Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Másnak is "ciki" a szülés?

Másnak is "ciki" a szülés?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Tudom, hogy ez a ciki rossz szó, de nem jut most hirtelen más az eszembe. 2 hét múlva szülöm az első babám. Hónapok óta attól félek, hogy a szülés közben nehogy valamilyen kellemetlen helyzetbe kerüljek. Sosem voltam prűd sem szégyenlős. A nőgyógyászaim mindig férfiak voltak, de most a szülésnél ez rendkívül zavar. Az orvosom majd velem egyidős, és tudom lehet már ezer szülést látott, akkor sem tudja átérezni az ott zajló dolgokat hisz férfi.

Még sosem láttam, szülést nem tudom mi folyik ott ki az emberből már elnézést. És ez engem rettenetesen feszélyez. A szülésznőm ráadásul ellenzi a beöntést tehát anélkül fogok szülni. Mondta ne izguljak nem ezzel leszek elfoglalva.

Persze így előre sok mindent gondol az ember. Másnak is voltak ilyen irányú félelmei? Vagy csak én érzem azt hogy ha bármi "baleset" történik az kellemetlen és megalázó?

Köszönöm a válaszokat.

2011. febr. 16. 13:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is pont ezektől a dolgoktól tartottam. Harmadik szülésem előtt is folyamatosan jártam a wc-re már itthon, de a kórházba érve közöltem a szülésznővel, hogy szeretnék beöntést. Ő azt mondta, hogy nem fontos ám, kihagyhatjuk, de én nagyon ragaszkodtam hozzá. Utána 10 perc wc, zuhanyzás, és máris jobban álltam a dolgokhoz:)

A fájdalmaktól abszolút nem féltem, de a balesettől nagyon!

2011. febr. 16. 14:03
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is féltem tőle nagyon, "cikinek" is éreztem, de hidd el, ott abban a helyzetben ez fog a legkevésbé érdekelni.

Én nem kaptam beöntést, de másodjára tuti kérnék!

2011. febr. 16. 14:07
 13/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Látom akkor nem vagyok egyedül. Nekem is bent lesz a párom, de valahogy előtte nem érzem a kellemetlenséget.

A szülésznő meg azt mondta, hogy a vajúdásnál nem szereti még egy stressznek kitenni a mamát, hogy legyen egy bélgörcse. Persze én is kérek ha nem megy előtte itthon.

És igen ismerős én is szeretnék a wc-után még zuhany stb. valahogy egy kicsit megpróbálni a nőiesség látszatát fenntartani ha már úgyis a fenekemben lesz az egész szülészet.:(

Nagyon köszönöm Nektek és jó babázást és jó egészséget.

2011. febr. 16. 14:17
 14/24 anonim ***** válasza:
80%

Én a szülés előtti napon 7x voltam wc-n nagydologgal. Éjjel indult be, nem ettem semmit egész nap, nem is jött ki belőlem semmi. Nagyon sok esetben hasmenéssel kezdődik a szülés, ne aggódj. Meg észre sem fogod venni, mi történik közben, én észre sem vettem a gátmetszést és a varrást, annyira nem ott voltam :)

Hidd el, ezer másra fogsz gondolni, és amint elkezded számolni és mérni a fájásokat a kaki eszedbe sem fog jutni ;)

2011. febr. 16. 14:20
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

ez fog ott és akkor a legkevsbé érdekelni, nuygi. :)

utána meg már a babáddal leszel elfoglalva. egyébként meg te nem fogsz abból érzékelni semmit, ha esetleg odacsinálsz a szülőágyra, mert annyira igénybe fogja venni a koncentráció az agyadat meg a testedet egyéb helyeken, hogy mondom, nem fogod érzékelni, mire meg láthatnád, addigre meg egy ügye smozdulattal eltakarítja onna n a szülésznő...egyébént, igen, ők már 1000 szülésen túl vannak, észre sem veszik, fel sem merül bennük, hogy ez ciki lenne, mert majdnem mindenkivel előfordul, még azzal is, aki beöntést kapott.

2011. febr. 16. 14:32
 16/24 anonim ***** válasza:

Én eddig 2x szültem (3-4 hét múlva jön a tesó), az elsőnél nem kértem.. nem is éreztem feszélyezve magam... Igaz, előtte én sem ettem már egy jó ideje...

A másodiknál viszont az a fura helyzet állt elő (ugyan itt sem ettem és bizony sokat jártam wc-re előtte), hogy egyfolytában azon járt az agyam nyomás közben, hogy csak oda ne "csináljak"--nem tudtam normálisan nyomni emiatt :( (annyira szégyelltem volna magam...).

Szóval most én is agyalok nagyon-mert ez borzasztó érzés volt (mondjuk én amúgy is elég bélgörcsös vagyok, emiatt hezitálok...még).

De ha Te úgy érzed, és ezt amin én át mentem el akarod kerülni-akkor ragaszkodj hozzá!

2011. febr. 16. 16:59
 17/24 anonim ***** válasza:
Az kimaradt a 2.-nál sem kértem, pont amiatt, hogy nem ettem, wc-n is voltam előtte.
2011. febr. 16. 17:00
 18/24 anonim ***** válasza:
Bennem semmi ilyen érzés nem volt.2x szültem,az elsőnél kaptam beöntést,a 2. babánál nem.Egyik esetben sem történt "baleset".Igazság szerint nem is nagyon érdekelt.A 3. babánál sem fogok ezzel foglalkozni.Az első babánál férfi dokim volt,a 2.-nál(és majd a 3.-nál)nő.De ez független ettől(részemről).
2011. febr. 16. 17:46
 19/24 anonim ***** válasza:

Utólag vicces, hogy fekszem az ágyon egy csővel a popsiban, a zacsiból préseli a szülésznő a vizet, és közben úgy dumáltunk, mintha kvznánk:)

Másik "kellemes" eset pedig vizsgálat során. Szívdöglesztő ffi szülész, kesztyű, bekészül, elvileg 2perces fájások, és vagy 5percig két ujjal vizsgálatra készen állt a lábaim közt, fájást várva... Ezeket leszámítva semmi cikit nem éreztem a szülés közben...

2011. febr. 16. 21:47
 20/24 anonim ***** válasza:
Én is féltem az ilyen dolgoktól, de akkor és ott magasról le sz.tam hogy mi történik. Sőt mikor kijött a babó, és folyt utána még magzatvíz, azt gondoltam : Remek! Most pakoltam ki, pedig nem!
2011. febr. 17. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!