Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van értelme gátvédelemmel...

Van értelme gátvédelemmel szülni ha (folyt. Lent)?

Figyelt kérdés
ha az első szülésnél a hüvelyem is végig repedt, hüvelyplasztikát kellett csinálni és gátmetszésem volt - a gátvédelem csak a gátat védené.., de a hüvelyemmel mi lesz? mire számíthatok?
2011. júl. 12. 13:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Van!

Ugyanis a hüvelyed nem feltétlenül reped szét -nem tudom nálad mi okozta de a túlzottan nagy súlyú és/vagy fejkörfogatú gyorsan meginduló babák szoktak gondot okozni ilyen téren.

A gátrész maga már edzettebb ilyen téren,jobban tágul(hat),és így ha belül nem repedsz és kívül is működik minden akkor igen is van értelme.

Ezt az adott pillanat és a baba dünti el,nálam is a végsőkig küzdöttünk,de aztán egyszerűen látszott világosan,hoyg így nem fog kijönni,mert nem fér ki.

2011. júl. 12. 14:42
 2/7 A kérdező kommentje:

hát ez az :( nem volt annyira óóriási - 3,6 kiló, nem is született gyorsan, szépen tágultam, 10 óra vajúdás után lett meg - és azt mondják, hogy a második nagyobb lesz, mint az első, szóval eléggé félek, hogy megint szakadás lesz

azért nem tudom, van-e értelme a gátvédelemnek - maximum reménykedhetek, hogy most nem szakadok sehol..

2011. júl. 12. 14:56
 3/7 anonim ***** válasza:

állítólag most már emlékszik a szervezet, lazább lesz minden.

anyummal is így volt, velem nagyon-nagyon megszenvedett, még a medencéje is repedt - pedig szépen tágult, én meg pici voltam, az öcsém meg normál súllyal, nagyon könnyen született. (akkor még nem lehetett gátvédelmet kérni)

2011. júl. 12. 15:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Ami nagyon számít, az a kitolási póz. Próbáld kibulizni, hogy ne csak fekve/félig ülve lehessen, hanem úgy, hogy a gravitáció kifele segítse a babát, így sokkal kisebb a sérülés esélye, csak a dokiknak nem "kénylemes".
2011. júl. 12. 20:56
 5/7 A kérdező kommentje:

az első szülésnél rossz szívhang miatt végig rajtam volt az nst és nem engedtek fölkelni :( bár őszintén szólva annyira fájt, hogy megmozdulni se tudtam, csak szorítottam az ágy vasát

nem is tudom elképzelni, hogy tud valaki vajúdás közben sétálgatni, meg tornázni - szünet se volt a fájások közt, egybefolyt az egész fájásmassza az utolsó 2 órában :O

2011. júl. 12. 21:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Részvétem... Remélem, hogy a második szülésednél ez másképp lesz!
2011. júl. 12. 23:56
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Az első babámnál gátmetszésem volt. Pokolian fájt. Napokig menni is alig bírtam. A második gyereknél a szülésznőm anyira fantasztikus volt! Gátvédelemmel szültem kedden. Pénteken hazamentünk a kórházból. Szombat reggel biciklivel mentem a gyógyszertárba köldökápolós izékért :)
2011. júl. 13. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!