Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem érzitek néha úgy, hogy...

Nem érzitek néha úgy, hogy kezd alkalmatlan lenni a női test a szülésre?

Figyelt kérdés

Engem nagyon megviselt a szülés szinte az egész hüvelyem kettészakadt, repedt, a méhszájamat úgy kellett "összerakni". A babám nagyon nagy volt, én meg olyan törékeny vagyok.

Régen azért már egy 3,5 kg-os baba is óriásinak számított, ma meg szinte alig vannak az alatt, azok is általában kislányok, vagy korábban érkeznek. Nekem a nagyszüleim azt mesélték, hogy kimentek kapálni, vagy rőzsét szedni, aztán szinte kipottyant belőlük a baba. Igaz, a két nagymamám 8 gyereke közül a legnagyobb is "csak" 3,4 kg volt. A többi mind kisebb baba.

Ma meg már olyan kajákat eszünk, úgy élünk, hogy a magzatok óriásira nőnek, és még túlzott vitaminbevitel sem kell hozzá.

Egyre több nőt látok, ismerek, akiket "megcsorbított" nőiességükben a szülés. Ti mit gondoltok erről?

2011. jan. 3. 17:23
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
86%
Régen is voltak nehéz szülések. És most tudom hogy mindenki le fog pontozni, de ha a nő nem érzi magát biztonságban, vagy beavatkoznak a normál, komplikációmentes szülés folyamatába, pl szülésindítással, mert az orvos nem hiszi el hogy nem félidőben fogant a baba, vagy mert éppen akkor volt ügyeletben, vagy pl. szülésgyorsítással, oxitocinnal, és egyebek akkor sokkal nagyobb az esélye hogy nem megy rendben a dolog. De lehet hogy annyi is elég, hogy bunkón beszól a szülésznő vagy az orvos, és nem tudja elengedni magát.
2011. jan. 3. 17:31
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
jóléti állam vagyunk:) íme a példa. hiába sírnak az emberek, hogy midnen drága, enni azért jut. mivel a várandós anyukák ma szerencsére otthon lehetnek az utolsó hónapokban, így igazából csak "babát várnak", alapvetően nem végeznek nehéz fizikai munkát- persze erre is van példa, nem nevezném könnyűnek a majd 20 kilós kistesó emelgetését... sokan szedik a magzatvédő mindenféléket, és ezért lesznek óriásbabák. meg ezért csökken exponenciálisan a nyitott gerinc... stbstb. valamit valamiért.
2011. jan. 3. 17:32
 3/23 anonim ***** válasza:
48%

A magzatvédő vitaminok miatt nagyobbak a babák-régen ilyet nem szedtek.

Annak idején arra se volt lehetőség, hogy otthon maradjanak pihenni, szenvedni, ha fáj, muszály volt dolgozniuk akár rosszul voltak, akár nem.Ma meg el van kényelmesedve mindenki...

2011. jan. 3. 17:36
 4/23 anonim ***** válasza:
74%

Én is hasonlókat gondolok, de nem egészen azt, amit Te.

Szerintem igazából a női test egész egyszerűen nem úgy van "használva", ahogy kellene. Ma terhesség alatt az átlag nő talán túlzottan kíméli magát, veszélyesnek érzi a sportot, azt hogy megerőltesse magát, sokan rengeteget esznek stb. Az állatvilágban ez nem így van, láttam már olyan természetfilmet, ahol az oroszlán szülés előtt egy nappal még ment zebrára vadászni. Pár ezer éve még nálunk is ez volt a helyzet, a nők/ nőstények egész egyszerűen nem engedhettek meg maguknak "lazulást" gyerekvárás alatt sem, a női test így lett "kitalálva".

Úgy általában is a nem mozgás, a túlzott "kímélés" nagyon káros az emberi szervezetre. Miért ne lenne ez így várandósság alatt? Nem vagyok orvos, lehet hogy totál hülyeség, amit írok, de a környezetemben azok akik végigmozogták a 9 hónapot és odafigyeltek az étkezésre, mind könnyen szültek és nem volt gondjuk a szoptatással. Akik magukra szedtek jócskán azokat császározták és a szoptatással is gondjaik voltak.

Ez persze csak az én tapasztalatom, lehet hogy más mást lát a környezetében. Az is lehet, hogy egy orvos könnyűszerrel meg tudna cáfolni. Remélem, nem bántottam meg senki ezzel, nem volt célom!

