Félelem az első szüléstől?
Fájni fog, de ne félj! Kibírható, és egyből megszűnik, ha kint van a baba.
Nekem sem volt fogadott orvosom, semmi baj nem történt.
Nekem izgalmas volt az a nap, amikor szültem.
4 hónapos a fiam :)
Szülés beindulása....
Ha csak úgy fájogatsz, tudsz beszélni közben, vagy már a fájás közben nem is tudsz de két fájás között semmmi bajod, az csak jóslófájás. Ha már nem tudsz beszélni fájások közben, "markolászod a karfát" és két fájás közben is nehezen térsz magadhoz a fájásból - na az már a szülés beindulása. Nekem az elsőnél gyengébben és lassabban indult a dolog, a másodiknál pikk-pakk, de a jelek egyértelműek voltak.
Ha nincs választható orvosod, akkro is tudsz tanácsot kérni minden bizonnyal az éppen vizsgáló dokitól, hoyg mire számíts.
A szülés.... Félelmeid ne legyenek (vag ymost már inkább ne legyenek). Senki nem csinálta végig mosolyogva, vidáman, mert ez valóban vacak érzés, de mindenki akinek gyereke van túlesett ezen. Miért pont Te lennél a kivétel? :)) Ne félj tőle, az csak nehezíti a dolgot! Gondolj inkább arra, hoyg ok, pár óra szenvedés, de utána a kezedben tarthatod a kicsi babádat.
A szüléssel kapcsolatban azért nem írtam semmit, mert egyik szülés különbözik a másiktól.
"Kellemes" szülést és jó egészséget! 2 éves és 2 hetes fiúk anyukája :))
Ne félj! Vagyis természetes, hogy félsz, mert nem csináltál még ilyet, de ne aggódj, ott az orvos, ott a szülésznő, ők naponta sok szülést vezetnek le, nem tudsz nekik újat mutatni, és nagyon segítőkészek, én legalábbis ezt tapasztaltam. Igyekezz odafigyelni, hogy mit mondanak, kérdezz, ha valamiben nem vagy biztos, és kérj nyugodtan fájdalomcsillapítást, ha úgy érzed, hogy szükség van rá. Én 6,5 óra alatt szültem meg a kislányunkat, nem volt vészes, az utolsó 1 óra volt húzós, addig a családtagjaimmal beszélgettem a szülőágyon, sétálgattam a folyosón. A légzésre próbálj odafigyelni, és ha van valami jó zene, amire el tudsz lazulni, vidd magaddal mp3 lejátszón a szülőszobába. Én ezt tettem. Majd elkezd fájni a dolog, ahogy közeledsz a kitolási szakaszhoz, de az pl már nem fájdalmas, nem úgy van mint a filmekben, hogy "nyomjon anyuka, nyomjon", a nő meg ordít a fájdalomtól. Szépen veszel egy nagy levegőt (elmondja majd a doki, meg a szülésznő, hogy hogy csináld), bent tartod, mintha lenyelnéd, és tolod ki a babódat. És ha kint van, olyan boldog leszel és büszke mindkettőtökre, de főleg magadra, hogy nem is lehet leírni azt az érzést.
Vigyél magaddal szőlőcukrot, nekem bejött!
egy 3 hónapos kislány boldog anyukája :)
nekem volt fogadott dokim mégis az ügyeletesnél szültem,mert a dokim épp külföldön nyaralt!szóval az nem jelent semmit,h van-e dokid vagy nincs!velem nagyon rendesek voltak,mindre odafigyletek,elmagyarázták,szóval szuper emlékeim vannak!ja és nekem sajna császár lett végül
nem tudok a szüléses dolgokról mit mondani,mert nekem nem voltak fájásaim,se nem tágultam,semmit nem éreztem csak annyi volt,h reggel bucsútintettem a magzatviznek!igazából emiatt is lett császár
gyors,könnyü szülést neked
Nagyon aranyosak vagytok! Köszönöm a válaszokat! Próbálom hesegetni a félelmemet! :):)
Mindenkinek sok egészséget!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!