Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha első babámat császármetszés...

Ha első babámat császármetszéssel szültem (muszájból) , második babát lehet-e természetesen szülni? Mennyi idő kell elteljen az első szüléstől ahhoz, hogy problémamentesen szülhessem a másodikat?

Figyelt kérdés
azzal biztatnak sokan, hogy az orvosok nem nagyon vállalnak természetes szülest császár után legalább 2,5 évig. Olyan is van aki azt mondja 10 évet kell várnom, ha természetesen szeretném szülni a második babát.
2008. máj. 30. 21:47
 1/3 anonim ***** válasza:
A tv-ben volt róla szó, hogy Magyarországon az a gyakorlat hogy császár után ha két éven belül szül vki.,az csak császár lehet, amúgy a terhesség alatt figyelik ultrahanggal a heg vastagságát, és ha nem túl vékony lehet természetesen szülni, ill. ha nem azon helyezkedik el a méhlepény. Attól is függ hogy megindul-e magától, mert császáros szülés után nem lehet szülést indítani. Én is császárral szültem első babómat, második még csak tervben van.
2008. máj. 30. 22:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Kórháza és orvosa válogatja. Egy ismerősömnél 2005. decemberében született az első gyerek császárral, a második 2007. márciusban természetes úton. Mondták neki, hogy jobb lenne, ha beleegyezne a császárba újra, de miután az első császár nem sikerült túl jól, és sokat szenvedett a sebbel, kijelentette, ha csak a baba élete nem forog veszélyben, szeretné hüvelyi úton világra hozni. Láss csodát, mindenfajta komplikációktól mentes volt a szülése. :)
2008. máj. 30. 23:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 2005 júniusában szültem első gyermekemet császárral. Mert farfekvéses volt.10 hónapos volt amikor teherbe estem a következővel. A lényeg,hogy a második babót természetesen szültem. Minden féle komplikáció nélkül és nagyon gyorsan. Terhességem alatt sem volt semmi panasz.

Nekem egyébként az orvosom 1 évet mondott,hogy annyit kellene várni császár után,de hát gyorsan jött.:)

Szerintem ez orvostól is függ.A 10 év kicsit durva szerintem. Egyébként sógornőmnek 3 gyermeke van,mindhárom császáros és 2 évente születtek a gyerekek.

üdv

33 hetes kismama

2008. máj. 31. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!