Mi kell ahhoz, hogy valaki dúla legyen?
A második gyermekemet várom és mindennél jobban érdekel a várandóssággal-, magzati élettel- és a szüléssel kapcsolatos témakör.
Ti tudtok erről valamit? Kell valamilyen végzettség, vagy elég az elhivatottság?
Köszönöm előre is a válaszokat!
ui: Nálatok mennyire leterjedt a dúla fogadása? Én a környékünkről egyről sem tudok sajnos.
A dúla szülés-segítő, kedves első :)
Én is szívesen lennék az, de én sem tudom, mi kell hozzá, sejtem, hogy szülész- végzettség hasznos, de csak találgatok...
Én már egy ideje böngészem a netet, de semmit nem találok arról, hogyan válhatnék dúlává.
Nehéz eset :)
Az elsőnek meg csak azt tudom javasolni: ha valamit nem tudsz, nézz utána a neten, mielőtt hülyét csinálsz magadból / jelen esetben a stílusoddal!
Találtam egy dúla képző tanfolyamot /természetesen Pesten :(
A 4 napos "előképzés" 50ezer forint. Utána nem tudom, milyen tanfolyamot kell végezni, de semmilyen egészségügyi végzettség nem szükséges, sőt, van olyan, aki még nem is szült :)
Azt nagyon sajnálom, hogy csak Pesten van ilyen tanfolyam. Pedig olyan jó lenne!
A dúla és a sülésznő ég és föld!
A dúla egy lelki társ, akis egít a szülésnél, de semmilyen ellátásban nem részesítheti a kismamát, mert nincs végzettsége.
A szülésznő teljesen más!
A dúla asszonytársi segítő. Általában már szült nők közül kerülnek ki.
kb 1 hetes tanfolyam van hozzá.
Én választottam volna dúlát, csak nálunk nincs egy se :-(
Nővérem Kecskeméten dúlával szült, segített neki eligazodni a kórházi dolgokban. ÉS a kényes dolgokat is ő intézte el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!