Szülés utáni depresszió lehet? Vagy csak simán ideges vagyok?
Az első gyerekkel is nehéz volt, nagyon sírós volt, nehéz volt altatni. De mégis megbirkóztam vele valahogy. Most 4 hónapos a második, eddig teljesen jól elvoltunk. De kb. 3 hete nem akar aludni, órákig altatom, 10 perc múlva felébred, és egész nap bömböl. Néha már én is vele. A 2 éves lányomhoz sincs semmi türelmem, pedig alapvetően nagyon jó gyerek. Egész nap sírni tudnék, a férjem ma is éjfélig dolgozik. Ha itthon van, menekül, mert ő sem bírja hallgatni, ahogy sír a gyerek. Mindig az anyjához megy, aki rákos beteg, hát hogy mondjam neki, hogy ne látogassa meg.
Szex havonta egyszer van, nincs is hozzá kedvem, meg egy csomó felesleg is maradt rajtam szülés után. Egy nagy darab igénytelen tramplinak tartom magam. Anyut ha felhívom, mindig elmondja, hogy vele mi történt, aztán leteszi a telefont, hogy már nincs több ideje. Hát, jól kibeszéltem magamból. Az egy szem tesómnak meg nem lehet gyereke, hát inkább neki nem is hozom fel.
Aludni nem nagyon tudok, a mellem hetente begyullad, pedig alig van tejem.
Amikor a védőnőnek elmondtam, csak annyit mondott, hogy mi a fenének akartam én gyereket, ha ennyire nem bírom.
Hát, akkor most mit csináljak? Ma már mondtam a férjemnek, hogy ki fogok az ablakon ugrani, ha nem segít. De ő meg azzal védekezik, hogy fáradt, mert napi 12 órát dolgozik.
Szia!
Én ugyanígy voltam és én páromat választás elé állítottam. Ha egyedül kell csináljak mindent mert fáradt segíteni akkor teljesen egyedül csinálom láthatja a fiamat 2 hétben egyszer és lesz ideje pihenni én meg nem idegeskedek hogy itthon van és sz@rik ránk. Minket választott. Nekem is kevés a tejem én elejétől fejtem mert nem fogadta el a fiam a cicit, császárosak voltunk cumisüvegezték és inkább az kellett neki. Te is szúrj ki egy cumit mondjuk 3-4 lyuk legyen rajta és ha érzi hogy ömlik a szájába akkor nem fog a cicivel szenvedni. Mi még csak 3 hónaposak vagyunk nekem is folyamatosan begyulladt a mellem szenvedtem vele de elég volt és elapasztom mert annyit nem ér hogy vágni kelljen mert egyszer esetleg mégse bírom kifejni a gyulladtat sem. Nekem ne legyen tejlázam én nem akarok megőrülni mint egyik ismerősöm (14 éve kapott tejlázat tavaly nyáron kiment a sínekre hogy megy az apjához debrecenbe az meg már az ő gyerek korában meghalt szemből meg ugye jött a vonat mint ahogy az lenni szokott.) Nem vagy trampli ez biztos hülyeség. 1 valakinek tetszel és tetszettél is az a legfontosabb. Gondolom nem véletlenül van 2 gyereketek. Nálunk is 3 óránként kel most a fiam és azt csináljuk hogy párom választott hogy Ő kéri az éjjeli etetést én meg a hajnalit csinálom így reggelig Ő még tud aludni. Nekem elég volt én nem könyörgök senkinek ketten akartuk a gyereket akkor Ő ne csak akkor akarja amikor az mosolyog rá, akkor is kelljen neki mikor éppen sír, vagy játszani kell vele... Így is fáradt vagyok mert a napi 24 órából 12 aktívan foglalkozok vele. nem rakom le ha ébren van hogy játszon hanem én játszok vele fejlesztős játékokat. Mikor délután meg hazaér a párom akkor eszik és onnantól övé 1 órát a játék mert én addig gépezek és leeresztek egy kicsit. Beszélő bili sem foglalná le a lánykádat? Nálunk a sporttáska ott van párom szekrénye elött, ha nem úgy csinálja ahogy kell, nem gondolkozok hogy összepakoljak-e neki.
Szia!
Utolsó vagyok. Párod csak azt felejti el hogy neki 12 órás szolgálatat van és a munkája letelt de neked 24 órás szolgálatod van ami 100%ot követel. Én ezt páromnak majdnem szó szerint bele vertem a fejébe amikor már abszolút nem bírtam szót érteni vele. Lendítettem a kezem hogy megütöm őt de elugrott... Na utánna meg mondtam hogyha egyedül kell csináljam akkor tünés én nem idegeskedek azon hogy neki here-vere van én meg ki nem látok a munkából... Mehet vissza az apjához annak meg elmagyarázom hogy jó nagy önző állatot nevelt és köszönöm szépen de vissza adom neki mert nekem már nem kell.
Szia!
kedves kérdező........merre laksz? szivesen találkozok vagy segítek neked ha tudok.......
nekem is 2 fiam van a nagyobbik 4 és fél éves mult a kicsi meg most lesz 10 hónapos.......
ide írhatsz:anita_meszaros@freemail.hu
Most is a férjem szombaton elment az anyjához, vasárnap meg a barátjával akart elmenni biciklitúrára. Ez utóbbin már eléggé kiakadtam. Végülis itthon maradt, de nem volt benne sok köszönet, egész nap veszekedtünk. Jobban jártam volna, ha nincs is itthon.
Betettük a babakocsit a gyerekszobába, és ott tologattam, ez most bevált. Amikor felkelt, akkor csak kettőt toltam rajta, és visszaaludt. Hát, ez sem a legjobb megoldás, de rövid távon talán nyugalmam lesz. Tekertem egy kicsit a szobabiciklin, egészen felvillanyzott! Köszönöm szépen a kedves válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!