Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki gátvédelemmel szült,...

Aki gátvédelemmel szült, hogyan tudta kontrollálni, hogy mekkorát nyomjon?!

Figyelt kérdés
Nekem gátmetszésem volt, de igazából a kitolási szakaszban nem voltam teljesen tisztában a körülményekkel, persze mindent hallottam és igyekeztem is úgy csinálni, ahogy mondják, de totál módosult tudatállapotban voltam (nem volt fájdalomcsillapítás, tehát nem attól). El sem tudom képzelni, hogy tud valaki annyira koncentrálni akkor, hogy tudja szabályozni a nyomást. Nektek sikerült?
2011. jan. 7. 14:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem igen, kétszer is. Én mindig arra figyeltem, hogy amint elmúlt az érzés, hogy nyomnom kell, egy szemernyit se nyomjak. Mind a kétszer fájdalomcsillapítás és sérülés nélkül szültem.
2011. jan. 7. 14:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Nemis kell szabályozni. Akkorát nyomsz, addig, amekkorát csak tusz és amíg érzed a nyomáskényszert. Ha arra próbálnál koncentrálni, hogy valahogyan szabályozd magad, csak a hatás maradna el. Ha megfelelően kitágultál, a gátizmok a felszabaduló hormonok hatására elég lazák, akkor nem fogsz repedni, persze, ha el is tudod magad lazítani és "jó helyre" nyomsz. én gátvédelemmel szültem, csak "befele" figyeltem, és csak egy picit repedtem (2 öltés egy régi gátmetszés helyén), de csak azért, mert megemeltem kitolás közben az alsó testemet, így az megfeszült.
2011. jan. 7. 14:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Én tudtam figyelni rá. A szülésznő mondta, hogy ennél a fájásnál sok picit nyomjak, ne egy nagy hosszút. Annyira féltem a gátmetszéstől, hogy iszonyúan odafigyeltem a szülésznőre, nehogy valamit elrontsak. Végülis más dolga nincs az ember lányának a szülőszobán, mint a szülésre koncentrálni, nem?

Mondjuk, szerintem nekem könnyű szülésem volt, rögtön ahogy megszületett a baba (4., vagy 5. tolófájásra), az volt az első mondanivalóm, hogy "ez nem is volt olyan vészes". :)

Picit repedtem, 3 öltést kaptam, csak a rend kedvéért.

2011. jan. 7. 17:12
 4/4 anonim ***** válasza:

nem kell kontrollálni.

amikor fájás van, max erővel kell nyomni. utána minek akarna valaki nyomni, ha nem jön fájás?

velem az volt a baj, hogy 1 fájás alatt 3-szor kellett volna nyomni, de én a harmadikra már nem nyomtam, mert nem éreztem elég erősnek sem a fájást, sem magamat. így elhúzódott a kitolási szak. a kb 5. fájásnál már mondták, hogy mindegy, hogy mennyire érzem erősnek a fájást, nyomjak, mert menni fog. és láss csodát, igazuk volt :)

(így olyan 60 perc alatt bújt ki a picink)

a következő babánál ügyesebb leszek, remélem :)

2011. jan. 7. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!