Miben nyilvanul meg a szules utani depresszio? Olyanok irjanak, akik atestek rajta.
Pont úgy néz ki, mint a többi depresszió, csak erről konkrétan tudják, hogy a hormonális változás okozza.
Keress rá neten, miből áll: sírós, mindig szomorú, elkeseredett az anyuka, mindent sötéten lát.
Tehernek érzi a gyerekkel foglalkozást, úgy érzi, nem képes ellátni a feladatát, legsúlyosabb esetben kifejezetten nem is akar a babával foglalkozni, vagy haragszik rá, őt okolja gondjaiért.
A család segítsége nélkül (és orvos nélkül) akár évekig, évtizedekig tart, amíg valaki kilábal belőle.
Ha nem múlik el ez a szomorkás érzés a baba 6 hetes koráig, feltétlen keresni kell legalább egy barátot, vagy az apát, vagy akárkit, és mesélni neki a kételyekről, és ha eddig nem vette észre a család, hogy gond van, akkor segítséget kérni.
Nálam például mindenért kétségbe tudtam esni és könnyen elsírtam magam. Azt mondtam nem vagyok jó anya mert nem veszek észre alap dolgokat. (első baba és az első 6 hétben amikor ismerkedtünk egymással)
Azt ugyan nem írtad, hogy mikor szültél, de a szülés után pár nappal szokott jelentkezni a rossz kedv ami egy pár nap altt megszűnik ez teljesen normális. A szülés utáni depresszió a gyerek egy éves koráig jelentkezhet, én voltam szakembernél mert nálam voltak ilyen pánik szerű rohamok ami annyi volt, hogyha ez rám tört akkor éppen ahol voltam mennem kellett onnan. Ha nem tudtam mert a lányom aludt akkor sírógörcsben törtem ki. A depresszió egyik tünete még, hogy nem akar az ember a lakásból kimozdulni és keresi a kifogásokat, hogy miért nem. Így utólag visszagondolva nagyon sokszor volt, hogy mehettünk volna sétálni csak éppen én nem tudtam. Fontos, hogy legyen kivel megbeszélni a dolgokat és eltudj menni sétálni. Kérdez rá olyan embertől aki ritkábban lát, hogy lát e valami változást rajtad, mert nem biztos, hogy te saját magadon észreveszed. Én legalább is nem rögtön ismertem be annak ellenére, hogy láttam a " tüneteket".
Milyen pici. :)
Miket érzel, milyen a hangulatod?
Sokat vagy egyedül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!