Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Másnak is "ciki" a szülés?

Másnak is "ciki" a szülés?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Tudom, hogy ez a ciki rossz szó, de nem jut most hirtelen más az eszembe. 2 hét múlva szülöm az első babám. Hónapok óta attól félek, hogy a szülés közben nehogy valamilyen kellemetlen helyzetbe kerüljek. Sosem voltam prűd sem szégyenlős. A nőgyógyászaim mindig férfiak voltak, de most a szülésnél ez rendkívül zavar. Az orvosom majd velem egyidős, és tudom lehet már ezer szülést látott, akkor sem tudja átérezni az ott zajló dolgokat hisz férfi.

Még sosem láttam, szülést nem tudom mi folyik ott ki az emberből már elnézést. És ez engem rettenetesen feszélyez. A szülésznőm ráadásul ellenzi a beöntést tehát anélkül fogok szülni. Mondta ne izguljak nem ezzel leszek elfoglalva.

Persze így előre sok mindent gondol az ember. Másnak is voltak ilyen irányú félelmei? Vagy csak én érzem azt hogy ha bármi "baleset" történik az kellemetlen és megalázó?

Köszönöm a válaszokat.

2011. febr. 16. 13:23
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt beontesem,igy attol nem feltem esetleg ez miatt lesz kellemetlen(ha szulok megegyet es nem akarnanak,bizti kernem)

Ott abban a helyzetben semmi nem ciki hidd el,nekem most ciki kicsit mikor visszagondolok ra milyen helyzetben voltam akkor.

2011. febr. 16. 13:26
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Engem ott és akkor semmi sem érdekelt. Annyira fájt mindenem, hogy örültem, hogy élek...
2011. febr. 16. 13:28
 3/24 anonim ***** válasza:
64%
Én is cikinek tartom, dehát másképpen ugye nem igen lehet szülni, már természetes módon!
2011. febr. 16. 13:30
 4/24 anonim ***** válasza:
Szerintem sokan vannak így, de fontos, hogy tudd, a szülésed kettőtökről szól. Vegyél be leszarom tablettát, különben a félelmeid megakadályozhatnak a folyamatra való ráhangolódásra, ami hosszú távon akár elakadást is okozhat. Vigasztaljon a tudat, hogy úgysem az érdekli őket, hogy mi jön v. nem jön belőled. Viszont azt javasolnám, hogy ha úgy gondolod, akkor mégiscsak csináltass beöntést, mert pszichésen nagyon nem mindegy, hogy mennyire tudod elengedni magad.
2011. febr. 16. 13:37
 5/24 anonim ***** válasza:

1.vagyok. a szulesznod nem javasolja a beontest,de te kerheted?

mert ahogy az elottem szolo mondja,feszejezhet a kitolasnal es az eleg nagy gond ha emiatt nem tudsz rendesen nyomni.

2011. febr. 16. 13:40
 6/24 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat. Igen én is gondolkodom azon, hogy kérek beöntést. Mert lehet lelkileg kell az hogy ne legyen bennem gát.

Nektek jó egészséget.

2011. febr. 16. 13:41
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is agyaltam ilyeneken az első szülésem előtt,már a másodikon is túl vagyok,ott már kicsit nyugodtabb voltam.Az orvos és a szülésznők pedig már annyira hozzászoktak ehhez,hogy biztos nem tudod őket meglepni,akármit csinálsz,fel sem figyelnek dolgokra,ami nekünk cikinek tűnik.

Nyugodj meg és könnyű szülést kívánok!

2011. febr. 16. 13:42
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy amúgy is el kell majd menned wc-re szülés előtt.

Azt olvastam, hogy ez a szülés megindulásának lehet jele.

Én első babámmal úgy voltam, hogy este elfolyt a magzatvíz, és gondolom idegességemben rögtön mennem kellett kakilni.

A kórházban kérdzeték, hogy mikor voltam wc-n,mondtam,hogy előbb, így mondták nem kell beöntés.

Nem is volt semmi gondom ezzel kapcsolatban.

Második szülésem is este indult meg, akkor nem kellett, pár órával korábban voltam wc-n. Akkor is kérdezték a kórházban,mikor voltam, mondtam délután, megint azt mondták, nem kell.

Az is hozzátartozik,hogy az elsőnél nem volt bent a férjem (nem ért oda), a személyzet előtt nem voltam szégyenlős, a 2. alkalommal ott volt a férjem, előtte voltam zavarban, mit szól ha pukizok, kakilok, stb. De nem fordult elő ilyen szer-re. (Nem tudom,milyen élmény lehetett neki a szülés, nem mondott róla különösebben semmit.)

Amúgy a dokik, szülésznők hozzá vannak szokva, ezzel jár..

2011. febr. 16. 13:52
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

én egy dolgot éreztem volna cikinek és ettől is féltem, ez pedig, hogy bekakilok közben.

ezért én mindenképp kértem volna beöntést még akkor is amikor nem ajánlották volna.

az nem gáz egyátalán és azt ugyis a szülésznő csinálja és láttott is már vagy 1000 ilyet, nekem ezen kívül nem ciki semmi.

Ja és amikor majd ott tartasz valóban ezen nem fogsz agyalni, de a felkészülésedet lelkiekben megnehezítheti az biztos.

gondolkodj el a beöntésen szerintem...

Könnyű szülést!

2 éves és egy 14 hetes pocaklakó anyukája

2011. febr. 16. 13:59
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a "szülésznőm ellenzi a beöntést" nem értem.

Gondolom fogadott szülésznő, gonodlom fizetsz neki, akkor meg ne ő döntse már el te mit akarsz:-((

2011. febr. 16. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!