Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan viselitek el a 6 hetes...

Hogyan viselitek el a 6 hetes tilalmi időt? Mindenki betartja, hogy ne legyen együtt a párjával?

Figyelt kérdés

1 hónapja szültem,de már nagyon nem bírom,hogy ne legyek együtt a párommal.Félek nem bírom ki.Ha megtörténne nagy bajom lehetne?

Előre is köszi a válaszokat!

2009. jan. 10. 22:20
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
84%
En is egy honapig birtam. Nem lett semmi bajom, sot jot tett a lelkivilagomnak:-) Szerintem te is erzed, hogy mennyire regeneralodtal vissza. Uccu neki! :-)
2009. jan. 10. 22:30
 2/17 A kérdező kommentje:
köszi:)
2009. jan. 10. 22:35
 3/17 anonim ***** válasza:
67%
Nem véletlen a 6 hét.A belső sebek kb.ennyi idő alatt gyógyulnak be.Ha szexelsz sanszos egy fertőzés.Nekem konkrétan nem ért meg egy orgazmus(holott imádom az uramat és a szexet is) egy kompikációt.És a 2 hét nem a világ.Csak nem ezen múlnak a dolgok????De persze mivel a te életed,a te döntésed!!!2 gyerekes anyuka
2009. jan. 10. 22:39
 4/17 anonim ***** válasza:
81%

Én császárral szültem,de mi összesen 4 hetet vártunk.

Lehet,hogy ez nem követendő példa,de nem lett semmi probléma,sőt!!!:)

Holnap fél éves babó anyukája

2009. jan. 10. 22:46
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Én külföldön élek, leírom neked azt, amit itt mondtak arra a kérdésemre, hogy mikor kezdhetünk szülés után ismét házaséletet élni.

A méhszáj normál esetben szülés után két héttel bezár és visszahúzódik, tehát ezelőtt semmiféleképpen nem szabad együtt lenni, mert a méhszájt védeni kell, rendkívül érzékeny még ekkor és a fertőzéseket is könnyebben felengedi.

Fertőzésgyanú addig áll fent, amíg a gyermekágyi vérzés tart, ugyanis a vérzést az okozza, hogy a méhfalon egy nyílt seb található a placenta régi helyén. Ha a vérzés megszűnik, az azt jelenti, hogy a seb már nem nyílt, erősen gyógyulóban van.

Épp emiatt fizikailag azt kell megvárni, amíg a gyermekágyi vérzés elmúlik, valamint a hüvelyi komfort visszaáll. Mentálisan pedig azt, amíg mindketten késznek érezzük magunkat a szexre.

Nah, viszonylag pontos fordításban ezt az elvet követik itt. Nincs idő megszabva. Amikor meséltem nekik ezt a hat hetes szabályt, ami MO-on van, akkor néztek rám kerek szemekkel. Állítólag a múlt század elején még itt is volt ilyen, de okos emberek rájöttek, hogy nem lehet általánosítani: van akinél két-három hétig tart a gyógyulási folyamat, van akinél nyolc hétig is.

2009. jan. 10. 23:05
 6/17 anonim ***** válasza:
76%

mi 4 hétig bírtuk mindkét szülésem után, pedig gátsebem is volt, egy kicsit érzékenyebb voltam, de hamar elmúlt.

Nem lett semmi bajom.

Minden jót.

2009. jan. 11. 00:11
 7/17 anonim ***** válasza:
69%
en is kulfoldon szultem es itt mondtak a 6 hetet hogy addig nem szabad sexelni valaki megvarja valaki nem ezt te erzed ha nagyon nem birsz magaddal ugyis lefekszel vele, az a lenyeg ne verezzel!! baar lehet en vagyok odivatu de en nekem nem erne meg egy orgazmus annyit hogy valami bajom legyen utanna nem hiaba hangoztassak szules utan hogy 6 HETIG NO SEX:S
2009. jan. 11. 04:26
 8/17 anonim ***** válasza:
88%
Én 5 hetet vártam, addigra már teljesen jól voltam, és nem lett semmi baj. Eleinte úgy terveztem hogy kivárom a hat hetet, mert 12 öltéssel varrták össze a gátsebemet, és 3 hétig eléggé fájt, de vérezni már a 2-ik héttől nem véreztem, aztán a fájdalom is elmúlt, meg már nem bírtam magammal. Neked kell érezni, hogy bírnád e, ha igen próbálkozzatok óvatosan, de készülj fel, lehet hogy eleinte kicsit kellemetlen lesz a behatoláskor.
2009. jan. 11. 07:49
 9/17 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

Inkább várd meg,nekem egész terhesség alatt nem lehet meg még utánna a 6 hét.

Egy szex nem ér annyit, hogy valami probléma legyen.Érve itt fertőzést,varratrepedést,stb...

2009. jan. 11. 10:16
 10/17 A kérdező kommentje:
köszi lányok!császárral szültem,de már jól vagyok.náha pici vérzés van,de nem több.
2009. jan. 11. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!