Mennyit kell enni ahhoz, hogy legyen elegendő tej?
Kevés volt a tejem, és nagyon szerettem volna szoptatni, ezért összevissz ettem / ittam mindent, amit javasoltak. El is kezdtek felszaladni a kilók, de tejem nem lett több.
Pár hónapig tudtam valamenni anyatejet adni a babámnak, de mindig egyre kevesebbet. Most úgy döntöttem, h feladom és nem erőltetem tovább a szoptatást. El is kezdtem diétázni, nem eszem szénhidrátot, és már 1 csepp tejem sincs. Úgyh valami összefüggés azért lehet a tápláló szénhidrátban gazdag ételek és a tejtermelés között.
Persze, hogy van összefüggés az étkezés és a tejtermelés között!
A szoptatás kalóriát éget, amit ugye pótolni kell, ezért éhes folyton az ember!Nekem is ez volt az elején, rajtam plusz 10 kg van, 8at híztam a terhesség alatt, nem ment le, vagyis visszajött:)...1 éves a fiam.
Szóval enni kell,nekem a zabpelyhes megoldás csak "nasinak" jön be, engem totál nem töm el....
Én azt csinálom, hogy többször eszek keveset!Kisfiam egy nap 5x eszik, hát én is eszek vele...reggel laza szendvics, tízórai egy kis gyümi, ebéd, uzsira van hogy eszek egy kiflit kakaóval, aztán vacsira igyekszem keveset enni, de ha nagyon éhes vagyok, nem éhezek!
A lényeg, hogy ne egyed magad degeszre, hanem épphogy jóllaksz, hagyd abba az evést.Lehet, hogy még kívánod akkor, de 5-10 perc múlva ez elmúlik, és amúgy is nemsokára jön a következő étkezés:)
Nekem eddig bejött, 1 hónap alatt 2 kg lement:)
Azért vigyázz a sok evéssel, mert bár igaz, hogy a szénhidrát fontos a szoptatáshoz, de attól lehet csak szuperül elhízni, ha túl sokat viszel be! Egyébként napi +500 kcal "kell" mindössze, ez pedig kb. 1 szelet kenyér, egy banán és egy pohár tej többletet jelent, szóval nem kell túlzásba esni.
Ha túl sok cukrosat eszel, attól leszel aztán csak még éhesebb és éhesebb, mert evés közben feltolja a vércukrod, ami 1 óra múlva totál lezuhan és újra farkaséhes leszel és kezded előről... garantált elhízás.
Ha már mindenáron szénhidrát, akkor mindenképp poliszacharidos formában, ez a legegészségesebb. Jelesül zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék. Tehát nem olyan ételek, amikben finomított és/vagy hozzáadott cukor (glükóz-fruktóz) van, mert az pont nem ilyen. A csokiról már nem is beszélve...
De, ha még jobbat akarsz magadnak, nekiállsz élelmi rostban gazdag ételeket keresni és enni, mert ezek eltömítenek és csökkentik az éhségérzetet, plusz még a székletet is lágyítják, ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!