Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » MIkor kezdődik a szülés utáni...

MIkor kezdődik a szülés utáni depresszió?

Figyelt kérdés
2011. jan. 1. 14:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
úgy tudom pár héttel szülés után kezdődhet, régen is volt csak most az internet miatt tudják a nők hogy nincsenek egyedül a kételyeikkel!
2011. jan. 1. 14:49
 2/14 anonim ***** válasza:
78%

Kedves első, azt ugye tudod, hogy szülés utáni depresszió már nagyon régi? Ahogy a hormonok is nagyon régiek?

Ez nem a modern kor hülyesége, ez egy létező betegség, csak régen nem kezelték, meg nem vették komolyan.

És nem elhatározás kérdése, mikor kezdődik, nagyon nagy butaságokat írtál.

Kérdező, pár héttel szülés után kezdődik általában, és nagyon jól kezelhető.

Ha úgy érzed, hogy depressziós vagy, azonnal kérj szakembertől segítséget.

És ne ostorozd olyan baromságokkal magad, amit az első írt, abszolút nincsen igaza.

Ez a fajta depresszió a túlzott hormontermelődés eredményeként jöhet létre, de nem jelenti azt, hogy te kevesebbet érsz, csak mert depressziós vagy!

2011. jan. 1. 15:36
 3/14 Tinker Bell ***** válasza:
5%

Az a baj, hogy ma már mindent túlzásba viszünk!

Persze, hogy volt ilyen mindig is, de az is biztos, hogy ez nem minden nőre vonatkozik. Úgy gondolom, hogy nagyon sok esetben ez is divatból alakul ki, mert ma már akkor is szakemberhez fordul az ember, ha itt valaki csúnyán beszél vele!

Én csak azt mondom, hogy nem kell ezen agyalni! Ha baj van, úgy is észreveszed és nyilván ha van egy kis eszed segítséget kérsz.

2011. jan. 1. 15:46
 4/14 anonim ***** válasza:
nekem akkor kezdődőtt, amikor a szülőszobán mondták, hogy császár. A műtét alatt folyamatosan győzködött az orvos, hogy örüljek, mert így meg tudják menteni a babámat. és az osztályon a nővér is mondta az anyukámnak, hogy más kismamák boldogok, ha gyerekük születik-én meg nagyon szomorú vagyok. És aztán maradt is ez a szomorúság jó pár hétig.
2011. jan. 1. 18:09
 5/14 anonim ***** válasza:

Szia!Hát nem tudom nálam erről van e szó,de leirom.7 hónapja szültem,szülés után 4 hónappal meg kellett müteni a pajzsmirigyemet,mert a terhesség miatt megnagyobbodott.

Erre annyira ráparáztam,hogy meghalok,mi lesz a babával stb,hogy szabályszerü tüneteim lettek.Hőhullám,zsibbadás,szédülés,sziv környéki szúrkálás.

És ezek mind lelki eredetü.Karácsony előtt mentem el a dokihoz,aki mondta hogy ez mind a szülés miatt van,most jött ki rajtam a stressz.Sajnos ez van,még mindig van hogy előjön,pedig bogyót irt fel.

Sokan vagyunk igy,és nem divatból,mint ahogy előttem irta valaki.

2011. jan. 2. 08:15
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!
2011. jan. 2. 10:21
 7/14 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!!

Sajnálom,hogy a császár miatt lettél depis,én meg hálát adok az égnek,hogy azzal szülhettem!Spontán,mint kiderült,ott is maradhattam volna!

Én mindenképp örülök neki,így a babám,és én is megúsztuk épségben,nincs aranyerem,nem pattantak el erek a szemembe,stb...Van egy kis seb...,de üsse kavics,majd elmúlik!!

REmélem hamarosan jobban leszel!

KItartás

2011. jan. 2. 10:26
 8/14 anonim ***** válasza:
Szerintem mind a két tábornak igaza van. Valóban lehet valamiféle depresszió, de mivel a csapból is ez folyik, az is az lesz, aki amúgy nem lenne, hiszen hajlamosak vagyunk olyanokat észrevenni magunkon, amik amúgy nem is léteznek. Valamelyik nap a Spektrum, vagy LifeNetwork ismeretterjesztő műsorában azt hallottam, hogy 3 féle szülés utáni depi van, amik 3 különböző időszakban jelennek meg, és a súlyosságuk is különböző. Mondanám, hogy keress utána a neten, de lehet, hogy inkább nem kellene, pont azért amit fent említettem. Ha szarul kezded érezni magad, inkább keres valakit, akinek őszintén elmondhatsz mindent (akár azt is, hogy úgy érzed nem szereted a babádat (mert ugye állítólag ilyen gondolatai is vannak a depiseknek)) és nem fog lenézni, vagy kinevetni, hanem próbál megvígasztalni, vagy csak sokszor végighallgatni. Bár szerintem kisebb a depi veszélye, ha főleg a nehezebb időkben sok segítséget kapsz, azaz nem neked kell csinálni a házimunkákat, csak pihenni és szopiztatni kell.
2011. jan. 2. 12:24
 9/14 anonim ***** válasza:

Nézd ma már azon csodálkozok, hogy lehettem ilyen hülye. Hogy emiatt depis lettem, de akkor ezt nem láttam. Ma már szó szerint röhögök az ősanyákon, akik szerint inkább pusztuljon anya-baba, de természetes szülés legyen, mert ezt kell tudnia egy nőnek. Meg egy 150 centi magas nőnek, elsőre faros, 5 kilós gyereket gátvédelemmel világra hozni.

De akkor szíven ütött ez és tényleg depis lettem.

Ma már persze látom ki van a kerítésen belül, de akkor tényleg elhittem, hogy én vagyok a selejt.

2011. jan. 2. 12:38
 10/14 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, nem vagy selejt attól, hogy császárral szültél, mert nem a szülés folyamata a lényeg, hanem a végeredménye.

De azért ne ess már át a ló másik oldalára se kérlek. Mindig van arany középút, ahogy téged sem szabad leszólni a császár miatt, úgy neked se lenne szabad leszólni azt, aki a természetes szülés híve.

2011. jan. 2. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!