Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt más kismama is, aki...

Van itt más kismama is, aki mindent megtesz, hogy elkerülje a császárt?

Figyelt kérdés
2011. jan. 13. 11:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
csak kicsit nyomták meg szegényt
2011. jan. 13. 12:34
 12/24 A kérdező kommentje:
Feladom. Úgy látszik, nem kapok választ a kérdésemre.
2011. jan. 13. 12:35
 13/24 anonim ***** válasza:
Én is így voltam, nagyon nem szerettem volna császárt, és a dokim is mindent megtett értünk. Valószínű ha egy ügyeletes dokinál szültem volna, nem kaptunk volna ennyi figyelmet és egyből toltak volna a műtőbe. De a dokim végig velünk volt figyelt ránk és így sikerült természetes úton világra hozni az egészséges babámat! Én nagyon örültem a természetes szülésnek és hogy fájdalom csillapítókat sem tömtek belém!
2011. jan. 13. 13:09
 14/24 anonim ***** válasza:
Nekem 8hónap van a két császáros babám között.Amikor a másodikkal mentem be a kórhába,már fájásaim voltak,mondtam hogy hát akkor én inkább most megszülném rendesen.Ők meg mondták hogy felejtsem el.Minden adott volt,a dokim is azt mondta hogy sima ügy a rendes szülés,nem indokolja semmi a második császárt.Meg sem vizsgáltak még a kórházban,mennyire vagyok nyitva,már hivták az anesztest hogy jöjjön mert szekció lesz.Ugyhogy ennyit erről.Persze ha tovább kutakodtam volna,lehet hogy találok egy kórházat 100-200km-el arrébb ahol legalább esélyt adnak a rendes szülésre.
2011. jan. 13. 13:11
 15/24 A kérdező kommentje:

Utolsó 2 válaszadónak!

Ugye ti is megértitek, hogy a normál szülés nem csak az önérzetünknek tesz jót, hanem a babának is?

2011. jan. 13. 13:16
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Most biztos le leszek pontozva és hangsúlyozom ez nem azoknak szól akiknek elkerülhetetlen a császár. Én nem értem meg miért jó ha valaki mindenáron császárt szeretne és mindent megtesz érte. Életem legcsodálatosabb élménye volta szülésem (páromnak is) Akkor sem történt volna tragédia ha császárra kerül sor, mert természetes hogy a babám egészsége a legfontosabb. De ez nekem így volt tökéletes és még 1-szer talán 2szer szeretném átélni ezt a csodát! Hát az önérzetnek nagy szerepe van, de annak is hogy a császár akár hogy is de egy műtét és elég szomorú hogy mostanában nagyon könnyen dobálóznak vele. Kb 2 éve a kórház ahol szültem meg lett fenyítve mert itt volt a legtöbb császár (mai napig) ezért is vagyok még büszkébb a dokimra, hogy ő nem csinál senkinek csak azért császárt hogy több pénzt kapjanak.

Kérdező neked pedig kívánom, hogy sikerüljön az ami nekem. Csodálatos érzés.

ma 13:09 voltam

2011. jan. 13. 13:39
 17/24 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én teljesen értem mit írsz, én is ugyanígy gondolkodom! Bár nekem első baba (most leszünk 37 hetesek), de én is MINDENT meg szeretnék tenni annak érdekében, hogy természetes úton szülhessek. Pedig lombikos vagyok+ a terhességi cukor nálam is előjött, igaz csak enyhe formában, de én akkor is ragaszkodnék a természetes szüléshez, persze ha a baba vagy az én életem nincs veszélyben.

Sajnos itt nálunk Szegeden szinte minden kismamát rutinszerűen vágnak fel, nagyüzem az egész, ha betöltötted a 40. hetet szinte esélyed sincs természetes szülésre, egyből vágnak és kapják ki a gyereket+ ha simán is vajúdnál (ha csak nem nyomod ki a gyereket 2 óra alatt), akkor is vágnak, kell a hely a többi kismamának, nem érnek rá fél napokat veled foglalkozni...

Én ezt megemlítettem a védőnőmnek, ő azt mondta, hogy sajnos sokat nem tehetek mert a klinika professzora minden dokinak előír egy kvótát, hogy mennyi császárt KELL prezentálnia egy adott időszakban, mert a TB azért nagyobb summát fizet és kell a klinikának a pénz.... Na erről ennyit. Végül is egy bármit mondhatnak, hogy miért kell a császár, megcáfolni Te úgysem tudod és tiltakozni sem, mert úgy vagy vele, hogy mi van ha mégis igaz és a kisbabád életével játszol. Állítom, hogy a császárosoknál 90% abszolúte nem indokol!

Ettől függetlenül (iszonyú rendes dokim van) meg fogom a dokimmal beszélni négyszemközt a dolgokat és megérem,hogy tegyen meg mindent a természetes szülés érdekében! Most én is ezért kampányolok!!

Sok sikert!

egy kismami

2011. jan. 13. 14:22
 18/24 A kérdező kommentje:

Kedves 14:22!

Nálunk úgy fogalmaznak, hogy 35 fölött már minden nő kiérdemelte a császárt, alatta meg kell dolgozni érte. Ismerek olyan dokit is, aki állítja a női vagina szexre való és nem szülésre, mert az rontja a későbbi örömszerzést.

Már írtam, hogy a babámat 2 héttel hamarabb kellett világra hoznom. Nekem nem terhességi cukrom van, hanem 2-es típusú inzulinfüggő. Adaptációs nehézségei voltak a "koraszülés" miatt. Nagyon benn akart Ő még maradni. Nehezen kezdett el szopni, rengeteget sírt. A kórházban is mondták, hogy még nem volt felkészülve a külvilágra. De megértettem, hogy nem maradhat, mert a cukrom nem engedi. De nem akartam még azzal is nehezíteni a dolgát, hogy minden előzetes figyelmeztetés nélkül (fájások, szülés folyamata) csak úgy kikapják szegényt a külvilágra. Na ettől lettem én hősködő és felelőtlen.

Amúgy ha Pesten az orvos egy szóval is mondta volna, hogy veszélyes a normál szülés az esetemben, nem tiltakoztam volna a császár ellen.

2011. jan. 13. 14:33
 19/24 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező!teljes mértékben megértelek és igazad van!kiálltál magatokért!nem úgy,mint aki kéri a császárt mindenféle ok nélkül!te tisztában vagy a műtét következményeivel,még sok nő nincs!csak az érdekli,h ne fájjon!minden elismerésem a tiéd/tiétek!
2011. jan. 13. 18:47
 20/24 anonim ***** válasza:

Szerintem azért agyban is eldől. Nálunk mindenki császárral szült, hát meg sem fordult a fejemben, hogy nekem sikerülhetne simán. Nem is sikerült.

Már régóta szenvedtem, mikor végre a császár mellett döntöttek. A gyerek már kék volt, mikor kiszedték... Meg sem mutatták, csak elrohantak vele. Az egész rossz élmény volt.

4 év telt el, most 16 hetes vagyok, és rettegek a szüléstől. Félek, hogy a babának, vagy nekem valami bajom lesz, de itt csak egy kórház van, sokat nem lehet variálni...

2011. jan. 13. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!