Szülés utáni depresszió lehet? Vagy csak simán ideges vagyok?
Az első gyerekkel is nehéz volt, nagyon sírós volt, nehéz volt altatni. De mégis megbirkóztam vele valahogy. Most 4 hónapos a második, eddig teljesen jól elvoltunk. De kb. 3 hete nem akar aludni, órákig altatom, 10 perc múlva felébred, és egész nap bömböl. Néha már én is vele. A 2 éves lányomhoz sincs semmi türelmem, pedig alapvetően nagyon jó gyerek. Egész nap sírni tudnék, a férjem ma is éjfélig dolgozik. Ha itthon van, menekül, mert ő sem bírja hallgatni, ahogy sír a gyerek. Mindig az anyjához megy, aki rákos beteg, hát hogy mondjam neki, hogy ne látogassa meg.
Szex havonta egyszer van, nincs is hozzá kedvem, meg egy csomó felesleg is maradt rajtam szülés után. Egy nagy darab igénytelen tramplinak tartom magam. Anyut ha felhívom, mindig elmondja, hogy vele mi történt, aztán leteszi a telefont, hogy már nincs több ideje. Hát, jól kibeszéltem magamból. Az egy szem tesómnak meg nem lehet gyereke, hát inkább neki nem is hozom fel.
Aludni nem nagyon tudok, a mellem hetente begyullad, pedig alig van tejem.
Amikor a védőnőnek elmondtam, csak annyit mondott, hogy mi a fenének akartam én gyereket, ha ennyire nem bírom.
Hát, akkor most mit csináljak? Ma már mondtam a férjemnek, hogy ki fogok az ablakon ugrani, ha nem segít. De ő meg azzal védekezik, hogy fáradt, mert napi 12 órát dolgozik.
Nehéz a gyerekekkel,ez tény,sok anyuka kiborul,ideges, sírós, hisztis.Én is.A védőnőtök egy bunkó,nekem is mondta már azt h "na jó megyek már tőletek mert elég a saját gyerekeim sírását hallgatni":S
Ne mond ilyet h kiugrassz az ablakon léci azzal nem oldasz meg semmit,gondolj a nagyobbikra is.
Segítséged van?
Anyukád esetleg,vagy barátnők,rokonok akik átvennék egy időre?
Nekem ez segitett,h rábiztam másra 1-2 napra.
Nehez idoszak, de tul kell elned. A buta gondolatokat hesegesd el. Probalj minden nyugis percet onmagadra forditani, illatos furdo, kony, ujsag. Probald megfejteni, hogy mi miatt sir a kicsi, mi volt az, ami par hete meg nem zavarta. A nagyobb picurt vondd be a kicsi koruli teendokbe, napkozben menjetek setalni, kersd mas anyukak tarsasagat a parkban, jatszon.
A legfontosabb azonban, hogy ne felejsd el hogy nem csak anya, hanem NO vagy. Reggel kelj egy par perccel hamarabb, sminkelj egy kicsit, vegyel fel otthonra is csinos ruhakat es napkozben is probalj par percet raszanni egy nyugis teazasra, kavezasra.
lehet szülés utáni depresszió! Feltétlenül el kéne menned a háziorvoshoz és ő tud beutalót adni pszichológushoz, vagy egy magán pszichológust/pszichiátert keress fel! És ne hagyd magad lerázni a háziorvostól, ha csak legyint a kérésedre, ragaszkodj hozzá és menj el szakemberhez!!!
Nincs olyan barátnőd, akivel tudnál még emellett beszélgetni, esetleg be is tudna segíteniu? Esetleg bébiszittert fogadni vagy tesódat megkérni, hogy segítsen? Hidd el, kevés ember bírja, ha egyedül kell lenni egész nap, tesód is lehet, hogy örülne a lehetőségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!