Hogyan viselitek el a 6 hetes tilalmi időt? Mindenki betartja, hogy ne legyen együtt a párjával?
1 hónapja szültem,de már nagyon nem bírom,hogy ne legyek együtt a párommal.Félek nem bírom ki.Ha megtörténne nagy bajom lehetne?
Előre is köszi a válaszokat!
Én császárral szültem,de mi összesen 4 hetet vártunk.
Lehet,hogy ez nem követendő példa,de nem lett semmi probléma,sőt!!!:)
Holnap fél éves babó anyukája
Én külföldön élek, leírom neked azt, amit itt mondtak arra a kérdésemre, hogy mikor kezdhetünk szülés után ismét házaséletet élni.
A méhszáj normál esetben szülés után két héttel bezár és visszahúzódik, tehát ezelőtt semmiféleképpen nem szabad együtt lenni, mert a méhszájt védeni kell, rendkívül érzékeny még ekkor és a fertőzéseket is könnyebben felengedi.
Fertőzésgyanú addig áll fent, amíg a gyermekágyi vérzés tart, ugyanis a vérzést az okozza, hogy a méhfalon egy nyílt seb található a placenta régi helyén. Ha a vérzés megszűnik, az azt jelenti, hogy a seb már nem nyílt, erősen gyógyulóban van.
Épp emiatt fizikailag azt kell megvárni, amíg a gyermekágyi vérzés elmúlik, valamint a hüvelyi komfort visszaáll. Mentálisan pedig azt, amíg mindketten késznek érezzük magunkat a szexre.
Nah, viszonylag pontos fordításban ezt az elvet követik itt. Nincs idő megszabva. Amikor meséltem nekik ezt a hat hetes szabályt, ami MO-on van, akkor néztek rám kerek szemekkel. Állítólag a múlt század elején még itt is volt ilyen, de okos emberek rájöttek, hogy nem lehet általánosítani: van akinél két-három hétig tart a gyógyulási folyamat, van akinél nyolc hétig is.
mi 4 hétig bírtuk mindkét szülésem után, pedig gátsebem is volt, egy kicsit érzékenyebb voltam, de hamar elmúlt.
Nem lett semmi bajom.
Minden jót.
Szia!
Inkább várd meg,nekem egész terhesség alatt nem lehet meg még utánna a 6 hét.
Egy szex nem ér annyit, hogy valami probléma legyen.Érve itt fertőzést,varratrepedést,stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!