Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik időelőtt szültetek,...

Akik időelőtt szültetek, milyen tünet jelezte, h nem húzzátok ki a 40 hetet?

Figyelt kérdés

2.terhességem,fiamat egy héttel túlhordtam,most egy kislány lakozik a pociban,és mostanában olyan érzéseim vannak,h nemsokára jönni fog... Pedig még csak 33 hetes vagyok.Létezhet,h idő előtt kijönne,és megérzem,vagy csak félelem?! Amúgy még nincs semmim összepakolva,lehet inkább ez nyomaszt... Már a táskát ma kimostam,és vásárlásnál felderítettem a terepet,h mi hol mennyibe kerül...

Keményedéseim vannak,de állítólag ez ebben a korban már természetes,feszül a császáros hegem egy kicsit,rossz aludni,már minden bajom van.

Nektek volt jel,h idő előtt szültök?

Minden érdekel.

Köszönöm szépen.

33 hkm

2011. jan. 28. 21:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt különösebb jel(nem keményedtem,nem voltak jóslóim,a baba állandóan izgett-mozgott,nem vizesedtem),mégis 37+3 hetesen megszületett...szintén 2. baba,az első 40+5 hétre született.Mondjuk semmi gond nem volt,3090 gramm,és 53 centi volt,3 nap múlva már haza is mentünk.Talán annyi jele volt,hogy elkezdtem szépen kinyílni(de sok esetben ez sem számít,mások így is túlhordják a picit).
2011. jan. 28. 23:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Hűűű....

Na, ezen egy kicsit én is agyalok most.

AZ első 40+3-ra született. A másodikkal holnap töltöm a 37 hetet. Nekem most kezdődtek valami jóslószerű valamik. Rosszul alszom már lassan egy hete. Egyre nehezebb minden. Vajon, bírni fogja még bent?

(bocsi, tudom, kicsit off...)

2011. jan. 29. 12:53
 3/8 A kérdező kommentje:

Dehogy off,örülök a válaszoknak.

Én rajtam ma jött ki a fészekrakás,összeraktuk párommal a kiságyat,kitakarítottam,most fogom előszedni a kisruhákat,a cuccokat,szóval kész vagyok.... De reménykedem,h még hetekig nem akar kibújni.Van még mit fejlődni.... :)

Rosszul alszom énis,és keveset...

Vigyázzatok magatokra.

Minden jót. :)

2011. jan. 29. 13:57
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia! Én is kicsit offolok. :)

36 hetes vagyok, kedden töltöm a 37-et. Második baba, első programozott császár volt. Nekem is húzódik a hegem, és fáj az alhasam, szemérem csontom, medencém. Sok jóslóm van. volt hogy 8-10 percenként is keményedtem. Kedden voltam dokinál, de minden rendben, a baba feje elég magasan azaz nincs beilleszkedve, és zárt is vagyok. A lányomnál is rettentő sokat keményedtem és végig zárt voltam. Nem is indult be a szülés a kiírt császár időpontig. Bár Ő csücsült végig (ezért volt császár).

Rajtam is kitört a fészekrakási ösztön, eddig nem volt kedvem nekilátni, de pár napja anyukám kiviszi a lányomat, én meg rendezkedek, pakolok, mosok, vasalok...

Szerintem amúgy konkrét jel nincs. Mármint az írott "szabályok" vannak, mint a fészekrakási ösztön is megelőzi ugye, de hogy mennyivel, és a többi is. Ezek mind egyediek. De erre én is kíváncsi lennék hogy más hogy élte meg az előtte lévő napokat.

Minden jót kívánok!

2011. jan. 29. 19:33
 5/8 anonim ***** válasza:

Semmi tünet. Nem volt jósló, sem keményedés, derékfájás.

Tágulásos vérzéssel indultunk a kórházba.

1. baba, én kis naív azt hittem, majd elfolyik a magzatvíz és tudom, hogy menni kell :-) (Nem így lett).

38. hétre született a kislányom.

2011. jan. 30. 00:29
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia, kicsit én is offolnék... szintén 33 hetes vagyok, és ugyanez a kérdés foglalkoztatott már egy ideje. Csak a készülődésen lepődtem meg, bár nekünk első baba, úgyhogy nagyon be vagyok sózva már hetek óta. Na a lényeg, hogy ma összeraktuk a kiságyat is, a kórházi cuccom már rég egyben. :) Talán korai, de mondhatni majdnem teljesen babakészek vagyunk, még néhány apróságot kell vennem.

Sok sikert!

2011. jan. 30. 23:57
 7/8 A kérdező kommentje:

Pakolással félig-meddig kész vagyok,bár igazán nem aggódok,mert második baba,kiságya van,meg kád,kisruhák,egyéb,csak ki kell mosni,már előszedtem őket.

Legalább két napja mensiszerű fájdalmaim vannak,nagyon félek,h mi lehet ez.Csütörtökön megyek dokihoz,remélem kiderül mitől van (csak nem tágulok még....)

Tegnap 20percenként mentem pisilni,már kezdett idegesíteni,h nem tudok pihenni.Felállás is kész tortúra... :S

Na mindegy,bízunk benne,h vár még a kiscsaj egy kicsit,bár azért türelmetlenül várjuk,természetesen.

Szép napot Nektek.

2011. jan. 31. 10:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a 36. héten szültem, a 34. héten mondta a dokim, hogy végig tuti nem húzom kil, min 10 nappal előbb meglesz. akkor volt a méhszájam 2000-es, és már be volt fordulva a szülőcsatornába. Nem volt előjele, előtte nap még úsztam stb. A 30. héttől voltak már jósló fájásaim elvétve. De az utolsó kb 1,5 héten már amikor sétáltam, pár méterenként meg kellett állnom, mert annyira nyomta már lent. Szerintem akkor azt érezhettem, hogy befordult a szülőcsatornába.

2011. jan. 31. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!