Van itt aki felhívta az anyukáját a vajúdás kezdetekor? . Az enyém elvárja hogy hívjam fel, mert egy másik városban lakik, és nem akar "lemaradni", ez normális?
Hiába mondtam hogy a szülés egy intim dolog és nem akarunk szólni senkinek amikor megindult, majd felhívunk mindenkit utólag (a férjem velem lesz), mert nem akarom hogy izguljanak. Anyu szerint ez egy jó izgalom, nem idegeskedés, és nagyon akarja hogy szóljunk.
Szerintem ez hülyeség, meg szeretném tartani a szülés intimitását magamnak meg a férjemnek, szerintem anyunak tudomásul kéne vennie, hogy ilyenekről a nagyszülő "lemarad" és kész, nem? 32 éves vagyok, 12 éve nem lakom otthon (anyu 52) nem kellene már leválnunk egymásról? Vagy én vagyok túl zárkózott?
És hogyan szereljem le, hogy ne legyek bunkó? Már egyszer próbáltam rávenni, hogy ne hívogasson mindennap (40. hétben vagyok) de akkor elővesz egyfajta mártír hangnemet, hogy én "megtiltottam" a telefonálást, holott csak kértem, mert engem zavar, hogy olyan érzésem van, hogy a küszöbön toporog, jöhetnek-e már apuval.
Felajánlottam hogy naponta írok smst, hogy még semmi, de ez se jó neki. Én ezt valahogy tolakodásnak érzem, de talán amiatt csinálja, mert első unoka lesz (anyósoméknál a hetedik lesz, ők itt laknak három utcányira, és hetente egyszer látnak, nem is zavarnak, soha nem jönnek át.)
Most mit csináljak? (Én az a fajta vagyok, aki nem fog pl. mások előtt sem szoptatni, kivétel a férjem persze.)
Ezt Neked kell érezni!!! :) Ha zavarna, hogy Anyud tudja, hogy a vajúdóban vagy, akkor csak a végén szóljatok. Ha szóvá teszi, akkor megmondod, hogy azt sem tudtad hol vagy, nemhogy telefonálgass...
Nekem a szüleim nem élnek már, de Anyósoméknak az 1-nél nem szóltunk, hogy szülünk. A 2-nál kellett, mert ők vigyáztak az elsőre. Mondhatom kellemes volt mosolyogni az ajtóban hajnalban két fájás között, és arról beszélni, hogy hogy vagyok... :D:D:D
Sógornőm nekem is mondta, hogy telefonáljunk, ha itt az idő. Ugyan minek??? Amikor megszülettek a gyerekek mindenkit értesítettünk, elmondtuk, hogy mennyi idő volt, stb. Kell a francnak közben egy "na?" sms...
Én hívtam anyukámat, nekem így volt jó.
S ha szülni fog a lányom, én is szeretnék majd róla tudni. Ez egy nagy dolog. De neked kell tudnod, mit akarsz. Viszont az anyukák már csak ilyenek, aggódnak, és ez így van jól.
S első unoka neki? Na akkor ne is várj mást tőle! :)
Biztos vagyok, hogy nem azért csinálja, mert bántani akar, vagy zaklatni.
S még jó helyzetben is vagy, sokakat le sem tojja az anyja...
A mások előtti szoptatás az a kórházban azért "vicces" lesz. Négyen voltunk egy szobában, mindenki szopiztatott, a csecsemősnővérkék segítenek a szopizásban - ehhez az kell, hogy néha megfogdossák a cicidet, ja és a legjobb az volt, mikor a dokik váltották egymás - viziteltek és egyszerre hatan-heten jöttek be a kórterembe, mi meg ott szoptattunk...na azóta nem vagyok szégyellős. :)
Szia,
első babánál mi sem szóltunk senkinek, csak amikor már megszületett a baba. Erre az összes nagyszülő azonnal jönni akart a kórházba. Mondtuk ne jöjjenek, mert még 2 órán át úgysem engednek ki a szülőszobáról (megfigyelés). Úgy kellett őket leállítani.
Második babánál szóltunk, mikor kezdődött a vajúdás, de szerencsére késő este volt, így nem akartak jönni, csak másnap.
A másodikat túlhordtam 1 héttel, halálra idegesített, hogy percenként hivogattak, hogy szülök-e már. Komolyan már rosszul éreztem magamat, mintha én tehetnék róla, hogy túlhordom a babát. VOlt, hogy kikapcsoltam a telefonomat 2 napra, mert rendesen félóránként hívott valaki,hogy mi van már.
Szóval én megértelek, mert én is így gondolkodok, ahogy te.
Figyelj, ha nem akarod, ne hívd fel anyukádat a vajúdáskor, hanem amikor már megszültél, csak akkor. És ha megsértődik, akkor mi van? Semmi. Amint meglátja az unokáját, úgyis megbékél.
A te szülésed, a te babád, azt csinálsz, amit akarsz.
Most csak magaddal foglalkozz, ne érdekeljen másnak a véleménye.
Köszönöm a rengeteg választ:)
Igazán örülök, hogy itt mindeninek ilyen jó a viszonya az anyukájával, de tényleg. Mi sem vesztünk össze, egyszerűen csak voltak olyan dolgai gyerekkoromban, ami miatt nem alakult ki túl közeli kapcsolat (alkoholproblémák, ilyesmik, hosszú történet - de semmi olyan, amit egy nyolcéves gyerek (annyi voltam) ne értene ha nem hülye.)
Szóval nem állunk közel, ez van. Persze szeretem, és azóta talpra állt, már 15-20 éve semmi baja, csak gyakran hangoztatja hogy milyen értéktelen, ami viszont engem halálra idegesít, mert lezárhatnánk a témát...
A hugommal jobban hasonlítanak (ketten vagyunk testvérek) én sajnos kicsit magamnak való vagyok - például életemben még nem nagyon gügyögtem csecsemőnek, ők meg folyamatosan, idegen gyerekeknek is.. Mindazonáltal mélyebb érzelmekre vagyok képes, mint sok más ember, egyszerűen csak nem sokaknak van ehhez köze:) A férjemnek például megmutatok mindent magamból, mert bízom benne, ennyi.
Ami a szoptatást illeti, eüs vagyok, láttam már szülőszobát, tudom hogy megy ez, nem is vagyok szívbajos. Az ott úgy normális, egymás előtt, mert nincs más lehetőség, és a szoptatást tanulni kell. Már a védőnővel is megbeszéltem, megnézi majd hogy jól csinálom-e. De nem vagyok az a tipus mint pl. a barátnőm, aki nálunk vendégségben a szemem láttára is előkapja a mellét és szoptatni kezd.. a mellnek mindenképpen van egy szexuális tartalma, még ha a gyermekem táplálására használom, akkor is (és szerencsére nem tudom kilógatni a blúzom alól, mint sokan, mert nem nagy, ellentétben még gömbölyű, úgyhogy nekivetkőzész igényel majd a dolog. Gondolom...)
:))
A szoptatást egyéves korig tervezzük, ha rajtam múlik, tűzön-vízen át, legalábbis nagyon szeretném.
Szóval köszönöm a sok kommentet, és hogy nem támadtatok le amiért zárkózottabb vagyok - most vagyok a negyvenedik hétben, és mivel falun lakunk, a szomszédok is minden zavar nélkül tolakodnak, megállítanak az utcán, beszólnak, hogy mi van már... nyilván ez is feszültté tesz, a legközelebbi városban dolgoztam eddig, tizenkét órákat, alig voltam itthon, most döbbentem rá, hogy tulajdonképpen falun lakom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!