Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki hogy gondol az apás szülésr...

Ki hogy gondol az apás szülésre? Létszíves írjad oda, hogy fiú/lány vagy!

Figyelt kérdés
Nem vagyok terhes, csak puszta kíváncsiság:)
2009. febr. 2. 22:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi majd szeretnénk, ha Ő is benn lenne. De ez attól is függ, hogy az aktuális férfi hogyan gondolkodik. Én szeretném, ha majd ott lenne és fogná a kezem. Nagyon szeretem :)

21 éves lány vagyok, nem vagyok még házas, 6 éves kapcsolatom van.

2009. febr. 2. 22:27
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Lány vagyok. Teljes mértékben támogatom, szerintem nagyszerű. Szeretném ha a párom látná, hogy nem csak kicsusszan az a gyerek (hanem igenis mennyi fájdalom az ára), és nem csak a nőnek de a férfinak is megható a szülés és születés pillanata.

Anyukám arca is elszomorodik, mikor meséli, hogy apám nem volt mellette, hanem otthon várt.

Biztos nagyon magányos lehetett és félt.

2009. febr. 2. 22:29
 3/22 anonim ***** válasza:
87%

nálunk sajnos az év elején tárgytalanná vált a kérdés, de egészen addig úgy volt, hogy én is bent leszek.

Ettöl föggetlenül sok olyan véleményt halottam, ami nem javasolja. Ismerősöm szerint (nőgyógyászaton dolgozik) a pasikkal jellemzően több baj van, mint az éppen szülő nőkkel. (ez egyébként több kutatás is alátámasztja).

Nem kifejezetten népszerű dolog manapság ilyet mondani, az az igazság, hogy a férfi egyáltalán nincs felkészülve a dologra. Nagyon sok apás szülésen résztvett férfinél olyan viselkedési/lelki tünetegyüttes figyelhető meg, ami leginkább a "harctéri sokk"-ra emlékeztet. Sajnos a felkészítés során egyáltalán nem készítik fel őket arra, ami ott rájuk vár. Legyünk őszínték! Fájdalom, szenvedés, vér. Erről senki nem beszél, pedig kellene.

Valahogy fel kellene ismerni, hogy nem minden régi szokás hülyeség ám. Nagyátlagban és végeredményben jobb, ha a pasi kint marad.

2009. febr. 2. 22:37
 4/22 anonim válasza:
4%
Én is szeretném,ha majd a szülésnél ottlenne a párom.Még nem tervezünk gyerekeket,mert fiatalok vagyunk hozzá,de egyszer neten együtt néztük,ahogy a nő megszülte a gyereket,és a barátomat olyan szinten elkapta a hányinger.Valamilyen szinten megértem...:) aztán kifaggattam,hogy miért ez volt a reakciója és hogy ha a felesége szülni fog,azt se akarja látni?És mondta,hogy...azzal semmi problémája nincs,ha a felesége szüli meg az ő gyerekét,csak azzal,ha más nőt lát szülni..és folyik ki belőle a sok cucc...:D...pasik...
2009. febr. 2. 22:39
 5/22 anonim ***** válasza:
76%
Én nem szeretném,mert sok olyan esetről hallottam már,hogy apás szülés után szexuálisan "kiábrándult" a férj a feleségből, mert azért vér meg minden...Tudom,hogy ha szeret, elfogad meg minden, de rengeteg olyan pár van,akik szeretik egymást,viszont szexuálisan mégse vonzódnak egymáshoz!Persze ha a párom ragaszkodna hozzá, nem mondanám,hogy felejtse el, de talán jobb,ha kinnt izgul értem!:)
2009. febr. 3. 00:39
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenképp szeretném, ha a leendő férjem bent lenne a gyerekünk születésekor. Ez egy nagyszerű dolog, az életünk értelme, Neki is részesének kell lennie.

Tuti szétaggódják a pasik magukat, afelől nincs kétség, szegényeket sajnálom is. De ha szülök, nem akarok egyedül lenni, kell, hogy velem legyen, mint mindig, fogja a kezem, és biztasson. Nagyon rossz érzés lehet egy nőnek, ha egyedül, kétségbeesve érzi magát.

Nem hiszem, hogy kiábrándulna belőlem emiatt, inkább az összetartozásunkat erősíti az, hogy látja, mennyit szenvedek.

Egyébként kutatások szerint a válások száma kisebb olyan házasságok esetén, ahol apás szülés volt. Ezt érdekességként írtam ide, ne akarjon senki sem csak ezért a férjével/feleségével lenni szüléskor :D

2009. febr. 3. 01:44
 7/22 anonim ***** válasza:
70%
en meg fiatal vagyok 16 eves de en ha szulni fogok akkor a parom bent lesz velem a szuloszobaban...en nem nagyon szeretnem ezt de o azt mondta hogy o be akar jonni:)hat en engedek neki mert nagyon szeretem:)
2009. febr. 3. 05:44
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
bocsika kihagytam hogy lany vagyok de gondolom a valaszombol kilehetett venni
2009. febr. 3. 05:44
 9/22 anonim ***** válasza:
Mi épp most várjuk első babánkat. Annyit mondtam a páromnak, hogy döntse el ő, hogy be szeretne-e jönni vagy sem. Azt mondta igen. Azért én is tartok attól, hogy túl sok lesz neki az, amit lát, hiszen mégis csak "szenvedni" látja azt a nőt, akit szeret, és ilyen helyzetben még nem nagyon látott. De én azt is elfogadom, ha közben kimegy. Az ő döntése. Én örülni fogok annak is, ha csak a folyosóról szorít értünk.
2009. febr. 3. 07:14
 10/22 anonim ***** válasza:
6%
28 éves nő, és szó sem lehet arról, hogy bejöjjön. A szülés nem a legszebb a látvány, és nem szeretném ha a férjem ezt látná belőlem. Lehet én is kiábrándulnék a feleségemből szexuálisan ha így látnám. És ez most nem éretlenség, vagy bunkóság kérdése. Nem tudjuk szabályozni, hogy mit vesz be a gyomrunk és mit nem. Ez van.
2009. febr. 3. 07:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!