Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem érzitek néha úgy, hogy...

Nem érzitek néha úgy, hogy kezd alkalmatlan lenni a női test a szülésre?

Figyelt kérdés

Engem nagyon megviselt a szülés szinte az egész hüvelyem kettészakadt, repedt, a méhszájamat úgy kellett "összerakni". A babám nagyon nagy volt, én meg olyan törékeny vagyok.

Régen azért már egy 3,5 kg-os baba is óriásinak számított, ma meg szinte alig vannak az alatt, azok is általában kislányok, vagy korábban érkeznek. Nekem a nagyszüleim azt mesélték, hogy kimentek kapálni, vagy rőzsét szedni, aztán szinte kipottyant belőlük a baba. Igaz, a két nagymamám 8 gyereke közül a legnagyobb is "csak" 3,4 kg volt. A többi mind kisebb baba.

Ma meg már olyan kajákat eszünk, úgy élünk, hogy a magzatok óriásira nőnek, és még túlzott vitaminbevitel sem kell hozzá.

Egyre több nőt látok, ismerek, akiket "megcsorbított" nőiességükben a szülés. Ti mit gondoltok erről?

2011. jan. 3. 17:23
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Álljon meg a menet!

Régen is valamilyen szinten kímélték a kismamákat a nehéz fizikai munkától. Ha pedig többedik vetélése volt, akkor régen is feküdtek vele. Nagyanyáink, dédanyáink nem hülye rabszolgahajcsárok voltak, akik kiküldték a kismamikat a főldre dolgozni. Nem. Ők otthon maradtak segíteni a házimunkában. Nagyon nagy tapasztalatuk volt abban, hogy terhegondozás hiányában, mire kell vigyázni a kismamának. Nem véletlenül maradt az a mondás régről, hogy kettő helyett kell enni. Mert a kismamákra jobban odafigyeltek az öregek és táplálóbb étellel kínálták, mivel nem volt terhesvitami. De tudták, hogy az étkezésre oda kell figyelni. Régen több generáció élt együtt. A kismamának mindig volt segítsége, hiszen a tapasztalt "öregek" osztották az észt.

2011. jan. 15. 17:49
 22/23 anonim ***** válasza:
49%
Anatómiailag alkalmatlan is!:) De pl.ezért nem csontosodd még meg a baba koponyája,hogy tudjon alkalmazkodni amikor bújik kifelé. Első szülés nagyrészt a legnehezebb,téraránytalanság miatt császároznak is. Én is repedtem,méhszájamat varrták. A "kipottyant belőlük a baba" elég nagy hülyeség,mert abban az időben valóban így is volt,csak épp sokkal többen haltak meg szülés közben vagy azután!!! Valóban a jó léttől nagyobbak a mai babák,de nagyobb az átlag testmagassága is az embereknek!
2011. jan. 15. 22:08
 23/23 anonim ***** válasza:
42%

Egyre rövidebb a köldökzsinór (ami igen nagy számban még tekeredik is a baba nyaka köré), és egyre kevesebb ember szájában van hely a bölcsességfognak (kisebb az állkapocs)...

Kétszer szültem 3300g körüli babákat és semmi bajom nem lett. Másodszor még varrni sem kellett.

Régen nem volt ennyi vitamin, cukor miatt nagy baba.

Én természetes szülés párti vagyok. Régen is fájt, csak természetesebb volt a világ.

2011. jan. 15. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!