Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sote I vélemények? Szülés...

Sote I vélemények? Szülés milyen volt? Milyenek a gyermekágyas osztályon a körülmények? Vbac?

Figyelt kérdés

Első babámat a Jáhn Ferencben szültem, vegül fájásgyengeség miatt császár lett, 41. Héten ballonos oxis indítás után. Mindenki nagyon rendes volt és a bent töltött idő is, azonban maga a szülés azért volt rossz élmény, mert ha bár tudták, hogy császár lesz mégis még 8 órát kellett vajúdnom annyira sok volt a sürgős császáros eset. Ott nagyon természetes szülés pártiak és nincsen fájdalomcsillapító sem. Maga a felépülésem gyors volt, semmi bajom nem volt, így a császár nekem jó élmény volt nagyon.

Második babámat várom és ha minden jól megy 18 hónap különbség lesz a kettő között. Eljátszottam a gondolattal, hogy őt talán természetesen kellene megpróbálni, plusz tudtommal már ekkora korkülönbség sem ok a császárra. Viszont nagyon félek megint a vajúdástól. Csak 4 centire tágultam, de nagyon rosszak voltak a fájások, alacsony a fájdalomküszöböm és rettegek. Jáhnban nem adnak fájdalomcsillapítót de tudtommal soten igen, ott lehet gerincbe adva is kérni. Ha császár lenne akkor inkább Jáhnban szülnék.

Ajánlanátok a sote 1et szülni? Milyen élményetek volt ott? Milyenek a körülmények? Mi a protokoll meddig kell bent maradni?

júl. 30. 09:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Kérni kérhetsz fájdalomcsillapítót, max nem kapsz. :)

Nekem nagyon rossz élmény volt, eszem ágában sincs megint odamenni szülni, de én úgy látom, hogy ez nagyon nagyon összetett dolog. Nyilván nem ugyanaz a megélése annak, aki 5 perces erős fájásokkal ér be egy laza időszakban, mint nekem, akinek indították, csúcsidőben. Várni kellett a szülőszobára, közös wc-nk volt a szomszéd szobában vajúdó kismamával, aztán nem volt hely a gyermekágyon, így egy napra elválasztottak minket a kislányommal. Aztán full tele volt a gyermekágy, két szobára jutott egy fürdő, mindenhol 4-en voltak, nálunk az egyik anyuka ikres. Higiénia ilyen körülmények között nulla, a fürdő állandóan foglalt, pihenés nulla...

Az indított szülésemet nem részletezem. Sikerült természetesen, de minden létező beavatkozás megtörtént, konkrétan úgy éreztem, hogy kierőszakolták belőlem a gyerekem és ez egy erőteljes szégyenérzettel társult, mint akit tényleg megerőszakoltak.

Amikor először kértem edát, még korai volt, 20 perccel később a szülésznő szerint már késő... Újabb könyörgés után kaptam valami nospás zsibbasztó szurit. Nekem elég volt, de azt is borzasztóan éltem meg, hogy ennyit kellett érte könyörögni.

Egyébként a maga módján kedves volt mindenki, csak hát darab-darab.

Szóval nem tudom. Én el kellett hogy menjek perinatális tanácsadóhoz, hogy segítsen kicsit "átkeretezni" az eseményeket, hiszen az a lényeg, hogy itt vagyunk, jól vagyunk. Amikor kimondtam, hogy Sote 1-en szültem, rögtön egy "ijj" volt a válasz. Most a második gyerkőcnél magán szülésre készülök fogadott szülésznővel, vele is átbeszéltük a szülésélményem, az első mondatomban szerepelt, hogy Sote 1, neki is azonnali reakciója volt, "öoo futószalag". Szóval hát így...

Inkább a Sote 2-t javasolták mindketten, ha valamiért nem jönne össze a magán szülés. De nem akarok nagyon lehúzó lenni, mert egyébként látom a kórházi csoportban, hogy nagyon sokaknak van pozitív megélése az 1-esen is, szóval valószínűleg tényleg szerencse kérdése is és én így jártam.

júl. 30. 10:59
 2/2 A kérdező kommentje:
Huh köszönöm a választ. Az a baj, hogy ahogyan olvasom csak itt szeretnek fájdalomcsillapítót használni. Jáhnban pl egyáltalán nem. Sote 2-n sem olvasom hogy annyira adnának és nagyon félek. Fájt így is és csak 4 centire vagy 5re voltam kitágulva. Mi lett volna 8nál. Az tuti jobban fáj. Igazából még odébb van de jó lenne helyrerakni fejben.
júl. 30. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!