Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Második szülés kinél miben...

Második szülés kinél miben volt más ? Mennyivel volt gyorsabb ?

Figyelt kérdés

Hogyan kezdődött ? Miben különbözött ?

(Természetes szülésre gondolok, elso is az volt most is úgy készülünk)

dec. 20. 13:11
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A jobban fajt részét nem tudom

Elképzelni, viszont ha gyorsabb az már pozitív 🥲

dec. 20. 16:10
 12/16 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag ugyanúgy kezdődött, mint az elsőnél (görcsök, majd egyre erősödő, rendszeres fájások). De a második sokkal gyorsabb volt. Az elsőnél 9-8 órás vajúdás után született meg a lányom. Fiam másfél óra vajúdás után jött világra. Ott nem volt gázvédelem, viszont szakadtam. De nem fájt, simán tudtam ülni, sőt a saját lábamon mentem be a kórterembe, rendesen el tudtam látni a fiamat. Lányomnál sokkal nehezebb volt a felépülés, jobban megviselt a szülés, vagy inkább a vajúdás.
dec. 20. 18:18
 13/16 A kérdező kommentje:
Jó ilyet olvasni 🥰
dec. 20. 19:09
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
A pozitív volt a másodiknál, hogy az első szülés után rosszul varrtak. Kaptam azt az úgynevezett férjöltést. A második szakadt, vágtak nem tudom, de rendbejött.
dec. 20. 19:15
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnél elfolyt a magzatvíz, gyenge, de stabil 7 perces fájásokkal bementünk, ami a szülészet ajtaján belépve elmúlt és csak kb. 6 óra múlva indult újra be. A végén volt 4 óra, amikor már nagyon fájt és még 3, amikor már úgy éreztem, nem bírom ki. És még akkor is azt mondták, hogy gyengék a fájások. 24 órával a magzatvíz elfolyása után jöttek a tolófájások, 2 óra kellett még, hogy megszülessen a baba. Fáradt voltam, hulla voltam, sok vért veszítettem, szanaszét szakadt a hüvelyem (a gátam egyben maradt).

A másodiknál reggel 6-tól nagy ritkán fájdogált valami, de azt hittem, jóslók, egyáltalán nem olyan volt, mint az elsővel. Ez tartott 10 utánig, amikor elmentem a WC-re, azt hittem, hogy nagydolog szeretne kijönni, de kiderült, hogy még annál is nagyobb, a baba. Tolófájások, eldurrant magzatburok, némi vér, éppen hogy beértünk a kórházba, 2 tolás után már kint volt a baba, két gyors öltés, egy kíméletes kaparás. Fel sem fogtam, hogy ennyi volt a szülés... főleg mert az első sokkal hosszabb, rosszabb volt és végig azt hajtogatták, hogy gyengék a fájásaim.

dec. 21. 00:30
 16/16 A kérdező kommentje:
Sajnálom hogy neked is ilyen fokú szenvedés volt az első.. tudom milyen ez.. viszont a gyors második megnyugtat!:)
dec. 21. 07:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!