Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Második szülés kinél miben...

Második szülés kinél miben volt más ? Mennyivel volt gyorsabb ?

Figyelt kérdés

Hogyan kezdődött ? Miben különbözött ?

(Természetes szülésre gondolok, elso is az volt most is úgy készülünk)

dec. 20. 13:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%

Az első 24 óra volt, és azt hittem, hogy ott maradok, annyira fájt, de beavatkozásmentes volt, úgyhogy igazából nincs okom a panaszra. Az utolsó 18 órában úgy feküdtem a kórházi ágyban, mint akit odaszögeltek, és próbáltam nem megbolondulni az elviselhetetlen fájdalomtól.

A másiknál az első igazi fájás után indultam hajat mosni, szuszogtam, térden bírtam ki a fájásokat, de kettő közt festettem a szempillám. A kocsiban már nagyon fájt, a kórházban kb négykézláb csúsztam jobbról balra, de éreztem, hogy ez lesz ennél még sokkal rosszabb is (nem lett). Az utolsó fél órában éreztem azt, hogy én ezt nem bírom ki, aztán lehetett is nyomni. Az első babával gátmetszés kellett, a másodikkal csak horzsolódtam. Amint kint volt a baba, az volt az első gondolatom, hogy nem létezik, hogy ez ennyi volt? Hát ez sima ügy volt. :D

Most várom a harmadikat, félek, hogy ott nem lesz ekkora szerencsém. A második szülés tényleg egy tökéletes álom volt.

dec. 20. 13:25
 2/16 anonim ***** válasza:
76%
Mindkét szülésem indított volt. Az első 11 órás úgy, hogy azonnal 2 perces fájásokat durrantottak nekem az oxival, a második 5,5 óra volt szép lassú felterheléssel. Az elsőnél azt hittem beledöglök, pánikoltam és csak túlakartam lenni rajta, a másodikat igazán megéltem, csak az utolsó 1,5 óra volt olyan, amire azt hittem nem élem túl. Összességében sokkal jobb megélés volt a második minden szempontból. :)
dec. 20. 13:38
 3/16 anonim ***** válasza:

Az első szépen, lassan, fokozatosan jöttek a fájások, semmi extra.

Reggel indult, délután megszületett.

Másodiknál 36 hetesen elfolyt a víz, kb 3 óra múlva jöttek a fájások onnan 3 óra múlva már a kezemben volt.

Sokkal jobban fájt az egész,a szervezetem fel sem tudott készülni a szülésre, de legalább gyorsan túlestem rajta.

dec. 20. 13:47
 4/16 anonim ***** válasza:

A kisfiamnál hajnal 2-kor elment a nyákdugóm, onnantól rendszertelen fájásaim voltak. Este 9 után mentünk be a kórházba 3 perces fájásokkal, hajnal 3-kor megszületett.

38+0

Most a kislányomnál darabokban távozott a nyákdugó, egyik nap kisebb, másik nap nagyobb darab.

Aztán hajnal 4-kor egy folyamatos menstruációs fájásra ébredtem.

Ezek egy órán belül 5 majd 3 perces fájásokká rendeződtek.

Fél 7-kor értünk be a kórházba, 8-kor már a karjaimban volt a pici lány.

dec. 20. 13:48
 5/16 anonim ***** válasza:

Elsőnél reggel elfojt a magzatví 0fájjásaim voltak. Oxitocint kaptam tágulni tágultam de a fájjások nehezen jöttek.

Második szülés fájjással indult be egy óra alatt 3perces fájjásaim lettek. 3perces fájjással értem be a kórházba. Nagyon hamar meglett.

dec. 20. 14:02
 6/16 anonim ***** válasza:
Az első mvíz szivárgással indult, a másodikat a kiírt napon oxitocinnal indították. Ez 1 órával volt rövidebb, de jobban fájt
dec. 20. 14:19
 7/16 A kérdező kommentje:

1# az első szulesem kb mint a tied 😂😂

Csak meg pár “apró kellemetlensèg”

Hat remelem akkor a második is hasonló lesz a tiédhez 😂🙏🏻

Bizom benne🥰

Várom majd a tapasztalatot a 3.

Rol ( minis gondolkozunk rajta de mondtam férjemnek attól függ a második milyen lesz ..)

dec. 20. 15:25
 8/16 A kérdező kommentje:

Dejoo,

Bizom benne hogy nekem is így lesz 🥹

dec. 20. 15:27
 9/16 anonim ***** válasza:

Nagyon-nagyon gyors volt, de sokkal jobban fájt.

Nem emlékszem minden percre, de a végén bocsánatot kértem az orvostól 🫣

dec. 20. 15:30
 10/16 anonim ***** válasza:
Az első és második szülésem hasonló volt. Indítottak és 13 óra körül babáztam. A harmadikat is indították és nagyon gyorsan megszületett.
dec. 20. 15:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!