Mi az a határ (év) ami után nem vállalnál gyereket?
Ez egy érdekes kérdés. Nálam épp fordítva van: még csak a 20-as éveim elején járok, de az "anyósom" már folyton macerál, hogy mikor lesz már baba? Szerintem hülyeség fiatalon gyereket vállalni, de ebből is látszik, hogy mennyire különböznek a vélemények. Mindenkinek máskor jó. Szerintem ez leginkább a körülményektől függ, meg attól, hogy Te mikor szeretnéd. Elvégre a Te gyermeked lesz, teljesen fölösleges más véleményére hallgatni, nem más fogja felnevelni, hanem Te. Ha most szeretnéd, neked most jó, akkor most jó.
Meg szerintem az is közre játszik, hogy az ember mit hoz otthonról, mit látott gyerekkorában. Engem pl az Anyukám 42 és fél évesen szült. Soha semmilyen gondom, hátrányom nem volt ebből. Jobban szeretett, nevelt és törődött velem, mint sok fiatal, "energia-dús" anyuka a sajátjával... Mai napig semmi komoly összezördülésünk nem volt, és a nagy korkülönbség, a generációk között álló szakadék-dolog sem jött még elő, sőt, múltkor rácsodálkoztam, hogy anyum jobban ismeri pl a mai számokat, slágereket, mint én, és jobban is szereti őket. Azaz a gyerek fiatalon is tart. :)
Én simán bevállalnám 45 évesen is a gyereket, ha egészségileg rendben vagyok, de 26-28 éves kor alatt viszont semmiképp sem.
22/L
Szia!
Én 28 évesen szültem először, most 30 vagyok és 36 hetes kismama. Én csak két babát terveztem, de most hogy a második is fiú lesz, lehet hogy bevállalnék még egy babát annyira vágyok egy kislányra...
Az én kolléganőm is 36 évesen szülte a 2. babáját (most 1 éves a kislánya), és állítom szebb és csinosabb, mint valaha. Ne foglalkozz senkivel, csak magatokkal törődj! Tudom, könnyű ezt mondani, amikor úgy is olyan érzékenyek vagyunk ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!