Van itt aki felhívta az anyukáját a vajúdás kezdetekor? . Az enyém elvárja hogy hívjam fel, mert egy másik városban lakik, és nem akar "lemaradni", ez normális?
Hiába mondtam hogy a szülés egy intim dolog és nem akarunk szólni senkinek amikor megindult, majd felhívunk mindenkit utólag (a férjem velem lesz), mert nem akarom hogy izguljanak. Anyu szerint ez egy jó izgalom, nem idegeskedés, és nagyon akarja hogy szóljunk.
Szerintem ez hülyeség, meg szeretném tartani a szülés intimitását magamnak meg a férjemnek, szerintem anyunak tudomásul kéne vennie, hogy ilyenekről a nagyszülő "lemarad" és kész, nem? 32 éves vagyok, 12 éve nem lakom otthon (anyu 52) nem kellene már leválnunk egymásról? Vagy én vagyok túl zárkózott?
És hogyan szereljem le, hogy ne legyek bunkó? Már egyszer próbáltam rávenni, hogy ne hívogasson mindennap (40. hétben vagyok) de akkor elővesz egyfajta mártír hangnemet, hogy én "megtiltottam" a telefonálást, holott csak kértem, mert engem zavar, hogy olyan érzésem van, hogy a küszöbön toporog, jöhetnek-e már apuval.
Felajánlottam hogy naponta írok smst, hogy még semmi, de ez se jó neki. Én ezt valahogy tolakodásnak érzem, de talán amiatt csinálja, mert első unoka lesz (anyósoméknál a hetedik lesz, ők itt laknak három utcányira, és hetente egyszer látnak, nem is zavarnak, soha nem jönnek át.)
Most mit csináljak? (Én az a fajta vagyok, aki nem fog pl. mások előtt sem szoptatni, kivétel a férjem persze.)
En akkor szoltam amikor a korhazban voltunk: anyukamnak apukamnak 1 unokatesomnak es a baratnoimnak akik ezt kertek tolem.
Mindez hajnali fel egykor volt es tobb baratnom sitkitott a telefonba oromeben.
Lemaradt mindenki az egesz terhessegemrol es a lanyomat is most karacsonykor latjak eloszor tobb mint 10 honaposan mert kulfoldon elunk.
Egesz terhesseget vegigizgultak ertem es telefonon/interneten minden nap beszeltunk.Szamomra az lett volna fura ha nem tudnak rola.Vajudas alatt ki volt kapcsolva a telefon, de amig vartak mibdenkit korbetelefonalt a ferjem hajnali fel kettokor (1 nappal kesobb persze).
Vegig izgultak a tobb mint 42 orat ertunk :)
Te tegy ugy ahogy Nektek jo, de biztos jol esne Neki ha ertesitened a nagy esemeny elott.
Hát akkor a többiektől másként gondolkozunk, kedves kérdező...
Mi nem szóltunk senkinek, csak mikor már megvolt a baba. Mi az istenért maradtak volna ébren ezért egész éjjel, izgulni???
Másodszor csak anyunak szültunk, jöjjön, vigyázza a nagy gyerek álmát. A többiek itt is csak akkor tudták meg (tőlünk legalábbis...), mikor már vége volt.
Szerintem tök felesleges. Engem kifejezetten zavart volna.
Anyukáddal ne veszekedj, egyszerűen ne hivd fel és kész, ennyi...
Szerintem is írj neki egy smst. Ez annyira fontos egy anya életében, hadd izgulja végig otthon. Te meg, ha szülsz, nagyon nem fog érdekelni, hogy otthon anyukád ébren van-e. Légy megértő vele, neked semmiből nem áll írni egy smst, de neki ezek szerint nagyon sokat jelent.
Te is anya vagy már, majd idővel megérted az ő aggódását.
Engem végig vártak a folyosón és a kórház előtt a szüleim és a négy testvérem, férjek, barátnők, gyerekek, csak a férjem volt benn.
Én szóltan anyunak...nekem ez volt normális....nem értem milyen intimitás sérülne?
Szerintem örülhetnél hogy érdeklődik irántad....elég fura ez a gondolkodás mód nekem.....vagy nem jó a kapcsolatod anyuddal?.. nem tudom....
Szerintem ha meg lesz a pici majd megváltozik a kapcsolatotok és nyíltabb leszel vele...tök érthető hogy szeretné tudni hogy mi van veled meg a babával..
Remélem nem sértettelek meg csak olyan fura nekem amiket írsz...
Én nem hívtam Anyut, szegény hívott engem.
Történet:
Túlhordott baba. Az orvosom pénteken azt mondta, ha hétfőig semmi, akkor indítja a szülést (szerencsére Baba úgy döntött, hogy ő akkor inkább hétfő hajnalban elkezd készülődni kifelé). Szegény Anyu hívott délelőtt, hogy mi újság, mikor indítják a szülést.
Szegényt még köszönni sem hagytam. Idézem: "Szia Anyu! Bocs, éppen szülök, most kaptam beöntést!" Ezzel kinyomtam a telefont, és "száguldottam" a WC-re.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen gyatra kapcsolatod van anyukáddal. Különösen annak fényében, hogy neked is gyereked lesz.Reméljük neked sikerül vele közelebbi kapcsolatot kialakítani.
Persze én már azt sem értem, milyen intimitásról beszélsz és mit ront ezen ha küldesz egy sms-t, hogy szülőszobán vagyunk.
A szoptatásról is annyit,(mondjuk meglepődnék, ha egyáltalán szoptatnál 6 hónapig kizárólag),hogy a helyzet majd eldönti, mert hiába nem akarsz mások előtt szoptatni a kényszer nagy úr. Például kórházban várakozol órák óta, üvölt a gyerek és nincs hova elvonulni, mit csinálsz? És egy hétköznapi esetet mondtam, kerülhetsz ennél kacifántosabba is.
Mindenkinek a szíve joga, hogy hogyan viselkedik, kivel akarja megosztani.
De ha neked is lesz gyereked, már tényleg meg fogod onnantól érteni az ilyen "aggodalmaskodást".
Én is 10 éve külön élek a szüleimtől, anyum is nagyon rá volt izgulva az első unokára, de teljesen megfelelően látogat, nem jár a nyakunkra.
Én azért ezt kicsit prűdségnek érzem. Nem szülni akar veled, hanem csak tudni akarja, hogy mi a helyzet.
Nálam úgy volt, hogy előre megírtam egy smst: Szülünk!
amit elküldtem anyós, após, anyu, apu részére, meg a 3 legjobb barátnőmnek.
És mivel apu közel lakik a kórházhoz, ahol szültem, egyszer csak írt egy választ: itt izgulok a folyosón. Olyan aranyos volt, bejött hozzám. Meglepett, de egy kicsit sem rezte tolakodónak.
Egyébként én nem abben a városaban élek, ahol apu, csak 3 havonta találkozunk, emailezni és telefonálnis szoktunk.
Hihetetlenül jól esett, hogy munka előtt és után is bejött hozzám a kórházba.
De sztem is intim a vajúdás, de ilyenkor jobb nem beszélgetni, egy sms jobb sztem :)
Én bárki előtt szoptatok amúgy, ha nincs más. Persze, intim, ezért azt szeretem, ha csak én és a baba vagyunk.
Én amikor elkezdtem vajjúdni felhívtam nevelő anyumat apum itthon volt de nem igazán akarták elhinni(mondván hogy már bebeszélem magamnak)
Nagy volt a meglapetés amikor pár óra múlva felhívtam őket hogy megvan az unoka:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!