Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi az a határ (év) ami után...

Mi az a határ (év) ami után nem vállalnál gyereket?

Figyelt kérdés
Én most várom a 2.at. 35 múltam, tehát 36 leszek amikor szülők. Ez már idősnek számít szerintetek szülés szempontjából?
2010. nov. 23. 14:07
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
Szia Én 42 vagyok és másfél hete szültem,és nem bántam meg ,ne hallgass senkire csak a szívedre ,Engem is mindenki piszkált meg riogatott!!
2010. nov. 25. 15:06
 22/38 anonim ***** válasza:
Az első 3-at 22,26 és 27 évesen szültem. Úgy hozta a sors, hogy újra kellett kezdenem az életemet. 6 éve voltunk együtt az új párommal, mire megerősödött annyira a bizalmam, hogy szüljek neki. Akkor voltam 38, most várjuk az 5.-et, majdnem 40 leszek, mire megszületik. Szerintem a sors dönt arról,mikor és meddig vállalunk gyereket. Persze az ésszerűség határain belül. A sok gyerekről meg csak annyit, hogy a dolgok mindig elrendeződnek valahogy. Mindig akadnak rejtett tartalékok. Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor a 16 éves nagyfiam a karjába vette az 1 napos kislányomat. Szerelmük azóta is töretlen. Ezekért a pillanatokért éri meg. A negatív kritikákkal ne foglalkozz, a gyerekedet te fogod felnevelni, nem más, és ez a fontos
2010. dec. 6. 15:13
 23/38 anonim ***** válasza:
Én 39 évesen szültem a másodikat, de 30 nak érzem magam. Ha megtehetnénk vállalnék még egyet 42-43 ig.
2010. dec. 6. 15:32
 24/38 anonim ***** válasza:
Még nem szültem, de még a 20-as éveimre tervezem, szerintem ekkor a legideálisabb, de 35 éves koromig szülnék szívesen, ha ezt így meg kéne határozni, de soha nem tudjuk hogy alakul az élet... (anyukámnak 35 évesen daganat miatt kivették a méhét, lehetségesnek tartom, hogy én is hajalmos vagyok az ilyesmire). Nem szeretnék 60 körül lenni a gyerekem ballagásán, a szüleim is fiatalon vállaltak gyereket (anyukám 21 és 27 évesen szült) és nekem erről nagyon jó tapasztalatom van, szerencsére nagyon fiatalosak és "jó fejek" voltak, szabadelvűen lettem nevelve, sokkal könnyebben megértik az embert, nagyon jó a kapcsolatom velük, ugyanakkor sok példát látok ahol a szülők és a gyerek között nagyobb a kor különbség, nehezebben alakul ki a gyerek és a szülő között egy bizalmas kapcsolat, nehezebb értik meg a másik álláspontját, újdonsült 30-as anyukáknál is sokkal gyakrabban látom azt, hogy megrögzötten "uralják" a gyereket, még a nagymamának sem hagyják, hogy megfogja, tolja a kocsit, vagy nagyiéknál aludjon ha egy kicsit nagyobb, már-már "anyatigrisek". Persze ez csak az én véleményem. :)
2010. dec. 6. 15:42
 25/38 anonim ***** válasza:
hát én max 30 ig szeretném megszülni a 2 at :)De max 35 ig szülnék később nem
2010. dec. 6. 15:44
 26/38 anonim ***** válasza:
51%
Én is azt mondom, hogy max 35, de nagyon nagyon max. De hát ember tervez...
2010. dec. 6. 15:50
 27/38 A kérdező kommentje:
Én is a huszas éveket tartom ideálisnak. Az elsőt 26 évesen szültem. A 36 ehhez képest már elég sok. Én sem így terveztem, azért kérdeztelek benneteket.
2010. dec. 6. 15:55
 28/38 anonim válasza:

Ez egy érdekes kérdés. Nálam épp fordítva van: még csak a 20-as éveim elején járok, de az "anyósom" már folyton macerál, hogy mikor lesz már baba? Szerintem hülyeség fiatalon gyereket vállalni, de ebből is látszik, hogy mennyire különböznek a vélemények. Mindenkinek máskor jó. Szerintem ez leginkább a körülményektől függ, meg attól, hogy Te mikor szeretnéd. Elvégre a Te gyermeked lesz, teljesen fölösleges más véleményére hallgatni, nem más fogja felnevelni, hanem Te. Ha most szeretnéd, neked most jó, akkor most jó.

Meg szerintem az is közre játszik, hogy az ember mit hoz otthonról, mit látott gyerekkorában. Engem pl az Anyukám 42 és fél évesen szült. Soha semmilyen gondom, hátrányom nem volt ebből. Jobban szeretett, nevelt és törődött velem, mint sok fiatal, "energia-dús" anyuka a sajátjával... Mai napig semmi komoly összezördülésünk nem volt, és a nagy korkülönbség, a generációk között álló szakadék-dolog sem jött még elő, sőt, múltkor rácsodálkoztam, hogy anyum jobban ismeri pl a mai számokat, slágereket, mint én, és jobban is szereti őket. Azaz a gyerek fiatalon is tart. :)

Én simán bevállalnám 45 évesen is a gyereket, ha egészségileg rendben vagyok, de 26-28 éves kor alatt viszont semmiképp sem.

22/L

2010. dec. 6. 17:06
 29/38 anonim ***** válasza:
Én leszek 35 mire az elsőt megszülöm. Többet nem fogok majd szülni, de nekem is 39-40 lenne az utolsó. Nem az egészsége miatt, mert azt azért manapság már ki lehet szűrn9, hogy beteg lesz e vagy nem, hanem felnevelni is szeretném. 50 évesen az a gyerek még csak 10 éves lesz, és pl egy 50 körüli férfinél, de nőnél is, simán jöhet egy agyvérzés, infarktus, aztán mi lesz a kicsivel? Persze, jöhet fiatalabb korban is, de azért az a ritka.
2010. dec. 6. 17:31
 30/38 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 28 évesen szültem először, most 30 vagyok és 36 hetes kismama. Én csak két babát terveztem, de most hogy a második is fiú lesz, lehet hogy bevállalnék még egy babát annyira vágyok egy kislányra...

Az én kolléganőm is 36 évesen szülte a 2. babáját (most 1 éves a kislánya), és állítom szebb és csinosabb, mint valaha. Ne foglalkozz senkivel, csak magatokkal törődj! Tudom, könnyű ezt mondani, amikor úgy is olyan érzékenyek vagyunk ilyenkor.

2010. dec. 7. 04:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!