Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Meddig tart a kitolási szakasz?

Meddig tart a kitolási szakasz?

Figyelt kérdés

Sokan itt írják, hogy 1 óra is a kitolási szakasz. De ez mettől meddig tart? Nem hosszú ez egy kicsit?

Mert amikor én szültem, akkor mondta a doki, hogy eltünt a méhszáj és nyomhatok, 3 nyomásra meg is lett a babám. Igaz és oxitocint kaptam.

2011. febr. 17. 16:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 10perc volt 3 nyomással. Semmit nem kaptam /se oxit, se fájdalomcsillapítót/
2011. febr. 17. 16:57
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is kaptam oxitocint fájásgyengeség miatt, de nem volt hosszú, kb. negyed óra (párszor rosszul vettem levegőt, így néhány nyomás kimaradt:D)

De a harmadik fájásra kint volt a fiam.

Érzéstelenítést nem kaptam.

2011. febr. 17. 17:03
 3/12 anonim ***** válasza:
71%

Hivatalosan 15 percnél egy lelkiismeretes doki vagy szülésznő nem hagyja, hogy tovább tartson, mert az nagyon ártalmas lehet a gyerekre nézve is.

Ha ezidőn túl sem jön ki a baba akkor vákuummal rásegítenek.

2011. febr. 17. 17:41
 4/12 xStefix ***** válasza:
100%
Az időt nem tudom, de nekem is 3. nyomásra lett meg. Az oxit viszont sajnos bennem hagyták, este fél 8-tól éjfélig. :-S
2011. febr. 17. 18:31
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én 4 órát vajúdtam, felfeküdtem a szülőágyra, azt mondták már csak rajtam múlik mikor lesz baba, nyomtam-nyomtam-nyomtam szerintem vagy 50x nem tudom nagyon sokszor, végülis 1,5 óra eredménytelen kitolás után megcsászároztak..egy ismerősöm szintén 1,5 kitolási szakasz után végülis kinyomták belőle a babát!
2011. febr. 17. 18:43
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia

En jol megszivtam a szulest.Bo 42 orat vajudtam es majdnem 2.5 ora volt a kitolasi resz.

Nyomtam nyomtam, de nem tortent semmi.Kibujt a feje csucs es amikor vege volt tolasnak vissza is csusszant.

Ezt jatszottuk tobb mint 1 oran keresztul.Megvizsgaltak es mondtak, hogy meg kell fordulnom, mert igy nem tud megszuletni.

Mar egyre ritkabban jottek a tolofejesok.Megfordultam es jottek ujra a fajasok, de tul faradt voltam hogy eleg erosen nyomjak.Akkor osszeszedtem magam es nyomtam meg 3 iszonyatosan nagyot.Az elsore nem tortent semmi.

A masodikra kijott a feje a harmadikra meg az egesz teste.Minden segitseg nelkul.Olyan erovel "csusszant" ki, hogy attol feltek a szulesznok, hogy beveri a fejet a lanyom a medence falaba.

Nem mindenkinek olyan szerencses a szulese, hogy 2-4-6 ort vajudjon es 2 nyomasra kint legyen a babaja.

2011. febr. 17. 19:10
 7/12 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

Nekem is 50 perc volt a kitolás :( 4 kiló 61 centi volt a lányom!

Viszont én 2 ujjnyival értem be a kórházba, és 1 óra volt a vizsgálat, meg az előkészületek, szintén két ujjyni voltam, mikor ezek után átmentünk a szülőszobára!Innen másfél óra volt az egész, ebből 50 perc a kitolás! :( ÉS nem kaptam se oxit se fájdalomcsillapítót, csak nagy volt a babám, azért lett ilyen hosszú!De én így is pozitívan emlékszem vissza az egészre!

2011. febr. 17. 22:07
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem 20 perc volt, 5 vagy 6nyomás. Nem kaptam semmit.
2011. febr. 18. 07:33
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem oxitocinnal 50 perc volt.
2011. febr. 18. 08:31
 10/12 anonim ***** válasza:
olyan 15-20 perc volt.6-8 nyomásra megvolt.
2011. febr. 18. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!