Szülési fájdalmakat mihez/mikhez lehet hasonlítani?
Én úgy éreztem szét feszít a tompa fájdalom.14 órát vajúdtam , nem működött az eda-m. A más tudatállapotra is emlékszem ,a kitolás környékén kezdődött.
Érdekes mert nagyon megszenvedtem ,de én sokkal jobban félek pl a fogorvostól :) Az éles és hatalmas fájdalom pl gyökérkezelés és érzem ahogy húzzák vonják az állkapcsom... nekem az sokkal jobban fájt,illetve másképpen ,elviselhetetlenül.Végül is a fogászaton sem tudták érzésteleníteni mert be volt gyulladva , a szülésnél meg rosszul szúrták ...
De inkább a szülés mint a fogorvos.
Lehet kinevettek érte de én sokkal többet szenvedtem ott,pedig nem volt könnyű szülésem.
nekem a vajúdás tűnt székletelési ingernek, de valami kegyetlen volt, 6-7 órás vajúdás közben már átlerültem abba a más tudatállapotba, így a szülés engem meg sem hatott, enyhe mensi görcs volt a méhösszehúzódást jelezvén, akkor kellett nyomni és amikor nyomtam, nem éreztem semmit, az orvosok voltak frászban, meg beszéltek hozzám amolyan pánikszerűen, hogy már félihg kint van, ne álljon le, érzi a fájdalmat? akkor nyomjooon!
nyomtam és utána vártam az infot,hogy akkor most ?
egyedül a végén ahogy segítettek folyamatában kivenni a babát, akkor éreztem azt az "S" alakú kiemeleést, tehát ugye a baba lába bevan halítva combtőben, meg térnél, és úgy veszik ki, hogy követik a lába alakját, azt éreztem, de nem fájt.
Vesegörcshöz hasonlítanám, de az rosszabb. Én inkább fárasztónak éltem meg, mint annyira fájdalmasnak, bár a tompa fájdalmat jól bírom. A fárasztósága miatt a fájások között én el is aludtam fél-egy percre. A doki meg is ijedt, de mondtam, hogy magamnál vagyok, csak rohadt fáradt, legalább ennyit hadd aludjak. UTána néha nyaki verőéren rátapintott a pulzusomra, de nem akart már ébresztgetni. Tényleg ahhoz lehet hasonlítani, amikor túledzed magad és már nincs erő az izmodban, de még erőlteted.
Ami az élveboncolás kategória volt: a méhlepény nem vált le, szabad műtő nem volt, Érzéstelenítés nélkül tépkedték le - na AZ kvra fájt, ahhoz képest a vajúdás csikizés volt.
A kitolás meg egyáltalán nem fájt, egy baromi erős szoruláshoz hasonlít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!