Nem szeretnék természetes úton szülni. Tudtok ajánlani orvost Budapesten akivel előre meg lehet beszélni a császármetszést?
27 éves vagyok, nem szültem még, sőt még a terhesség előtt állok;a férjemmel nemrég döntöttük el hogy eljött az ideje a családalapításnak.
Viszont azt már most tudom, hogy nem fogom bírni a többórás vajúdással járó fájdalmat;illetve nem szeretnék gátmetszést, mindenféle repedést, valamint azt, hogy az orvos a hasamba könyökölve nyomja ki belőlem a gyereket, mert én már nem bírom...Ezért szeretnék császárral szülni.
Volt már hasműtétem, tehát tudom mit vállalok a döntésemmel.
20:30-as válaszolóval teljesen egyet értek!
Egyébként ezt is azt is olvasni, a multkor az egyik műsorbsn is volt, hogy a babának is fáj a vajúdás, a születés, a császármetszéssel ezt megússza, és semmi hátránya nincs abból hogy császárral születik, csak előnye hogy nem szenvedéssel fájdalommal kezdődik az élete!
Én megértem a kérdezőt, piszkosul fájt a vajúdás, tartott 16 órát, hánytam katétert ksptam mert nem tudtam pisilni, oxitocin mert teljesen kitágultam de nem jöttek a tolófájások, 3 doki belekönyökölt a hassmba hátha neki sikerül kinyomni a babát, de semmi! Megváltás volt a császár!
Másnap már eltudtam látni a babám!
Akkor én válaszolok a kérdésre.
Írjál privit,majd ott megírom...
Szia.
Magatol a fajdalomtol felsz?Vagy azoktol a tevhitektol, hogy tonkremegy a sexualis eleted?
Ha a fajdalomtol akkor nem kell feltetlenul a csaszar.Kerhetsz erzestelenitest es nagyon sok nonek csak 1-2 ora a vajudas es a kitolasi resz is csak par nyomas.
Ha a sexualis eletedet felted akkor elarulok egy titkot: a baba mellett tul faradt leszel hozza es azert nem bujtok ossze a ferjeddel.....nem azert, mert nem jo:)
98% en is az alvast valasztottam az elso fel evben.
En csak biztatlak a huvelyi szulesre, mert az a babanak sokkal jobb.Raadasul a vajudas resze ott is meg van.
De nyilvan ez a Te dontesed....azert gondolkozz el rajta :)
Jó reggelt Sziasztok!
Igaz, hogy én még csak 9 hetes vagyok, de barátnőm kb két hete szült császárral. Neki mondjuk nem volt választása, mert a baba már moccani sem tudott akkora lett a pocakban. Ő azt mesélte, hogy ugyanúgy belekönyökölt az orvos a hasába, mert lejjebb kellett tolni a Babát. Ekkor azt hitte eltöri a doki az összes bordáját. Két napig mozogni is alíg bírt a vágás miatt, hja és ugyanúgy volt vajúdás is. Nekem ez a legfrissebb infom, persze lehet egyedi eset volt.
Tavasszal szült egy másik barátnőm, Neki cirka negyed óra alatt "pottyant ki" a pocaklakó természetes úton, tehát szinte semmit nem érzett az egészből. Én tudom, hogy nekem sem fog fájni :):) és hiszem hogy agyban dől el sok minden.
Két ellentétes példa a közvetlen környezetemben. Kedves Kérdező remélem valamennyire közelebb kerültél a megoldáshoz. Ám ha mindenképp a császár mellett döntesz... Tudod: Pénz beszél, kutya ugat.
Mindent meg lehet oldani, attól függ mennyit szánsz rá szerintem.
Szép Napot!
Az előzőnek üzenném,jól tudja, a császárnál is kinyomják a gyereket belőlünk,és nem egyedi eset a barátnőd! MINDENKINÉL így járnak el.A műtősnéni nyomja a gyomrodtól lefelé,préseli ki a gyereket, a doki meg próbálja a fejét,kis nyakát megfogni,és kihúzni!Fájt a mellkasom 1 napig!! Nehezen fért ki a vágáson a gyerek feje,mert a köldökzsinór is 2x rá volt tekeredve a nyakára.
Valamelyikőtök azt írta,JOBB A BABÁNAK a császár,mert nem szenved,nem fáj neki úgy mint a természetes hüvelyi szülés. Tény,hogy nem fáj,de nem hasznos. Olvassatok utána.A tüdőkből nem préselődik ki a folyadék,ami hüvelyinél megtörténik,ez a természet rendje.Ezért nehezebben veszi az akadályt a levegő vételnél a baba.Semmi átmenet..csak kikapják belőled a gyereket.Ez sem anyukának sem babának NEM JÓ! Nekem/nekünk,életmentő volt a császár mind két alkalommal,tehát hálás vagyok,hogy így is szülhettem,és van két gyönyörű gyerekem.És rosszul esik,mikor valaki szánt szándékkal a császár mellett dönt,mert fél a vajúdástól. Olvass nagyon sokat,nézz videókat a műtétekről.És remélem meggondold majd magad.Mert nem olyan csipp-csupp dolog ez a császár metszés!! :((((
Köszönöm, az objektív, nem kioktató és a természetes szülés "mindenekfelettiségét" nem hirdető válaszokat.
Úgy vélem, hogy a babának az a fontos, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott 9 hónapot biztosítsak számára, a világrajövetel módja másodlagos; a lényeg, hogy egészséges legyen.
De nem tudok kiegyensúlyozott lenni úgy, hogy a terhesség minden napján a természetes szüléstől rettegve kelek, fekszem.
Na én ettől rettegek:
A helyedben én is ezt tenném...
"A metszés helyén keletkező heg sohasem lesz olyan erős, mint az érintetlen izomszövet, így a következő terhességek esetében ez hegszétválást eredményezhet, amely egyaránt veszélyeztetheti a szülő nő és a magzat életét. A vágás okozta seb ezen kívül el is fertőződhet, majd begyulladhat, így a kórházi tartózkodás ideje is elhúzódhat. Még a legtisztább kórházakban is felléphetnek a hüvelyből vagy a műtő levegőjéből származó, illetve a különféle műszerek közvetítésével terjedő fertőzések, amelyek következményeként enyhe esetben gennyesedés, súlyos szövődményként pedig életveszélyes hashártyagyulladás alakulhat ki."
Kérdést követő megjegyzésben említett hasműtét amin túl vagyok:
perforált vakbél- és hashártyagyulladás
Szóval én továbbra is a 10-12 órás vajúdástól és a repedésektől rettegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!