2011. jan. 3. 17:37
 5/23 anonim ***** válasza:
78%
Nem a vitaminok miatt nagyobb a baba, hanem a túlzott szénhidrátbevitel miatt, amit ráadásul le sem dolgozunk.
2011. jan. 3. 17:40
 6/23 anonim ***** válasza:
68%
Pontosan így van ahogy az előttem szólók írták, a mai világban el vagyunk tunyulva, kényelmesedve. Ha valaki terhes akkor már sokan azt gondolják hogy ez ok arra hogy 9 hónapot végig heverjenek és mértéktelenül egyenek. Ez egyenesen vezet az elhízáshoz, általános rossz fizikai kondícióhoz. Bizonyított tény hogy azok az anyák akik sokat sportoltak terhességük alatt azoknak kisebb súlyú lett a babájuk és ők sem híztak el, volt erejük a szüléshez. Régen az asszonyok tényleg keményen dolgoztak egészen a szülésig és szinte rögtön utána folytatták ahol abbahagyták. Állítom hogy ezzel a rengeteg körülményeskedéssel a terhesség meg a szülés kapcsán többet ártanak mint használnak. Itt persze csakis az egészséges terhességekre gondolok, a veszélyeztetettek az más kérdés.
2011. jan. 3. 18:52
 7/23 anonim ***** válasza:
52%

Szültem egy 4,4 kilós gyreket 11 éve 28 évesen és egy 4 kilósat majdnem két éve.

Szoptattam fiamat 21 hónapig, most a kicsit szoptatom ugyamennyi ideje.

Semmi bajom nem lett.

Nem hagytam el magam, dolgoztam, vezettem tettem- vettem, szóval nem ültem itthon 9 hónapoig. nem jajongtam, nem paráztam, ha berepült egy légy....mindent ugyanúgy csináltam.

mentünk nyralni, kirándulni....

Pedig volt heamatómám, cukorbetgségem.

Igaz manapásg nagyobbak a babák, de az emberek is.

Tudod régen nem volt internet és ez bizonyos szempontből hasznos volt, mert a neten annyi baromságot, hordanak össze.

Itt is vannak néha oylan kérdések, hogy nem tudom sírjak-e vagy nevessek.

2011. jan. 3. 19:22
 8/23 anonim ***** válasza:
88%

Azzal egyetértek, hogy túl kényelmesek, lustik főleg azok, akiknek még nincs otthon egy ellátásra szoruló gyermek ( nekem is csak egy gyerekem van még). D e utolsó napig végeztem a házimunkát, bevásároltam, takarítottam, végeztem a házimunkát, szülés után sem volt semmi bajom. Szerencsére Anyukám ott volt másfél hétig, aztán a férjem még másfél hétig, így csak azt csináltam meg a baba gondozása, szoptatása mellett, amit szerettem volna, de aztán 3, 5 hetes volt a kisfiam, mikortól enyém volt minden teendő, és bírtam..

Azzal nem feltétlenül értek egyet, hogy azonnal álltak vissza dolgozni a frissen szült anyukák, mert pont a magyaroknál volt hagyomány a gyerekágy időszaka alatt az anyuka kikímélése. Ott volt a nagymama, dédmama, komaasszony, keresztszülő, akik főztek, házimunkát végeztek 6 hétig, aztán viszont ment minden, ahogy annak előtte.

2011. jan. 3. 19:57
 9/23 anonim ***** válasza:
86%

Azért látsz több "megcsonkított nőt", mert ma van esélyük az életben maradásra és el tudják mesélni mi történt velük. Mert régen, ha valaki így szétszakadt, nem pottyantotta ki a gyereket a szántóföldön-meghalt. Babástól mindenestől.

Ma a babákat és az anyákat is megmentik.

Ne csináljunk úgy, könyörgöm, mintha régen a szülés egy vidám menet lett volna és mindenkiből, könnyedén potyogtak ki a babák. Bizony nagyon-nagyon sokan ott maradtak. Nem is igen tudnék olyan régi filmet, irodalmi művet idézni, ahol legalább 1 nő ne maradt volna ott. És rengeteg baba halt meg.

2011. jan. 3. 20:23
 10/23 anonim ***** válasza:
2011. jan. 4. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!