Meddig tart a kitolási szakasz?
Sokan itt írják, hogy 1 óra is a kitolási szakasz. De ez mettől meddig tart? Nem hosszú ez egy kicsit?
Mert amikor én szültem, akkor mondta a doki, hogy eltünt a méhszáj és nyomhatok, 3 nyomásra meg is lett a babám. Igaz és oxitocint kaptam.
Én is kaptam oxitocint fájásgyengeség miatt, de nem volt hosszú, kb. negyed óra (párszor rosszul vettem levegőt, így néhány nyomás kimaradt:D)
De a harmadik fájásra kint volt a fiam.
Érzéstelenítést nem kaptam.
Hivatalosan 15 percnél egy lelkiismeretes doki vagy szülésznő nem hagyja, hogy tovább tartson, mert az nagyon ártalmas lehet a gyerekre nézve is.
Ha ezidőn túl sem jön ki a baba akkor vákuummal rásegítenek.
Szia
En jol megszivtam a szulest.Bo 42 orat vajudtam es majdnem 2.5 ora volt a kitolasi resz.
Nyomtam nyomtam, de nem tortent semmi.Kibujt a feje csucs es amikor vege volt tolasnak vissza is csusszant.
Ezt jatszottuk tobb mint 1 oran keresztul.Megvizsgaltak es mondtak, hogy meg kell fordulnom, mert igy nem tud megszuletni.
Mar egyre ritkabban jottek a tolofejesok.Megfordultam es jottek ujra a fajasok, de tul faradt voltam hogy eleg erosen nyomjak.Akkor osszeszedtem magam es nyomtam meg 3 iszonyatosan nagyot.Az elsore nem tortent semmi.
A masodikra kijott a feje a harmadikra meg az egesz teste.Minden segitseg nelkul.Olyan erovel "csusszant" ki, hogy attol feltek a szulesznok, hogy beveri a fejet a lanyom a medence falaba.
Nem mindenkinek olyan szerencses a szulese, hogy 2-4-6 ort vajudjon es 2 nyomasra kint legyen a babaja.
Szia!
Nekem is 50 perc volt a kitolás :( 4 kiló 61 centi volt a lányom!
Viszont én 2 ujjnyival értem be a kórházba, és 1 óra volt a vizsgálat, meg az előkészületek, szintén két ujjyni voltam, mikor ezek után átmentünk a szülőszobára!Innen másfél óra volt az egész, ebből 50 perc a kitolás! :( ÉS nem kaptam se oxit se fájdalomcsillapítót, csak nagy volt a babám, azért lett ilyen hosszú!De én így is pozitívan emlékszem vissza az egészre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!