Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Félelem az első szüléstől?

Pömszike kérdése:

Félelem az első szüléstől?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 38 hetes kismama vagyok. Első babámat várom.Egyenlőre semmi fájás, semmi rosszullét.Csak ahogy telnek a napjaim egyre jobban félek a szüléstől.Nincs fogadott dokim.Szeretnék tanácsokat, tapasztalatokat hogy mire számítsak. Előre is köszönöm!
2010. nov. 21. 14:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Fájni fog, de ne félj! Kibírható, és egyből megszűnik, ha kint van a baba.

Nekem sem volt fogadott orvosom, semmi baj nem történt.

Nekem izgalmas volt az a nap, amikor szültem.

4 hónapos a fiam :)

2010. nov. 21. 14:18
 2/9 anonim ***** válasza:

Szülés beindulása....

Ha csak úgy fájogatsz, tudsz beszélni közben, vagy már a fájás közben nem is tudsz de két fájás között semmmi bajod, az csak jóslófájás. Ha már nem tudsz beszélni fájások közben, "markolászod a karfát" és két fájás közben is nehezen térsz magadhoz a fájásból - na az már a szülés beindulása. Nekem az elsőnél gyengébben és lassabban indult a dolog, a másodiknál pikk-pakk, de a jelek egyértelműek voltak.

Ha nincs választható orvosod, akkro is tudsz tanácsot kérni minden bizonnyal az éppen vizsgáló dokitól, hoyg mire számíts.

A szülés.... Félelmeid ne legyenek (vag ymost már inkább ne legyenek). Senki nem csinálta végig mosolyogva, vidáman, mert ez valóban vacak érzés, de mindenki akinek gyereke van túlesett ezen. Miért pont Te lennél a kivétel? :)) Ne félj tőle, az csak nehezíti a dolgot! Gondolj inkább arra, hoyg ok, pár óra szenvedés, de utána a kezedben tarthatod a kicsi babádat.

A szüléssel kapcsolatban azért nem írtam semmit, mert egyik szülés különbözik a másiktól.

"Kellemes" szülést és jó egészséget! 2 éves és 2 hetes fiúk anyukája :))

2010. nov. 21. 14:20
 3/9 anonim ***** válasza:
Én abszolút nem féltem az első szülésemtől. Aztán mikor beindult a dolog, nagyon megijedtem a fájdalomtól. Nagyon nagy hiba volt. Ha hagyom, hogy hagy fájjon, ha eleresztem magam ott lent fájás közben, fele annyi szenvedéssel megszülhettem volna a kislányomat. Másodszorra nagyon féltem, folyamatosan leszóltam a fájdalmaim nagyságát, aztán egyik pillanatról a másikra, fele akkora fájások után megszületett szépen csendben a kisfiam. Jobb ha tudatosítod magadban, hogy kell, hogy fájjon a szülés, az a jó a babának, mert amikor fáj, akkor tágulsz ott lent, akkor tud a pici babád küzdeni a kijövetelért. Más okod nincs félni, a fogadott nőgyógyász sem csinál mást, mint egy ügyeletes, és igazából rájuk csak akkor lenne szükség, ha valami gond lenne (na de miért lenne?). A szülésznő a lényeg, ők pedig nagyon rendesek anélkül is hogy felkérnéd őket. Csak hallgass rájuk, csináld amit tanácsolnak és pikk- pakk túl leszel rajta.
2010. nov. 21. 14:45
 4/9 A kérdező kommentje:
Sokan rémisztgetnek amiatt, hogy nincs fogadott dokim bla bla...Persze tudom, hogy nem lesz könnyű, de ha a babci már kint lesz akkor az feledtetni fog mindent:):) Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat! Jó egészséget nektek!!!!
2010. nov. 21. 14:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Ne félj! Vagyis természetes, hogy félsz, mert nem csináltál még ilyet, de ne aggódj, ott az orvos, ott a szülésznő, ők naponta sok szülést vezetnek le, nem tudsz nekik újat mutatni, és nagyon segítőkészek, én legalábbis ezt tapasztaltam. Igyekezz odafigyelni, hogy mit mondanak, kérdezz, ha valamiben nem vagy biztos, és kérj nyugodtan fájdalomcsillapítást, ha úgy érzed, hogy szükség van rá. Én 6,5 óra alatt szültem meg a kislányunkat, nem volt vészes, az utolsó 1 óra volt húzós, addig a családtagjaimmal beszélgettem a szülőágyon, sétálgattam a folyosón. A légzésre próbálj odafigyelni, és ha van valami jó zene, amire el tudsz lazulni, vidd magaddal mp3 lejátszón a szülőszobába. Én ezt tettem. Majd elkezd fájni a dolog, ahogy közeledsz a kitolási szakaszhoz, de az pl már nem fájdalmas, nem úgy van mint a filmekben, hogy "nyomjon anyuka, nyomjon", a nő meg ordít a fájdalomtól. Szépen veszel egy nagy levegőt (elmondja majd a doki, meg a szülésznő, hogy hogy csináld), bent tartod, mintha lenyelnéd, és tolod ki a babódat. És ha kint van, olyan boldog leszel és büszke mindkettőtökre, de főleg magadra, hogy nem is lehet leírni azt az érzést.

Vigyél magaddal szőlőcukrot, nekem bejött!

egy 3 hónapos kislány boldog anyukája :)

2010. nov. 22. 11:14
 6/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, nekem sem volt fogadott dokim, sem szülésznőm, és maximálisan elégedett vagyok az ügyeletes orvossal, szülésznővel, nagyon profin vezényelték le a szülést! :)
2010. nov. 22. 11:15
 7/9 anonim ***** válasza:

nekem volt fogadott dokim mégis az ügyeletesnél szültem,mert a dokim épp külföldön nyaralt!szóval az nem jelent semmit,h van-e dokid vagy nincs!velem nagyon rendesek voltak,mindre odafigyletek,elmagyarázták,szóval szuper emlékeim vannak!ja és nekem sajna császár lett végül

nem tudok a szüléses dolgokról mit mondani,mert nekem nem voltak fájásaim,se nem tágultam,semmit nem éreztem csak annyi volt,h reggel bucsútintettem a magzatviznek!igazából emiatt is lett császár

gyors,könnyü szülést neked

2010. nov. 22. 11:24
 8/9 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok! Köszönöm a válaszokat! Próbálom hesegetni a félelmemet! :):)

Mindenkinek sok egészséget!!

2010. nov. 22. 17:13
 9/9 anonim ***** válasza:
csakis a cél lebegjen a szemed elött:a karodban tarthatod a Kislurkód!ennél szebbet el se tud képzelni egy Kismami
2010. nov. 23. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!