Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt aki felhívta az...

Van itt aki felhívta az anyukáját a vajúdás kezdetekor? . Az enyém elvárja hogy hívjam fel, mert egy másik városban lakik, és nem akar "lemaradni", ez normális?

Figyelt kérdés

Hiába mondtam hogy a szülés egy intim dolog és nem akarunk szólni senkinek amikor megindult, majd felhívunk mindenkit utólag (a férjem velem lesz), mert nem akarom hogy izguljanak. Anyu szerint ez egy jó izgalom, nem idegeskedés, és nagyon akarja hogy szóljunk.

Szerintem ez hülyeség, meg szeretném tartani a szülés intimitását magamnak meg a férjemnek, szerintem anyunak tudomásul kéne vennie, hogy ilyenekről a nagyszülő "lemarad" és kész, nem? 32 éves vagyok, 12 éve nem lakom otthon (anyu 52) nem kellene már leválnunk egymásról? Vagy én vagyok túl zárkózott?

És hogyan szereljem le, hogy ne legyek bunkó? Már egyszer próbáltam rávenni, hogy ne hívogasson mindennap (40. hétben vagyok) de akkor elővesz egyfajta mártír hangnemet, hogy én "megtiltottam" a telefonálást, holott csak kértem, mert engem zavar, hogy olyan érzésem van, hogy a küszöbön toporog, jöhetnek-e már apuval.

Felajánlottam hogy naponta írok smst, hogy még semmi, de ez se jó neki. Én ezt valahogy tolakodásnak érzem, de talán amiatt csinálja, mert első unoka lesz (anyósoméknál a hetedik lesz, ők itt laknak három utcányira, és hetente egyszer látnak, nem is zavarnak, soha nem jönnek át.)

Most mit csináljak? (Én az a fajta vagyok, aki nem fog pl. mások előtt sem szoptatni, kivétel a férjem persze.)

2010. nov. 16. 18:49
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:

horomn játszanak veled--->hormonok játszanak veled

Ez akart lenni:S

2010. nov. 18. 14:02
 52/56 A kérdező kommentje:

Hát igen, ez lehet. Már többször leültünk megbeszélni, de nem sokra jutottunk.. egy idő után meg már értelmetlen húsz éves dolgokon rágódni,és felemlegetni, ha egyszer már így beékelődött. Én nem akarom hogy foglalkozzon ezzel, mert a lelkiismeretfurdalás, a tépelődés meg az önsajnálat nagyon nem oldja meg a dolgokat, mást viszont nem tud tenni. Sajnálja, hát én is, én meg eddig jutottam..

Mondtam már hogy megbocsátok neki, és általában nem is jut eszembe a dolog, de ha krízishelyzet van, vagy olyan nagyobb horderejű mint ez, akkor valahogy mindig előjön.

Már voltam ezzel családállításon, pszichológusnál, lehet hogy nem elégszer, mert mégis bennem maradt.

Hát passz.

Az tényleg érdekes, hogy miért nem akarom megosztani a boldogságom- egyrészt nem akarom elkiabálni, mert elvesztettünk már egy babát, ha majd a kezemben lesz, akkor elhiszem, hogy tényleg megtörtént.. addig nem valószínű. pont ezért, bár mazochistának hangzik, nem bánom ha nem lesz könnyű a szülés, elhúzódhat, fájhat, nem érdekel, csak a baba rendben legyen, én nem félek a fájdalomtól.

Másrészt, bár lassan négy éve boldog vagyok a férjemmel - épp a minap beszélgettünk arról, hogy ezt se könnyen fogadtam el - még mindig tartok attól, hogy kívülállók "elronthatják".Nem vagyok féltékeny, nem abban az értelemben. Valahogy úgy vagyok ezzel, mintha lenne egy kincsem, amit nem mutatok meg senkinek, mert félek hogy elveszik...

hülyén hangzik, nem?:)))

olyan nehezen jutottam hozzá, hogy minden percét élvezni szeretném, folyton emlékeztetem magam arra, hogy az ember általában utólag jön rá, hogy boldog volt, én most vagyok az, most kell megélnem:)

ugyanakkor közel áll hozzám az altruizmus, de nem a saját boldogságomból adok ilyenkor, vannak más tartalékaim, még a családtagok számára is..

2010. nov. 18. 14:47
 53/56 anonim ***** válasza:
Szia,nem voltam eddig válaszadó,de olvasva a hozzászólásodat én is betűt ragadtam.Remélem jól vagytok és minden rendben!Szörnyen inteligensnek tartalak és végig éreztem,hogy bölcs ember is vagy,most olvastam,hogy családállításon is voltál.Nekem már teljesen mindegy,hogy hívod-hívtad-e édesanyádat (ezt neked kell eldönteni,ha nem teszed,akkor annak meg van a miértje),egyet kívánok,hogy találd meg a hozzá vezető utat,vagy ha erre nincs lehetőség,akkor a miérteket és vond le a helyes következtetést.Boldog babázást!
2010. nov. 24. 12:34
 54/56 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)))

Nov. 30-án szültem, és leginkább az itteni kommentek hatására, a férjemmel felhívattam anyut.

Még jó, hogy 100km-rel arrébb lakik, mert 12 óra vajúdás után császár lett a vége (közben a férjem végig velem volt, de mikor megláttam, hogy smst ír a türelmetlenkedőknek (anyu, anyós, hugom) kis híján kivágtam a telefonját az ablakon...)

szóval itt az a rendszer hogy egy lift van, a látogatók is ezen járnak, és a vajúdó kismamát is ezen szállítják a kerekes hordágyon a másik emeleten levő műtőbe...

szép lett volna ha várnak a hírre kint a hozzátartozóim, engem meg kitolnak közéjük a lifthez menet (eléggé kiabáltam is a fájások miatt) anyu nem tudom, hogy bírta volna idegekkel.

Ja,és a mások előtt való szoptatás simán megy, mármint rokonok előtt nem vagyok zavarban, de azért idegenek előtt nem menne...:))))

Bennem pedig nincs semmi különleges,csak keresem az utam, és néha indokolatlanul nagy a szám közben... :))

Babázni pedig nagyon jó... :)

2010. dec. 30. 17:38
 55/56 anonim ***** válasza:
Szia,gratulálok a babához!Sajnálom,hogy ennyire megszenvedted,de biztos vagyok benne,hogy megérte!Boldog babázást és sikerekben és egészségben gazdag újévet kívánok!
2010. dec. 30. 20:17
 56/56 anonim ***** válasza:
Gratulálok, és örülök nektek! :)
2010. dec. 31. 19:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!