Ki hogy gondol az apás szülésre? Létszíves írjad oda, hogy fiú/lány vagy!
Mi majd szeretnénk, ha Ő is benn lenne. De ez attól is függ, hogy az aktuális férfi hogyan gondolkodik. Én szeretném, ha majd ott lenne és fogná a kezem. Nagyon szeretem :)
21 éves lány vagyok, nem vagyok még házas, 6 éves kapcsolatom van.
Lány vagyok. Teljes mértékben támogatom, szerintem nagyszerű. Szeretném ha a párom látná, hogy nem csak kicsusszan az a gyerek (hanem igenis mennyi fájdalom az ára), és nem csak a nőnek de a férfinak is megható a szülés és születés pillanata.
Anyukám arca is elszomorodik, mikor meséli, hogy apám nem volt mellette, hanem otthon várt.
Biztos nagyon magányos lehetett és félt.
nálunk sajnos az év elején tárgytalanná vált a kérdés, de egészen addig úgy volt, hogy én is bent leszek.
Ettöl föggetlenül sok olyan véleményt halottam, ami nem javasolja. Ismerősöm szerint (nőgyógyászaton dolgozik) a pasikkal jellemzően több baj van, mint az éppen szülő nőkkel. (ez egyébként több kutatás is alátámasztja).
Nem kifejezetten népszerű dolog manapság ilyet mondani, az az igazság, hogy a férfi egyáltalán nincs felkészülve a dologra. Nagyon sok apás szülésen résztvett férfinél olyan viselkedési/lelki tünetegyüttes figyelhető meg, ami leginkább a "harctéri sokk"-ra emlékeztet. Sajnos a felkészítés során egyáltalán nem készítik fel őket arra, ami ott rájuk vár. Legyünk őszínték! Fájdalom, szenvedés, vér. Erről senki nem beszél, pedig kellene.
Valahogy fel kellene ismerni, hogy nem minden régi szokás hülyeség ám. Nagyátlagban és végeredményben jobb, ha a pasi kint marad.
Én mindenképp szeretném, ha a leendő férjem bent lenne a gyerekünk születésekor. Ez egy nagyszerű dolog, az életünk értelme, Neki is részesének kell lennie.
Tuti szétaggódják a pasik magukat, afelől nincs kétség, szegényeket sajnálom is. De ha szülök, nem akarok egyedül lenni, kell, hogy velem legyen, mint mindig, fogja a kezem, és biztasson. Nagyon rossz érzés lehet egy nőnek, ha egyedül, kétségbeesve érzi magát.
Nem hiszem, hogy kiábrándulna belőlem emiatt, inkább az összetartozásunkat erősíti az, hogy látja, mennyit szenvedek.
Egyébként kutatások szerint a válások száma kisebb olyan házasságok esetén, ahol apás szülés volt. Ezt érdekességként írtam ide, ne akarjon senki sem csak ezért a férjével/feleségével lenni szüléskor :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!