban van az anya, akkor érzi a belső nyomást is és szinte minden mindegy neki, csak kint legyen a baba. Viszont gátvédelemmel le kell lassítani ezt egy kicsit, mert ha túl gyorsan jön a baba, reped a gát, és akkor minek volt a gátvédelem? Ilyen szempontból nehezebb, de utána nem érzi hetekig a fájdalmat meg a 4-5 hónapig is eltartó sebhúzódást.

Nekem nagyot vágtak, hetekig gyógyultam, és még a 3-4. hónapban is éreztem azt a különös feszítő érzést, ami hát nem kellemes.

A következő babát szeretném gátvédelemmel-ha sikerül.

Viszont ha

2010. júl. 26. 10:25
 4/8 anonim ***** válasza:
*A 'viszont ha' sztornó:) mondatba lett volna, de ugrottam egyet, és új gondolat jutott eszembe:)
2010. júl. 26. 10:27
 5/8 anonim ***** válasza:
65%

Semmivel sem jön ki gyorsabban a baba ha gátmetszéssel szülsz. A gátmetszésnek csupán annyi a lényege, hogy nem lehet előre kiszámítani, hogy fogsz-e repedni és ennek az a veszélye, hogy ha repedsz akkor rossz irányba, pl a végbél felé is repedhetsz és ebben az esetben jó darabig ki kell vezetni a végbelet. A másik az, hogy csikló irányba is lehet repedni amit viszont képtelenség eredeti állapotára helyrehozni. Illetve a metszést könnyebben lehet összevarrni mint a repedést. Sajnos elég gyakori, hogy az anyukák nem akarnak gátmetszést és utána hatalmas repedésekkel végződik a szülés.

De manapság már nagyon jó olajokat lehet kapni amik puhítják és lazítják a gát környékét így gátmetszés és repedés nélkül is biztonságosan lehet szülni. Szóval hogyha szeretnél elébe menni a dolgoknak akkor javaslom keresgélj valami olajat és időben kezd el kenegetni magad vele. Egyébként gátvédelem minden szülésnél van, még annál is ahol gátmetszést végeznek.

(Egy szülésznő hallgató)

2010. júl. 26. 10:31
 6/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat!!!

Minden jót nektek!

2010. júl. 26. 11:07
 7/8 anonim ***** válasza:

A szülésznő szerint:

"A gátmetszéssel tulajdonképpen az egész kitolási szakot lerövidítjük. Az a cél, hogy ne repedjen a gát, és a baba feje könnyebben tudjon jönni - ezáltal lerövidül a kitolási szak. Amikor megcsináljuk a gátmetszést, azt mondjuk a mamának, hogy amikor jön a fájás, akkor vegyen egy nagy levegőt, és nyomjon, és ezzel szépen jön a baba feje. De amikor nem csináljuk meg a gátmetszést, akkor arra szólítjuk fel, hogy picikéket, aprókat lélegezzen, és így hagyjuk, hogy a fejecske milliméterről milliméterre kibújjon. Ilyenkor tehát nem nyomatjuk a mamát, hanem úgymond „ellihegjük" a fájásokat. Az egyik kezemmel tartom a baba fejét, a másikkal a gátat, és ahogy a mama liheg, úgy engedem apránként, milliméterről milliméterre ki a gátat és a baba fejét. Ez időigényesebb, mint amikor vágunk - nem sokkal, de egy kicsit hosszabb így a kitolási szak."

Innen volt:

[link]

2010. júl. 26. 13:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Én kettőt szültem. Az elsőnél 3 órát vajúdtam, ahhoz képest a kitolás már semmiség sem volt. A gátmetszést nem is éreztem, de elég hamar megvolt. A varrás viszont pokoli volt, meg utána 2 hétig nem tudtam leülni. Viszont elég szűk lettem szülés után.

A másodikat gátvédelemmel szültem, bár nem kértem, és nem is számítottam rá, mert nagyon nagy volt a baba, és gyorsan jött. De keveset vajúdtam, ezért biztos azt gondolta a doki, hogy még van ehhez erőm. Igen, tovább tartott a kitolás. Biztos voltam benne, hogy vágtak, nem tudom mit műveltek velem odalent, de nagyon fájt. A doki meg a szülésznő úgy éreztem széttépnek. Viszont varrni alig kellett, már másnap ültem. Jól kitágultam, a szex már nem olyan jó.

Szóval mindkettőnek van előnye is és hátránya is. Én nem kardoskodtam egyik mellett sem, gondoltam, hogy legyen, ahogy a doki legjobbnak találja.

2010. júl. 26. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!