Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Esetleg tudna olyan mesélni...

Esetleg tudna olyan mesélni aki kért epidurális érzéstelenítést szülés alatt? Milyen volt? Mennyire hatott? Meddig adták (Hüvelyi szülés esetén érdekelne kifejezetten)

Figyelt kérdés

dec. 19. 15:13
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
72%
A húgom akart kérni, volt is rá lehetőség. 5 centinél kérte, de az már túl késő volt, pedig csak 6,5 óra múlva bújt ki a baba. Úgyhogy nekem tapasztalatom nincs, csak azt tudom mondani, hogy nagyon korán kérd. 😅 Szegény tudta magáról, hogy nem bírja a fájdalmat, és így nagyon traumatikus volt neki a szülés.
dec. 19. 15:27
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Az epidurál nekem csak féloldalra hatott. A bal oldalamon mindent éreztem, a jobbon semmit.
dec. 19. 15:35
 3/21 anonim ***** válasza:
64%

Én kaptam, bár nem is tudtam, hogy kérek-e 😀

Eleve 3 héttel korábban jött a baba, a felújítással voltam elfoglalva, így nem igazán mélyedtem el a szülős olvasmányokban, nem voltam tisztában a lehetőségekkel, semmi szülési terv vagy hasonló nem volt... 🙃

A lényeg, hogy szinte minden létező módon indítottak (tabi, oxi stb.), végül a burokrepesztés segített, attól kezdtem tágulni rendesen. Nagyon aranyos szülésznő volt, kérdezte, hogy kérek-e. Én azt mondtam, hogy még bírom, majd esetleg később, de mondta, hogy fél óra, míg elkezd hatni, inkább kérjem előbb, így rábólintottam. A szúrás picit kellemetlen volt (teljesen előre kellett görnyedni, ami akkora hassal nem egyszerű mutatvány, meg először valami ideget is eltalálhatott, mert egy pillanatra lezsibbadt a fél lábam) végül második próbálkozásra sikerült.

Gondolom hatott is, bár én igazán előtte sem fájdalmat éreztem konkrétan, hanem nagyon durva székelési ingerem volt, amit rohadt kellemetlen volt órákon át visszatartani, mint valami irgalmatlan hasmenés wc nélkül 😊 Fél óránként gyengült a hatás, olyankor kértem újat (ők meg adtak, mikor idejük volt rám 😀), előtte mindig ellenőrizték a tágulást, végül már nem adtak, mert közeledett a kitolás, és addigra ki kell mennie, mert érezni kell a fájásokat, hogy azzal összhangban lehessen nyomni.

Fura, mert nekem maga a kitolás sem fájt annyira, örültem, hogy nem kell visszatartanom, kb. 4 nagy erőlködés volt és ki is bújt a fiam 😀

Érzéstelenítés nélkül nem próbáltam még szülni, így nyilván nem tudom, hogy nélküle mennyire lett volna vészes, de utólag nem bántam meg, lehet ennek is köszönhető, hogy egyáltalán nem volt traumatikus a szülés. (Nekem semmi panaszom nem volt utána sem, de hallottam már olyat, akinek sokáig fájt utána a helye, úgyhogy ez benne van a pakliban.)

dec. 19. 15:56
 4/21 anonim ***** válasza:
72%
Elsőnél kértem, nekem nem sokat segített szerintem. Enyhébbek lettek a fájások, de jobbra számítottam. Ami “hátránya”, hogy onnantól kezdve csak feküdhetsz és nem a legkellemesebb úgy vajúdni.
dec. 19. 16:23
 5/21 anonim ***** válasza:
13%
Intézz egy altatásos császárt, az tutira nem fáj. Én és az ismeretségi körömből sokan ezt kértük és csak pozitív emlékeink vannak, szinte fájdalom nélkül. Alszol egyet és mire felébredsz, ott egy gyönyörű gyerek. Nem kell kitárulkoznod, ordítanod, mint egy állat a fájdalomtól stb. És utána a szex se romlik meg, mert nem tágulsz ki alul. Felépülés is sokkal gyorsabb.
dec. 19. 16:51
 6/21 anonim ***** válasza:
82%
5-ös válaszolò, azzal remélem tisztában vagy, hogy a hüvely nem marad tág, hanem vissza hùzodik eredeti állapotára. Én császárt csak akkor engedném, ha nincs más választás
dec. 19. 17:12
 7/21 anonim ***** válasza:
88%

Te nem vagy normalis 5-os.

Nem csak ennyi, hogy “alszol egyet es ott lesz a gyerek”.

Mondom ezt ugy, hogy nekem a masodik tervezetten lett csaszaros egy traumatikus term. szules utan, mert en igy szerettem volna bizonyos okokbol.

Nem bantam meg, de a mutet utani idoszak szornyu volt. Az altatasnak meg mellekhatasai is vannak, de ez se zavarjon. Es csak egy nagy hasi mutet, utana eleg komolyan kell figyelni a regeneraciora is, ennel azert komolyabban kell venni!

Idiota.

dec. 19. 17:59
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
5. Jah, csak utána fáj hetekig a vágás. Az altatást meg most már nem csinálják, csak sürgősséginél, mert átmegy a hatóanyaga a gyerekbe is. Nekem most lesz a harmadik császárom, és annak is lehetnek szövődményei. A szex meg sajnos lehet gáz ugyanúgy, egyrészt hormonálisan ha szoptatsz, mindegy, akárhogy szültél, az olyan, mint a menopauza, másrészt hát van egy vágás a méheden, ami tök egyéni, kinek meddig okoz problémát ezen a téren (is).
dec. 19. 18:05
 9/21 anonim ***** válasza:
83%
Kaptam, nem hatott. Nem tudták jól beszúrni. Az aneszteziológia atyaúristene se tudott megszúrni rendesen. Ott kínlódtak egy órán keresztül, közben engem szidva, hogy milyen az anatómiám.
dec. 19. 18:19
 10/21 anonim ***** válasza:
77%
Kaptam, nagyon humánusan, két fájás között szúrta be az anesztes, hatott, sose éreztem olyan megkönnyebbülést, mint akkor, 36 óra vajúdás után. Végül császár lett, mert az epiduráltól annyira belassultak a fájások, hogy oxitocinnal se jutottunk előrébb, és akkor már 12 órája elfolyt a magzatvíz. (De a császár ezen a ponton majdnem akkora megkönnyebbülés volt, mint az epidurál :D)
dec. 19. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!