Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi az a határ (év) ami után...

Mi az a határ (év) ami után nem vállalnál gyereket?

Figyelt kérdés
Én most várom a 2.at. 35 múltam, tehát 36 leszek amikor szülők. Ez már idősnek számít szerintetek szülés szempontjából?
2010. nov. 23. 14:07
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
Szia! Én 40 éves korom után nem vállalnék. Viszont nem gondolom hogy idős lennél 36 évesen, szerintem ez még belefér.
2010. nov. 23. 14:08
 2/38 Vilcsianyuja ***** válasza:
Nálam is 40 a korhatár. Azt nem mondom, hogy fiatal csitri vagy, de nem vagy még túl öreg sem :) boldog babavárást!
2010. nov. 23. 14:11
 3/38 A kérdező kommentje:

Köszi a bátorítást. Sajnos kaptam a napokban egy-két megjegyzést, ami után az érzékeny lelkem megingott.

Az elsőt 26 évesen szültem. Az egyértelműen fiatal volt. És most nem is tudom, hova tegyem magam. Örülök, mert ezt szerettem volna, de egy-két megjegyzés nem esett jól

2010. nov. 23. 14:13
 4/38 A kérdező kommentje:
én is a 40 évet tartom amolyan vízválasztónak, de ha valakinek nincs gyerek megértem, ha később is vállal..bár ideálisnak nem mondható
2010. nov. 23. 14:15
 5/38 Vilcsianyuja ***** válasza:
Ne foglalkozz a megjegyzésekkel. Nem is értem, hogyan mondhatnak ilyet egyesek. Én 31 voltam, mikor megszültem az elsőt, mert így alakult az életem. Lehet, hogy a 2. vagy 3. gyerekkel én is belecsúszok a 36-ba. Nem tartom ideálisnak, de ki nyom bélyegzőt egy 35 éves nő homlokára, hogy szülni tilos??? Gondolom, te se határoztad el 20 évesen, hogy majd 36 évesen szülsz gyereket, de ki tagadhatná meg tőled ezt az örömöt? Még 40 után se lenne joga ehhez senkinek.
2010. nov. 23. 14:24
 6/38 anonim ***** válasza:
Szia én épp elmúltam 36 mikor szültem:-)és lehet, hogy szülnék még...most 38 vagyok!
2010. nov. 23. 14:24
 7/38 anonim ***** válasza:

Sztem nincs határ, kizárólag biológia határ létezik.

Ez is nagyon nemzet függő, mert pl. angliában a nők 65% 30év felett szül, és ebből 30% nagyjából már 40-en is felül van. Azért vannak a szűrések, hogy a betegségeket kitudják szűrni. Lehet, hogy 30-40 évvel ezelőtt nem szültem volna 35 fölött, de a mai technikával simán.

Én 25 évesd vagyok és 8 hónapos a kislányom, a másodikat 30 éves koromban szeretném szülni. Harmadikat ha a minden úgy akarja, 35 körül.

Ne foglalkozz mit mondanak, mert nem jól hat a fogamzásra, ha stresszeled magad!

Minden jót és mihamarabbi pocaklakót kivánok!

2010. nov. 23. 14:29
 8/38 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz azzal, mas mit gondol. Ha te erzel kedvet, erot, akkor nincs semmi baj. Nekem a korulmenyek ugy hoztak, hogy az elsot 32, a masodikat 37 evesen szultem. Persze 35 felett az emberben van egy kis aggodas,hogy minden rendben lesz-e a babaval, de mi mindenkeppen szerettunk volna kistesot a nagy melle. 40 felett viszont mar tuti nem mernem vallalni.
2010. nov. 23. 14:31
 9/38 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszi a bátorító szavakat. Igazából nem is tudtam hova tenni ezt az évszámot. Mert a 40 az kései, a huszas évek az fiatal, és a 35-36 az meg mi?

Egyébként nem stresszelem magam, csak bogarat ültettek a fülembe, hogy hány éves is leszek ha a gyerek x éves. Jobb lett volna előbb, mert így lesz két egykém, de így hozta az élet!

2010. nov. 23. 14:33
 10/38 anonim ***** válasza:
13%
Én 30 fölött már nem szeretnék, de ha minden kötél szakad, akkor 32 a plafon nálam. Mondjuk egy gyerekem már van, tehát ez már csak a másodikra érvényes, de még eléggé időben vagyok :)
2010. nov. 23. 14:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!